За правата на децата ни! седма тема!

• 111 021
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
  • в полите на Балкана
ПОля, да не те отчайвам, но когато аз подавах за това преосвидетелстване чаках от юли до октомври. Просто бяха отпуск до края на август, през първата половина на септември сортираха документите и не работеха и понеже му изтече и старото решение ходих в картотеката 3 пъти, дори разговарях с председателя на комисията да го извикат по-рано, че му трябваше решението за училище. Та така в средата на октомври се сдобихме с дата. Това е за София. При вас може да е по-бързо.

# 616
Ох, дано да стане и аз искам решението , за да го ползвам в училище.Дадоха ни бележка за освобождаване от часовете по физическо, но искам да задействам нещата и за стипендията.

# 617
Здравейте момичета! Някой наясно ли е дали дете с телк 60% дължи такса в детска градина? За гр. Варна питам.

# 618
Добър вечер. Знаете ли дали дете може да продължи да учи в масово училище след завършено помощно училище?

# 619
  • София и там където не се пуши
Здравейте момичета! Някой наясно ли е дали дете с телк 60% дължи такса в детска градина? За гр. Варна питам.
Доколкото знам, това е решение на всяка община. Питайте във вашата. В самата детска градина би трябвало да знаят

Добър вечер. Знаете ли дали дете може да продължи да учи в масово училище след завършено помощно училище?

Доколкото знам, да и съответно правят програма.

# 620
Но ресурсното подпомагане не е ли до 8 клас, или греша? В 11-12 клас има ли ресурсно?

# 621
  • в полите на Балкана
Има ресурсно обучение и в средния курс. Поне до сега имаше. С новия закон нямам представа дали има промяна.

# 622
За горен курс се интересувам дали има

# 623
  • в полите на Балкана
Има ресурсно в начален, горен и среден курс. т.е. 1-12кл.

# 624
Мерси.Значи илиза, че може след завършване на помощно училище да се запише детето в 11 клас в масово? Хмм...За да се занимава с нещо

# 625
То детето ще може да се запише в масово, но ще бъде отново на ресурсно подпомагане, т.е. на качествени оценки и накрая няма да вземе диплома  Confused

# 626
Когато детето е с ЧП нямат право да откажат прием в градината,  но имат право да изискват придружител,без значение дали групите са сборни или не.

Здравейте, позволявам си да се закача за това мнение с въпрос - къде точно е регламентирано задължително присъствието на родител на дете с телк с ЧП по време на учебните часове в училище, а не детска градина, моля да ме насочите към нормативния акт за да прочета Praynig

# 627
При мен се заядоха, че мога да присъствам в часовете само ако съм ЛА. А пък няма как да съм, защото няма ЧП в телка... Отделно от комисията по ресурсно подпомагане казаха, че трябва да съм в час. А в у-ще директорката ми забрани достъпа до класната стая... От където и да поглеснеш си е параграф 22.

# 628
  • София
Предстои ни преглед в понеделник и евентуално детето да бъде включено за ресурсно подпомагане.
Интересува ме, дали детето ми ще има право на количествени оценки, т.е. да получи диплома?
И как да стане това?
Допълвам, че проблемите ни са поведенчески, интелектуално не среща затруднения.

# 629
  • в полите на Балкана
Ако детето покрива ДОИ няма проблем да има количествени оценки. Поне така беше при синът ми.

Общи условия

Активация на акаунт