Осми клас съм вече аз :D Тема 31.

• 36 346
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Привет!
При моя настроението е на 6.Харесал си е класната-била млада и много красива. Laughing
Откриването беше хубаво.Пяха и танцуваха девойки от у-щето.Влязоха първо зайците,които бяха бурно аплодирани от каките и батковците.Нямаше моркови и такива ексктри. Simple Smile
Дали са му програмата за седмицата и днес събират по 45 лв. за 1ва част от учебника,тетрадката и граматиката по езика.За класа си още няма впечатления.
РС чак в петък при нас.

# 541
Сега, ако има нормални разследващи журналисти, които работят не по поръчки - темата си плаче за разследване.

Добре би било, но виж, че ги уволняват, палят им колите, взривят им апартаментите. Да се надяваме, че ако се намери такъв журналист, ще изкара всичките кирливи ризи на цялото министерство, ама надали.

# 542
  • София
Добро утро и от мен!
Хайде, пак се почна! Simple Smile
Малката много си харесва училището и класа, за жалост не си е харесала класната. Sad
Явно трябва преход от учителите, които са от 5-7 клас  и ги "дундуркат" и тези нагоре, които са строги, изискващи и се държат с тях като с пораснали хора.Така и трябва да бъде!
Детенце каза, че ще и даде шанс и няма да я заклеймява още. Simple Smile
На мен лично ми хареса класната, но и аз усетих разликата.Време им е да пораснат!
Иначе на първия учебен ден и ние сме отнесли морковите (аз бях ползвана като безплатно такси и прогонена).Но морковите били хвърляни в краката т.е. "интилигентно" според дъщеря ми, "за купона, а не за да наранят някого", тя лично е отнесла два! Simple Smile
Имали са среща с бившия 8 клас, който дошъл да поздрви класната (значи не е чак толкова лоша жената  Simple Smile),говорили са, обменили са информация, телефони, запознали са се!
Прибра се от откриването на учебната година към 19:30 часа, ухилена до ушите и много доволна от новите си съученици!
Да видим как ще е баш първият учебен ден!
П.П. Честит празник на София и на всички именяци!  bouquet

# 543
  • София и там където не се пуши

Но въпреки всичко да питам има ли вариант да смениш училището ако се наложи през тази година ,не в 9-ти клас

Да може, ако има някъде места още веднага.

# 544
Честита ни нова учебна година  Simple Smile .На откриването вчера ми стана много жал за децата.От целият клас около 30-тина души 10 поне са учили в това училище.Държаха се арогантно ,нагло,въобще не зачитаха и класната.Подиграваха се на новите деца с по странни фамилии.Моят син след това шоу категорично каза че не желае да учи в такава среда.Дано всички отмине и се опознаят децата и да си изкарват весело през тази сравнително лесна година.Иначе е щастлив от факта че ще имат по 4-5часа на ден АЕ.
Но въпреки всичко да питам има ли вариант да смениш училището ако се наложи през тази година ,не в 9-ти клас
На сайта на нашето училище /7 СОУ/има обявени свободни места. Предполагам, че и в други е така. Може да проучите къде има свободни места и да си изберете ново училище. Доколкото знам в нашия клас всички деца са новопостъпили.

# 545
Честита ни нова учебна година  Simple Smile .На откриването вчера ми стана много жал за децата.От целият клас около 30-тина души 10 поне са учили в това училище.Държаха се арогантно ,нагло,въобще не зачитаха и класната.Подиграваха се на новите деца с по странни фамилии.Моят син след това шоу категорично каза че не желае да учи в такава среда.Дано всички отмине и се опознаят децата и да си изкарват весело през тази сравнително лесна година.Иначе е щастлив от факта че ще имат по 4-5часа на ден АЕ.
На сайта на нашето училище /7 СОУ/има обявени свободни места. Предполагам, че и в други е така. Може да проучите къде има свободни места и да си изберете ново училище. Доколкото знам в нашия клас всички деца са новопостъпили.

Благодаря много , сега гледам и другите училища .

# 546
Успешна учебна година на нашите дечица!

И ние сме във Втора Английска, в паралелка с 31 деца Thinking Не зная как стават тия работи, но е адски дразнещо .....
И ние ,във втора английска-32 деца... Thinking

Леко започвам да се изнервям.  Twisted Evil
Децата откачиха в седми клас, родителите хвърлиха сума пари по курсове и частни учители, за да може в първия учебен ден на новата година децата да научат хубавия урок, че става и по друг начин. Не че не го знаят, но ми се струва доста масово за елитните училища в София. Нашият е в Първа Английска, 29 са в клас заради близнаци, но класната на РД каза да не бързаме с писане на номерата, защото винаги имало промени заради нови деца, идвали от чужбина и т.н. Никъде не видях в наредбите, че идването от чужбина е критерий. Shocked
Как пищим срещу олигархична държава, когато родители, учители, директори, хора интелектуалци - се замесват в нерегламентирани действия, за да може тук и сега да уредим този, онзи, нашето или да получим някаква облага, без да мислим редно ли е, морално ли е, как влияе на децата - приети и неприети, вкл. и на уредените ?
Все си мислех, че целия строг регламент на кандидатстването и внимателно следене са някаква гаранция, но пак сее намират пролуки и то, очевидно с благословията на РИО.
Сега, ако има нормални разследващи журналисти, които работят не по поръчки - темата си плаче за разследване.

Аз също се подпалих доста по темата. Още  повече, че онзи ден случайно се срещнах с майка, преместила си детето от 35-о в 73-то почти в края на м.г. в 8 клас. Просто ей така...
Написах доста голям статус с конкретни данни във фейсбук за набъбналите размери на паралелките тази година, а там в листата си имам поне 100-ина приятели журналисти... да, с някои си коментираме, но никой не прояви професионален интерес.
Един баща каза, че са му обяснявали как може да се направи шашма още в компютърното разпределение, т.е. да се пипнат и баловете, и класирането. Но това, дори и да е ставало, са деца приети с достатъчен бал за паралелката. При другите очевидно става дума за директно записване с нечие обаждане или... с резултатите от София се кандидатства в съответна езикова паралелка в провинцията (не съм следила балове там, но някъде сигурно са по-ниски) и по договорка с директора тук детето се мести. Със съответните бонуси, предполагам. Дори да изглежда ОК по правилата, в София със сигурност има свободни места в езикови паралелки по всички езици. Нали уж във всички езикови паралелки се учи едно и също?   

# 547
Честит празник на имениците и на всички  останали празнуващи!

Относно набъбналите паралелки- неприятно е, но не откриваме топлата вода!
Още преди кампанията ми се обаждаха няколко познати от Сф и ПВ за да искат инфо с какъв бал се приемат децата при нас за да кандидатстват и тук, в случай че не им стигне бала за желаното у-ще. Общо взето е въпрос на едно пътуване за подаване на документи до съответния по-малуък град, но гарантира преместването след това! Определено не е незаконно!

# 548
Загорча ми като ви четях. Не искам да вярвам , че е възможно да се пробие в елитна гимназия по друг начин освен със здраво учене.  Искам синът ми никога да не се усъмни в това.  Не съм проверила как е в съседните ни паралелки, но в нашата са 28 - 14 момчета и 14 момичета, както е по план. Гледах списъците на МГ-и там е спазено условието 28 деца в клас ( изключая случая с близнаците).
Но когато преди години малкият ми син кандидастстваше за паралелка в МГ приемаща деца след 4 клас и не влезе, заедно с него не успя да се класира и дете на моя съученичка от същата гимназия. Нейното продължи  някъде си, а когато я срещнах миналата година бях изумена от новината, че детето и след 5 клас все пак е станало част от заветната паралелка на МГ. Как ли - с много връзки, тичане и учене за догонване нивото на МГ-ци. Така ми каза тя. Това ужасно ме разстрои. Като знам през какво учене мина синът ми за да се състезава с най-добрите за заветните 14 бройки момчета които се обучават  в този клас... направо ми се виеше...
Та  с други думи - за огромно наше съжаление - всичко е възможно. И въобще - честноста не е приоритет във възпитанието на младото поколение в България. Щом не се свенят да набутват в очите на децата подобни примери...
Съветвам всички станали свидетели на съмнителен  надпланов прием в паралелките им да повдигнат въпроса още на първа родителска среща.

# 549
Да честитя новата учебна година бързам аз.
Макар, че се забавих. Laughing

Имам първолак и той се влюби от първия учебен ден във всичко в училището си. Заведох го, баткото тръгна с приятели към новата гимназия. Споделих за нашите притеснения, сега уж са поуспокоени те, дано децата да сформират поне нормален клас /аз за добър клас не се надявам, независимо от училището и града, за жалост, нормален ми стига, зарадвала му се бих и на това/. Има си програма с езици на нива "А", "Б" и "С", по едното им води американка /вероятно разговорния/, другото- ще го видим. Учебниците още не са ги дали, когато- тогава. Каза, че 3 часа седмично математика му се струва нереално след 7-те часа седмично миналата година.

За набъбналите класове видях игрите още в пети клас в МГ- обявени определен брой за прием, след което иде някой друг горница извън класирането- не говоря ни за близнаци, ни за болни. За нормални здрави- прави деца говоря, които просто не са успели да се класират. И не са били поредни, след класираните. Тогава го преживях, зад гърба ми е за /преживяването душевно говоря и за почудата/, той, проблемът, у нас си стои и ще си стои винаги, при нас връзкарщината е това, което изяде държавата, на първо място, пред всичко друго. Някакво дете от класа ни в МГ бе разпечатало списъка с класирането и на всеослушание питало Х и У какво търсят там. Децата не са глупави. Истината е такава и аз не се каня да я крия от тях и да ги лъжа. Още повече, че те не са слепи, тя е толкоз явна и арогантна и тъй яко се натрапва, дори не се опитва да се смотае някъде.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 11:43 от Judy

# 550
Голям купон.
След няколко годинки ще станат по 40 в паралелка, какво толкова, те нещата се случват постепенно и се свиква, тази година 32, догодина 34, после 36 и така...
И всите деца ще са все в "елитните" гимназии, щото то нали и все по-малко деца се раждат, та така.

Джуди, честит ти първолак, да е жив и здрав!

Някакво дете от класа ни в МГ бе разпечатало списъка с класирането и на всеослушание питало Х и У какво търсят там. Децата не са глупави. Истината е такава и аз не се каня да я крия от тях и да ги лъжа. Още повече, че те не са слепи, тя е толкоз явна и арогантна и тъй яко се натрапва, дори не се опитва да се смотае някъде.

Отговор няма, нали.  Tired
Също като на оня Въпрос: "Кой предложи Пеевски?"

# 551
Мерси, Нова!
.............................................
Даже не търся отговори тук. Отдавна. Никой не се кани да отговаря, затова. Но, за сметка на това пък самоуправщината не се контролира, а се толерира на всяко ниво. Преживяваме само някак, засега.

# 552
  • София
Здравейте и успешна учебна година на всички изстрадали "екс" кандидат-гимназисти и техните не по-малко изстрадали родители. Ако позволите да се намеся в качеството си на човек, у който все повече се задълбочава усещането за безсилие пред констатацията, че нечистоплътните методи на действие се оказват с гарантиран резултат, за разлика от играта по правилата, чийто изход се предопределя в една  част от случаите от пропуски в професионализма на проверяващите или във финансовото им състояние към момента на кампанията.  В случая не говорим за законовата възможност за прехвърляне чрез приравнителни изпити за ЕГ или др. Това винаги го е имало, макар да е доста некоректно спрямо децата, на които не достигат няколко стотни за прием да се заделят по половин паралелка за допълнително прехвърлящи се от други училища на последващ етап и то не безвъзмездно, доколкото съм чувала.  Със сигурност зная за чертири случая на "поява" на деца в две от най-желаните училища след третото класиране, при това със бал с две единици по- нисък от минималния на последния приет от съответния пол. Това за мен е  възмутително, както и начина, по който родителите почти самодоволно разказваха за това. Един вид-правилата са за баламите, а има и по- Ентелегентен начин за по-просветените. Това не мога да обясня  на детето ми и с това нйи9кога няма да свикна сама.

# 553
  • Пловдив
G.D., аз на една снимка на 8 клас АЕ изброих 31 деца ... + 3, откъде ли са се появили?  newsm78
Става въпрос за ЕГ Пловдив, така че май и у наше село се случват тия работи.

# 554
  • София
Гадни са тези игрички на прехвърляния и парашутизъм. Успокоението ми е, че децата ми с гордост могат да кажат, че са се справили сами и са влезли в желаната гимназия на общо основание, състезавайки се с другите деца. Не обичам тайни и недомлъвки да ми тежат на съвестта. Във всеки клас се подозира кой е парашутист и макар да се измирисва, пак си остава леко едно наум. Засега нашите са по плановия прием, но може и да набъбнат в следващите седмици, както стана миналата година.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 23:36 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт