Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 150
  • Мнения: 1 387
Доктор Оги, трябва ли след операция на външен хемангиом периодично да се прави ехография на коремни органи с цел да се види дали не се развиват и вътрешни?
Синът ми е опериран от Вас, когато беше едва на 3 седмици, голям капилярен хемангиом "на краче" , с формата на гъба, диаметър 8 см. Намираше се на гръбчето.
Сега детето е на 9 години и не се е появявал друг. Личният лекар го преглеждаше обстойно два пъти годишно, но напусна и аз не знам дали това е обичайна практика или е било от чисто човешка загриженост, много свестен лекар е.
Благодаря!

# 151
  • София
  • Мнения: 2 043
Бъдете сигурни, че няма да има хемангиом в черния дроб. Той се появява още в началото заедно с другите, освен това те трябва да са повече от 5 -6

# 152
  • Мнения: 1
Здравейте докторе, бих искала да се посъветвам с вас. Имам близначки на 6 месеца едната има хемангиома под лявата гърдичка. Др.Стефанова я прегледа и ме успокои че няма нищо притеснително и че ще изчезне след около 6 месеца, само че трябвало да полежим в болница. До колкото разбрах някаква инжекция щели да и бият. Незнам това лечение до колко е безопасно за нея, тъй като има физиологичен шум на сърцето.
Чета че има и други методи на лечение, но искам още едно мнение от професионалист като вас. Ще ви изпратя и снимка ( по е-mail ) на хаемангиомата, че тук нещо не ми се получава и много ще се радвам да си кажите професионалното мнение 😊
Благодаря ви предварително !

# 153
  • Мнения: 3
Здравейте! Моето момиче има на бедрото изпъкнал като ягодка хемангиом. Ходихме при 7 доктора в София и всеки препоръча различно - от медикаменти до лазер и операция. Решихме за изчакаме и да видим как ще се развие, бебка е на 8 мес сега.
Въпросът ми е как ги третирате относно слънцето - излагате ли ги на слънце, мажете ли с нещо или изобщо не се показват?

Благодаря!

# 154
  • София
  • Мнения: 2 043
7 доктора! Добре де, напишете как е започнало всичко - от раждането ли е тази формация или се е появила по-късно. Това като начало, ако искате отговор на въпроса си трябва да се види този хемангиом. Защото би могло да се започне лечение с гел пропранолол, на този етап лазер не препоръчваме. А някои формации наистина си заслужават да се оперират. Иначе може да се излага на слънце, но не това е най-важното.

# 155
  • Мнения: 861
Здравейте. Моля за консултация - съшвря ми е на почти два месеца и има хемангиом на пръстчето. Аз го забелязах на 5-6 ден, но може и да в от раждането, макар че пвдиатрите в болницата не са ми обърнали внимание за това.
Нашата педиатърка каза само да го наблюдаваме и на окопо 6 месеца ще ни прати на скенер, за да проверим и вътрешните органи.

Прикачам снимка и ще се радвам на въоро мнение. Смятам да я заведем и на друг преглед, предполагам трябва да е при дерматолог? Може ли за препоръка за такъв в Пловдив?


Не забелязвам да расте, но често сменя цвета си от червено в лилаво и обратно.

# 156
  • София
  • Мнения: 2 043
Много странно изглежда. Малко възможно е да е хемангиом, повече прилича на съдова малформация. Трябва да го видя. Иначе в Пловдив не познавам дерматолози, но проф.Стефанова от детската хирургия на Пещерско шосе се занимава с тези проблеми.
Относно възможно засягане на вътрешните органи достатъчно е да се направи само ехография на черен дроб и слезка.

Общи условия

Активация на акаунт