150 Джетлагнати американски летни ваканции!

• 37 140
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • WA, USA
Зя мен проблем има когато отказвя дори да опита нова храна, не говоря да яде или за нещо екстравагантно. Супа или готвено ядене не е ял. Яде десет неща, обикновено тестени. Потриса се ако нещо му замирише, не може да се накара да го сложи в устата - ориз например от вчера. И само да съм ясна че не го насилвам, а се опитваме заедно да го преборим с малки стъпки. Нашият период е шест години вече.

# 571

При него мисля роля играе повишена тревожност .
  Руми, мислиш ли че имат общо? моят се храни като врабче и определено е много тревожно дете, вадят се неща случили се преди година.

Агент, моят синковец може да живее на суши, това е храна номер 1 поръчвана и ходенето на ресторант, ако не е суши не се брои за ресторант Laughing

# 572
so what?, пращай го у нас, да видиш колко неща ще прояде, та и моето дете край него Mr. Green

# 573
Агент, моят синковец може да живее на суши, това е храна номер 1 поръчвана и ходенето на ресторант, ако не е суши не се брои за ресторант Laughing

Твоят синковец се е метнал на мен да знаеш  Joy Joy Joy
(стигнах дотам, че правя суши вкъщи, вкл. със пушена сьомга или печено пиле, ако нямам суши грейд риба, което не е толкова често; нито е трудно, нито е дълго, стига да хванеш цаката на ориза)

Другото нещо, което Гелето брои за "бяло" и не отказва е баница (но само със сирене или сирене+извара) - пишман станах от баници! Палачинки със пълнозърнесто брашно или многозърнесто такова също минават без да им се цупят. А медът го смесвам с малко нутела, иначе девойката не го ще, за сметка на това кленов сироп признава, вкл. като лекарство за болно гърло, защото парфюмираните сиропчета не минават изобщо.

# 574
so what?, пращай го у нас, да видиш колко неща ще прояде, та и моето дете край него Mr. Green
споко, идваме Mr. Green

Моето чаве баница не яде, аз не мога да правя баница и като ходим на гости винаги омитам ако има. Спомням си, че не ядеше червени и кръгли неща, но му мина.

# 575
За моя изненада К. оцеля няколко месеца на сушен кокос и манго  newsm78, но след престоя му при баба му ми заяви, че любимото му ядене е супа  Sunglasses
Иначе е фен на рибата...

# 576
 Ох, най-ме е страх че сега ще дойде Анет и ще ни начука канчетата Laughing

# 577
  • WA, USA

При него мисля роля играе повишена тревожност .
  Руми, мислиш ли че имат общо?
Да, определено има връзка, ще потърся статии по въпроса, но досегашния ми родителски и професионален опит ми го показват ясно.
Титина, знам че се шегуваш, но истински проблемни деца често отказват да ядат дори и любими храни в чужда обстановка или в присъствието на нови хора.

# 578
 Руми, благодаря. Много ще ми е от полза, ако имаш неще за тревожността и справяне, това ми проблем, а за храненето все ще оцелее някак за сега. Ако ще натежи на темата, прати ми на лични когато имаш време и възможност.

# 579
sipirumi  не се шегувам, познавам детето на so what? и знам как обяви , че определена храна му е любима, а в тях не е искал да я яде. Край него моето дете прояде ябълки, та си мисля, че примерът на др дете може да е "заразяващ". Сега край комшийчето си мисля да пробутам разни плодове  Mr. Green

# 580
  • WA, USA
sipirumi  не се шегувам, познавам детето на so what? и знам как обяви , че определена храна му е любима, а в тях не е искал да я яде. Край него моето дете прояде ябълки, та си мисля, че примерът на др дете може да е "заразяващ". Сега край комшийчето си мисля да пробутам разни плодове  Mr. Green

радвам се че при вас работи.

So what? ще ти пратя малко линкове по-късно.

# 581
При нас мисля, че проблемът донякъде е при непознати храни и текстури, а също и това как изглежда храната. Има вид на изплашена от нови неща. Но и има неща, които преди ядеше (ориз във всякакви комбинации със зеленчуци и пиле, примерно), а от година ги отказва. Миналата седмица измих ягоди и ги сложих в чинийка пред нея - не съм очаквала да ги яде, просто исках да ги пипне и да ги разгледа, да играе с тях ако иска, за да свикне с вида им... Разрава се, отдалечи се от тях и ме попита плачейки "Why did you do that? Why did you do that?"  Confused

Зя мен проблем има когато отказвя дори да опита нова храна, не говоря да яде или за нещо екстравагантно. Супа или готвено ядене не е ял. Яде десет неща, обикновено тестени. Потриса се ако нещо му замирише, не може да се накара да го сложи в устата - ориз например от вчера. И само да съм ясна че не го насилвам, а се опитваме заедно да го преборим с малки стъпки. Нашият период е шест години вече.

И аз никога не съм насилвала, нито съм я гонила с лъжицата, нито показвам напрежение по време на хранене... Супа и К. не яде. От готвените само чили и пълнени чушки яде, но ги яде нон стоп докато и втръснат и после ги отказва дълго време. Интересното е, че в чилито има различни текстури, зеленчуци, спайси е, но го яде. Определено отказва нови неща. Беше цяло чудо, че неотдавна прие макаронените изделия - само някои форми и без нищо (само лъжица алфредо сос минава, червен сос отказва).

Титина, аз лятото пращах К. с обяд на градина, с надеждата да прояви интерес покрай другите деца, но почти всичко ми се връщаше, освен някое парче кашкавал или пица. Изрязвала съм във формички на цветя, правила съм сандвичи с Елмо форма - никакъв интерес.

Руми, давай направо тук линковете като намериш нещо, може да е от полза и на нас.

Ох, най-ме е страх че сега ще дойде Анет и ще ни начука канчетата Laughing

Аз всъщност силно се надявам Анет да се появи.

# 582
Zоie и на мен ми ги правеше К тези номера, но след като навърши 3 това дете напълно се промени. Изчезнаха всички тръшканици, като кажа нещо, че не може пита защо, обяснявам и до там е. За белязах, че става нервен ако е гладен, та си следя за тези неща. Край ресторантите е опитвал различни храни, някой ги харесва др не. Определено обаче не е отворен за нови неща

# 583
Чудя се много силен гаглинг рефлекс при възрастен, дали не е някаква форма на sensory issue Thinking . Мъжът ми има много силен гаглинг рефлекс и двете деца също го имат под някаква форма, примерно и двамата отказват шишета/биберони/лъжици и каквито е да било чужди обекти, различни от цица Mr. Green да им се пъхат в устите, давят се и повръщат.
Иначе много пъти съм писала за храненето при Алек, до 1г. абсолютно отказваше да си доближи каквато и да е храна до устата, аз да го храня още по-голям абсурд. Около годинката започна да яде и малко след това ядеше абсолютно всичко, което му дам, едвам го изхранвах. Това продължи докъм втората година, от тогава прогресивно се влошава, все повече неща отказва. Към момента приема следните и то не винаги: ориз, киноа, кус-кус, кроасан, палачинки, спагети без нищо, краставици, кисело мляко, ягоди, диня, кашкавал, понякога омлет, рядко домашна пица, не трябва да има нищо отгоре, направо откача ако има някакви зеленчуци кашкавал или нещо. Налива се с прясно мляко Rolling Eyes , смутита никога не отказва, независимо какво има вътре ( вкл. кейл, спанак и подобни) пие ги с удоволствие и в големи количества. Пържени картофи и торта не би ми отказал Laughing , но рядко му се отваря парашута за подобни неща. Пържени филии и мекици също яде, вредно ли е, пържено или буклук непременно ще го иска, макар че в детската градина ми споделиха, че бил отказвал кракери, бисквити и шоколадова торта Shocked , направо не ми се вярва, сигурно са имали "някакви неща" отгоре, които са го потресли. Оризът се яде само бял, ако е смесен с други видове ориз изпадаме в истерия, защото е "муса" (мръсен) Crazy .

# 584
Чета ви и установявам, че не познавам нито едно "нормално" дете, освен Калин на Титина, а Крис на Агентката съм сигурна има някаква рядко срещана форма на "суши"-зъм  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт