За правата на децата ни! седма тема!

• 111 050
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Последно списъка е бил актуализиран октомври месец по данни от социалните,а ние сме от 2 седмици с ТЕЛК решение и ако отида няма да ни има в списъка и няма да са предвидени помощи за нас.Но ще проверя на място, за нашият район БЧК на Сточна гара.

# 121
При нас актуализацията ставала от година за година - сега ходих и ни нямаше в списъка и ми обясниха, че е от година за следващата година (ако имаш пак ТЕЛК де). Тоест, тази година давали на тези, които били записани миналата година с валиден Телк и тази година, ако Телкът им продължава... та, затова ни нямало в списъците....

# 122
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте. Ходих да подавам аз молба за детски но ми искаха ЛК на мъжа ми Sad сега преснимах и нея, ТЕЛКа, акта за раждане, попълних всичко, въпроса ми е дали мъжа ми същоо трябв а да е там като подавам? А оригинала на ЛК искат ли и нещо д рдали искат че ми писна да ме разкарват.Живеем във Варна а подавам в Павликени (Великотърновско) Sad

# 123
На мен са ми искали ЛК на мъжа ми за сверяване на данните.Не зная дали имат това право, по закон личната карта трябва да се носи от притежателя И и да се показва на органите при поискване, ако няма лична карта-следва глоба.Ако мъжът ми е извън града или в командировка...трябва да пропусна подаването ли?

# 124
  • Варна, морето, сините вълни...
Ох не знам, писна ми да ни правят на маймуни за едни 70лв. (примерно). За винетка като подавах пак ни разиграваха 100 пъти понеже колата е на името на мМ а той е с адресна рег. Варна...

# 125
  • София
Помощи от БЧК Се полагат на следващата година, след издаването на ТЕЛК

# 126
  • Велико Търново
Здравейте. Ходих да подавам аз молба за детски но ми искаха ЛК на мъжа ми Sad сега преснимах и нея, ТЕЛКа, акта за раждане, попълних всичко, въпроса ми е дали мъжа ми същоо трябв а да е там като подавам? А оригинала на ЛК искат ли и нещо д рдали искат че ми писна да ме разкарват.Живеем във Варна а подавам в Павликени (Великотърновско) Sad
 Аз като подавам нося личната карта на съпруга ми за сверяване,никога не са искали да присъства и той,също акта за раждане и Телка.

# 127
Помощи от БЧК Се полагат на следващата година, след издаването на ТЕЛК
А ако ТЕЛК е от тази година,но е призната дата на инвалидност 2012 и изплащането на добавки по 8д ще е със задна дата,нямаме ли право на тези помощи?

# 128
не, трябва Телкът да е активен от миналата година и тогава дават. От тази година с активен Телк ще дадат следващата година, ако Телкът продължава и през следващата година...

# 129
не, трябва Телкът да е активен от миналата година и тогава дават. От тази година с активен Телк ще дадат следващата година, ако Телкът продължава и през следващата година...
Благодаря!

# 130
  • Варна
Има ли някакъв вариант да ми върви трудовия  стаж-пробвах за личен асистент ,но ми отговориха,че издръжката ми е висока и няма начин да стана.Ще записвам детето си (на 5 г - 96 с ч .п)на градина ,но нямам идея дали ще се справи там .Градината е оздравителна и нямат нужда от асистент.Ако почна работа не знам дали някой ще ме търпи да отсъствам .Какво се случва с такива майки,които си гледат децата сами и заради това не могат да почнат работа?

# 131
Със стажа трудна работа, и аз търся решение, но можеш да подадеш за здравни осигуровки. Ако подадеш веднага ще ти върнат със задна дата от тази година.

# 132
Някой знае ли от кога започват да се подават документи за винетки за сл. година?

# 133
⅞ ...and Happily Ever After благодаря ти, кутията ти за ЛС е пълна и затова тук.

Някой в София Младост да знае къде се подават доументите за Здравните осигуровки за дете с 90% телк с ЧП?

# 134
Някой знае ли от кога започват да се подават документи за винетки за сл. година?
ravi, благодаря че ни напомни! Hug
ВНИМАНИЕ: За тези, които са с право на безплатни ВИНЕТКИ

Общи условия

Активация на акаунт