Румъния - близка и непозната

• 74 935
  • 390
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Бяхме се пренавили малко, че ще видим повече неща, но като е добре. Мога да кажа, че имаше най-голям брой животни, от това което сме виждали до сега, но не сме били в Софийската. Тази година сме се отдали за зоологическите и мисля есента да посетим и софийската. Най-много ни впечатлиха крокодилите, зебрата, пума, снежен леопард и белият вълк.

Благодаря за отговора  bouquet

# 271
  • София, България
Софийския зоопарк не е лош, стараят се напоследък много, но все още има доооста неща да оправят.
Щом ви влекът зоологическите градини, трябва да посетите и тази в Скопие /от близките до България/, казват, че била много хубава. А ако ви се ходи в зоологическа градина, тип "шапката да ти падне" - Шонбрун, Виена  Peace Има животни, които не подозираш, че съществуват, за аквариума, залата с прилепите, джунглата, басейна на пингвините, насекомарника няма какво да говорим. И можеш да видиш сурикатите, бяла мечка, панда и жираф, това ми беше мечтата. Даже попаднахме на храненето на жирафите. При много животни може направо да си влезеш, при други има стъклени полусфери вътре в ... клетките и като си подадеш главата, все едно гледаш отвътре навън.

# 272
  • Велико Търново
радос страхотно звучи, ще проуча благодаря. Таткото е фен на животните, по цял ден гледа някакви предавания, голямата покрай него също и се впечатляват много. И тя иска да види жираф Simple Smile

# 273
  • София, България
Нашето пътуване до Букурещ може би ще стане с една нощувка. Гледам в букинг, че има някакви сектори в града, от 1 до 6. Някой знае ли за какво иде реч?
И ако го направим така, с една нощувка, дали ще можем да отидем и до Синая? Там какво трябва да се види?

# 274
  • някъде ... тук ...
Разгледай картата на града в букинг като кликнеш на наименованието Сектор.... Ще се ориентираш, стига да знаеш/решиш какво търсиш.

# 275
  • София, България
ахам ... разгледах картата. Нещо като река минава през града ми се струва ...
И да попитам - как се казваше оная улица, на която са повечето от най-важните сгради?
Аз обичам да пътувам с пътеводители, но за Букурещ не открих и затова съм така сега малко ... неориентирана.

# 276
Нашето пътуване до Букурещ може би ще стане с една нощувка. Гледам в букинг, че има някакви сектори в града, от 1 до 6. Някой знае ли за какво иде реч?
И ако го направим така, с една нощувка, дали ще можем да отидем и до Синая? Там какво трябва да се види?
Ако е само за ходенето, може и до Синая да отидете, но за една нощувка ми се струва безсмислено. Иначе в Синая е замъка Пелеш-очарователен, който си изисква време, за да можеш да му се насладиш. А и самата Синая за мен е много красив курорт-манастира, планината, природата, вили и архитектура...

# 277
  • София
Около Синая имаше големи задръствания през лятото. Според мен не си струва да отидете за ден. Има много неща да се видят и няма да имате време. Около Синая са Бран и Брашов, за които също е добре да се отдели време. Ние бяхме само там с две нощувки и времето ни стигна точно.

# 278
  • Варна
Ако е само за ходенето, може и до Синая да отидете, но за една нощувка ми се струва безсмислено. Иначе в Синая е замъка Пелеш-очарователен, който си изисква време, за да можеш да му се насладиш. А и самата Синая за мен е много красив курорт-манастира, планината, природата, вили и архитектура...
+1
За една нощувка ще ви стигне да разгледате само Букурещ.
Не рискувайте да влизате в задръстванията около Синая.

Ние с една нощувка сме разглеждали Букурещ - Парламента, Музея на селото, Стария град,
както и обиколихме града с автобусите хоп он, хоп оф.
С него видяхме и забравих как точно го наричаха - малки дворци на различните нации,
в които сега са посолствата. Доста интересна архитектура.
С тези автобуси се получава добра представа за града като цяло,
особено когато си за кратко там, а искаш да придобиеш някаква представа,
така и да видиш по-известните им сгради, Триумфалната Арка...

С две нощувки в Бран сме разглеждали
Пелеш, двореца на Дракула, Брашов.

Аз не се сещам коя точно улица имаш предвид -
дали Липскани, което всъщност е Стария град,
дали тяхната Шанз Елизе, която води до Парламента
дали улицата им, на която й забравих името, с най-известните модни марки.

На мен лично не ми е приятно да се разхождам пеша по големите им улици.
Трафикът е огромен, ужасно шумно, грохот от коли и вредни газове за цял живот.

# 279
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Предстои да ходим в Букурещ. Ще бъдем с кола до там, но в града смятам да обикаляме пеша и с градски транспорт. Интересува ме има ли някакви карти - дневни, седмични .... за градски транспорт и какъв вид транспорт включват и откъде се купуват?
Другото - търся някакви препоръки за  заведения за хранене.

# 280
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. Бихте ли ме ориентирали какви са цените за посещенията например около Букурещ - музея на селото, Дворецът на Парламента... Музея на Чаушеско. Има ли пакетни цени като за семейство?

# 281
  • В центъра на моретата
Върнахме се от Букурещ - отидохме за 3 дни.... Имах съвсем различни очаквания. Миналата година обикаляхме с кола през различни места и кътчета в Трансилвания. Беше невероятно!
За съжаление, за Букурещ не мога да кажа такова нещо. Голямо разочарование! Някъде тук, мисля, бях чела, че е град на контрастите - луксозни, скъпи сгради и до тях - мръсотия, порутени къщи, клошари, ужасна миризма на канали и мръсотия. Ужасна мръсотия и ужасна воня в центъра на града - мирише на канал и на боклук. В по-отдалечените квартали не е така, но в центъра е нещо страшно... Такова нещо и в България не съм виждала, а тук при нас си е доста мръсно. Пообиколихме музеите, та чак до зоопарка стигнахме - това вече си беше цяло премеждие.
Както и да е. 
Тъй като решихме да минем границата на Кардам, пътувайки за Букурещ, за да избегнем задръстванията по празниците, се качихме на магистралата Констанца - Букурещ. Това, което ме изненада е, че има такса за магистрала, 13 леи (е, и не връщат ресто - трябва да се дадат точно пари). Това никъде не успях да го прочета предварително. Знаех за винетките, както и си взехме такава на границата, но за тол такса - никъде не видях да пише. Интересува ме - това само за тази магистрала ли е или и за други се плаща. Питам, защото и миналата година обикаляхме, но не сме плащали допълнително за магистрали.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 13:35 от zaek

# 282
  • София, България
И ние се върнахме вече от Букурещ, но моите впечатления са съвсем различни. Разбира се, ходихме само за един ден и видяхме само центъра, хвърлихме поглед на кварталите само като ги прекосявахме с колата.
Тръгнахме от Русе в 9.00 сутринта, висяхме много на границата, може би заради смяна на караула, не знам, но в Букурещ бяхме чак в 11.00 часа. Платихме само 4 лв такса за Дунав мост. Беше неделя, паркирахме срещу парламента, снимахме се, яхнахме колелетата и по велоалеята покрай улицата с фонтаните отидохме в Стария град. Там хапнахме страхотни дюнери на Дристора, обиколихме и пак по велоялеята на Кале Виктория отпрашихме към Музея на селото. Разочаровани бяхме, че не ни пуснаха вътре с колелетата, но и пеша се разходихме много добре. Колелата ги вързахме отпред, охраната каза, че няма проблеми и наистина нямаше - намерихме си ги. Входа не беше скъп - 10 леи за възрастни и 2.5 леи за децата. След това с колелетата обиколихме парка Херастрау, този, в който се намира всъщност музея. Много красив, видяхме черни лебеди, също имаше велоалеи из целия парк. Минахме и през някакъв хепънинг с международна кухня и песни и танци на народите. После по велоалеята на Кале виктория отидохме до Природонаучния музей Антипа, разгледахме го и се върнахме до Стария град. Музея е хубав и се минава за около час. Вход има само за възрастни 20 леи. Хапнахме гевреци отстрани на главната улица на стария град и се прибрахме до колите. Към 20 и нещо вече се беше стъмнило.

Мръсно и смърдящо ми се видя само около обществените тоалетни. Града е величествен и красив, пълен с красиви сгради. Кале Виктория е улицата за която ви питах - на нея са много от интересните сгради и музеи в града. Времето беше слънчево, хората усмихнати, велоалеи навсякъде. София мнооого има да гони в това отношение.

И Русе и Букурещ са перфектни градове за велоекскурзия. Особено в Букурещ въздуха ми се стори по-свеж от софийския. Тук на нашите велоалеи можеш да се надишаш на изгорели газове, а там не е така. Дали заради горивото, колите или широките улици не знам  Peace

# 283
 Здравейте,организираме си пътуване до Румъния с три нощувки-една в Брашов и две в Синая.Ходила съм там,но с група ,а сега аз ще съм шофьора .От всичко ,което изчетох разбрах за тол таксите,винетка за Румъния и да не минавам през околовръстното в Букурещ  Peace.За таксите на Дунав мост как се плаща ,слизам от колата или може и он-лайн  newsm78 ? Винетката я намерих така ,но таксите и билетите за Пелеш ,както  разбирам няма такава опция?
 Съвети за храна и други посещения или нещо ,което се сетите ,каквато и да е информация ,която да ми е полезна  Laughing.... Praynig

# 284
  • Варна
Ако обичате лифтове,
може от центъра на Синая
да се качите на 2000м.
Гледката е много красива.

Следи прогнозата за времето,
защото в Синая е по-студено,
но сигурно го знаеш това.
http://www.accuweather.com/en/ro/sinaia/275355/weather-forecast/275355

Общи условия

Активация на акаунт