Препарати за съдомиялна - 6

• 98 355
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • в полите на Балкана
Аз също слагам оцет в машинката понякога, но за да я почистя. Вместо гланц не бих сложила.

# 76
  • София
Благодаря ви, момичета  bouquet
Значи Сомат засега няма да взимам, щом като цяло не го препоръчвате, но около мен има само Била и Карфур, ако може някакви препарати от тяхната наличност да ми препоръчате, защото с лидълски и тези на Кауфланд, няма да се сдобия скоро. Особено сол се чудя каква. Таблетките ми са тези http://sadomialni.bg/Finish-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82 … B8-Quantum-43.htm. Въпроса ми за тях точно е - да заредя ли сол преди тяхното ползване или след това, защото пък четох някъде, че и прекалено мека вода не е хубаво. Извинявам се за глупавия въпрос, но не ми стана ясно може ли сол и гланц, и таблетки, които са комбинирани заедно?

# 77
Благодаря ви, момичета  bouquet
Значи Сомат засега няма да взимам, щом като цяло не го препоръчвате, но около мен има само Била и Карфур, ако може някакви препарати от тяхната наличност да ми препоръчате, защото с лидълски и тези на Кауфланд, няма да се сдобия скоро. Особено сол се чудя каква. Таблетките ми са тези http://sadomialni.bg/Finish-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82 … B8-Quantum-43.htm. Въпроса ми за тях точно е - да заредя ли сол преди тяхното ползване или след това, защото пък четох някъде, че и прекалено мека вода не е хубаво. Извинявам се за глупавия въпрос, но не ми стана ясно може ли сол и гланц, и таблетки, които са комбинирани заедно?

не е глупав въпрос, ще си направиш настройките на сол и гланц на минимум и ще пробваш различни таблетки. Тези, които показваш са по-добри от Сомат. Сол си зареди заради машината, да ти е в изправност. От Била не купувам, няма асортимент и е по-скъпо. В Карфур има добри промоции понякога. Там има и екологичните Грюн Грийн, които ти препоръча и Бобулина. Успех!

# 78
Отблясъците , ако не са от предозиран гланц се боя, че няма да можеш да отмиеш.

За чашата с оцет- ако е са от варовик помътняванията, може и да помогне, но ако е корозия на стъклото- друг път. Корозията се  получава от прекалено мека вода + предозиран препарат.
Пробвай с прах. Той се дозира лесно.
За отблясъците нямам идея. Аз мия с таблетки к-класик, много съм доволна.

благодаря  Hug

имам още три таблетки и минавам на течния, но ще взема и един прах да пробвам

въпрос - гланца може ли да се спре изцяло? във варна водата е доста варовита ... да не стават пък на петна после : (

# 79
По повод Сомат-аз съм доволна от гела Сомат-перфект /закривената бутилка/. От другия-не. Ако нямам особено замърсени тави-чудесно се справя.И гелът е по-щадящ за съдове и прибори от таблетки и прах. А и него периодически го пускат на промоция във веригите-Кауфланд,Била,ДМ.

# 80
Аз ползвам прах на Шлекер от немските магазини и ми върши чудесна работа  Peace Купувам го вече от две години

# 81
Аз ползвам прах на Шлекер от немските магазини и ми върши чудесна работа  Peace Купувам го вече от две години

Шлекер затвориха преди две години навсякъде, откъде го взимаш?

# 82
Във Варна имаме един немски магазин, в който предлагат марката  Peace

# 83
Във Варна имаме един немски магазин, в който предлагат марката  Peace

аа, ясно. Има ли срок на годност? Защото фирмата Шлекер фалира и не съществува вече.

# 84
  • до реката
Здравейте,бихте ли ми казали вие с какви течни или прахообразни препарати миете и как миришат вашите,аз използвам сомат-течен и гланц на ГГ,та мисълта ми е,че много гадно ми мирише този сомат,аз поне си мисля,че е от него.Купих и обикновен ароматизатор за съдомиялна ,който уж трябва да мирише на лимони ама пак ми е гадна една тежка миризмата след като отворя съдомиялнята.

# 85
  • Варна
Незнам вече какви таблетки да купувам и аз ,от толкова избор така се опетлах
и като ги наизкарам тези чаши и тенджери и като ги заоглеждам на светлината
моите вече ми се смеят Mr. Green
и моя гланц е ГГ друг още не съм пробвала , а за аромат взех едни от Кауфланд , миришеше първите два дни хубаво и спря , така си седи  имам чувствато че нещо не си взима от него машината , запушил ли се е  newsm78
иначе единствено с ГГ ми беше добре като я отворя , с другите ме лъхва аромат на химия !!!
ще взема и аз да купя прах , но пише ли на него какви са дозировките за различните големини машини ?!
моята е 45 см

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 17:30 от Валети

# 86
всички таблетки и гелове без ГГ миришат на химикал. Най-силно миришат Финиша, Сомат и праха и гела на Карфур. Тези на Лидл, Кауфланд и Феъри са замаскирани със силен аромат, което пак е химия. Най-добре е едно допълнително изплакване, но някои съдове поемат миризмата и то не помага.

# 87
  • Балчик
На мен тези миризми ми харесват, не ми мирише неприятно. напротив- на чисто, на препарат. Но след измиване не усещам силен аромат.

# 88
На мен тези миризми ми харесват, не ми мирише неприятно. напротив- на чисто, на препарат. Но след измиване не усещам силен аромат.

аз имах алергични проблеми с миризмите на прахове и препарати, затова  ми е такова мнението Peace

# 89
  • Балчик
Сега се сещам, че само едни  силиконови форми като си поеха миризмата на прах и няма отмирисване. Това ми е неприятно,като извадя кекс от тях и мирише на ванилия с привкус на  прах. Спрях да ги ползвам. Немски са, от ТСМ. На китайските нищо им няма например. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт