Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 509 077
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 155
Хубаво е храната, освен чиста и с домашен произход, да е богата и на ненаситени мастни киселини-това е особено важно за деца с АД. Ненаситени мастни киселини има в хранителните добавки Топилиаз и ЕМК, но най-добре е да се поемат от храната.
След като малкият се изчисти, ми е много по-лесно да наблюдавам от какво и кога се обостря и според мен е свързано с белтъка на кравето мляко.След като хапнах козе мляко, също имаше обостряне (то пък съдържало следи от казеин).Безмлечната диета не е лесна работа, понеже млечен протеин се ръга масово в много продукти, които се продават, и за които човек не би предположил, че имат връзка с млякото.Сухо мляко пък има в почти всички сладки неща.
Забелязала съм, че при нас всяко обостряне си има причина-и когато тя се премахне и обривите изчезват (на следовател съм се обърнала  Rolling Eyes).
Здравословната, домашна храна е много важна  Peace

# 1 156
Днес, изведнъж, и двете ми деца, както си стояха, пламнаха в лицата- големи червени петна. Изплаших се. Звъннах на хомеопата ни - каза какво да тичам да взема от аптеката. докато се върна, петната бяха избледнели. Нямам думи. Нищо не са яли, нито са правили нещо специално в този момент. Прибирахме разхвърляната детска стая. Оттогава - нищичко. Какво беше - не знам.

# 1 157
Easy,а забелязвала ли си горе долу след ко0лко време кожата на малчо  дава реакция. Обривите на Петя са в много добро състояние в момента, не са се изчистили на 100%, но не са и както преди. Миналата седмица се обостриха, преди около 5 дни бях давала АМ ХА, а преди около 2 дни картоф...чудя се от картофа или от АМ-то... Сега кожата и се успокои и вее 2 дни давам картоф и още няма реакция, ще изчакам още малко и отново ще опитам с АМ.
 angel?, дали не е нещо свързано с домашната прах или просто да са се прегряли докатго сте подреждали  newsm78

# 1 158
Easy,а забелязвала ли си горе долу след ко0лко време кожата на малчо  дава реакция.
На третия ден от въвеждането обикновено положението е страшно при нас. Картофът в началото трудно го понесе, сега го хапва, без да се зачервява.Спирам да давам въпросната храна всеки ден и давам по-рядко.
За мен това не е алергична реакция, а по-скоро се адаптира към новите храни,   newsm78.

# 1 159
За мен това не е алергична реакция, а по-скоро се адаптира към новите храни,   newsm78.
А млечни даваш ли?

# 1 160
Easy,а забелязвала ли си горе долу след ко0лко време кожата на малчо  дава реакция. Обривите на Петя са в много добро състояние в момента, не са се изчистили на 100%, но не са и както преди. Миналата седмица се обостриха, преди около 5 дни бях давала АМ ХА, а преди около 2 дни картоф...чудя се от картофа или от АМ-то... Сега кожата и се успокои и вее 2 дни давам картоф и още няма реакция, ще изчакам още малко и отново ще опитам с АМ.
 angel?, дали не е нещо свързано с домашната прах или просто да са се прегряли докатго сте подреждали  newsm78

А може ли да е от питейната вода.Преди време като студентка бая хора се бяха изприщили в един регион...

# 1 161
Само кърма  Grinning. Когато съм давала АМ, винаги е било Фризопеп.Никога не сме имали проблем с него-там белтъка на кравето мляко бил съвсем разграден, в хипоалергенните млека не е съвсем така. Само дето хич не е вкусно и една миризма отровна се носи от него  Sick

# 1 162
Днес, изведнъж, и двете ми деца, както си стояха, пламнаха в лицата- големи червени петна. Изплаших се. Звъннах на хомеопата ни - каза какво да тичам да взема от аптеката. докато се върна, петната бяха избледнели. Нямам думи. Нищо не са яли, нито са правили нещо специално в този момент. Прибирахме разхвърляната детска стая. Оттогава - нищичко. Какво беше - не знам.

angel?, дали не е нещо свързано с домашната прах или просто да са се прегряли докатго сте подреждали  newsm78

Не стана ясно какво е. Изчезна си, както дойде. И край.

# 1 163
Искам да споделя с вас!
 От 11 годишна страдам от атопичен дерматит на лицето. Не искам да броя колко кортикостеоридни  препарати съм измазала на лицето си през изминалите години. Вече минавам 30 ти и искам или не започнаха да ми се появяват бръчици тук там. Но с дерматита не мога да ползвам абсолютно никакви козметични продукти против бръчки. Съвсем наскоро от една аптека ми предложиха лосион на A-Derma,   води се бебешка козметика за атопична кожа . Флакона е огромен 400 мг и става и за тяло . Искам да споделя, че го ползвам месец и от тогава не съм мазала и 1 грам кортикостеорид на лицето си. Кожата ми стана много мека и се изчисти , престраших се и си взех и 2 продукта за бръчки, но за чувствителна кожа и се мажа и с тях. За сега нямам оплаквания.  Peace

# 1 164
Гледам че доста дечица имат този проблем , ужасно е. За годините през които се боря с коварното заболяване забелязах че се възбужда най много когато започнат да растът буйно тревите. Като сега  Peace

# 1 165
Здравейте,поставиха ми диагноза атопичен дерматит,имам по стомаха,ръцете,бедрата.Искам да попитам коя козметика ще ми препоръчате-а дерма,биодерма,еуцерин и т.н.Другият ми въпрос е мога ли да пия противозачатъчни?Когато ми излезе обрива се мажа с кортикостероиди4-5 дена,искам да ги избегна  някакси,след това ми изчезва и след седмица две наново... Cry

# 1 166
Здравейте,поставиха ми диагноза атопичен дерматит,имам по стомаха,ръцете,бедрата.Искам да попитам коя козметика ще ми препоръчате-а дерма,биодерма,еуцерин и т.н.Другият ми въпрос е мога ли да пия противозачатъчни?Когато ми излезе обрива се мажа с кортикостероиди4-5 дена,искам да ги избегна  някакси,след това ми изчезва и след седмица две наново... Cry
Кортикостероида е времененно решение на проблема, пробвай А -дермата не е много скъп и ще ти стигне за доста време.
Също така на такава голяма площ , кортикостероид да се маже е доста опасно. Вземи си от дрогерия бял ръвнец, корени от радика, коприва и листа от бреза - направи запарка по една супена лъжица от всичко в 1.5 литра вода  и пии само нея през деня.Действа прочистващо и антиалергично. Също действа добре и запарка от листа на орех но вече съм забравила пропорциите. Аз имах осамо по корема такива петна и се повлияха от билките. На лицето ми се махнаха, но след време пак се появиха.

# 1 167
може да направите кремче смес стероид + а -дерма или еуцерин примерно... аз биодерма и авен не харесвам...

# 1 168
Проблем! [/url]
Искам компетентна диагноза 
Себореен дерматит,гъбична инфекция и....   
Себореен дерматит?
Относно атопичния дерматит и алергията към млякото ???
Атопичен дерматит - ??? към мамите на порастнали деца и друг   
Това ли е атопичен дерматит?

Лишеи-депигментация на кожата?
Странен обрив - моля за съвет !
За обрива по бузките   
Много суха кожа 
Вьпрос - има загрубели у4астьци по кра4етата   
Груба и суха кожа на крачетата 
Големи червени пъпки по бузата.
Червени петна около устата   
Кожата на гърдите и раменцата направо се бели на люспи.
дайте съвет за екземите 
лишеи по кожата   
Въпрос за зачервените бузки 
За детската екзема   
помогнете!ужасен обрив 
Обрив
С какво да мажа...   
За атопичния дерматит и за.....домашната котка   
Как да помагна на детето ми?
Помогнете ми с инфо, мами 
Кетотифен ??? 
Не мога да не го обсъдя и с вас - алергия?
козе мляко и атопичен дерматит 
себореен дерматит   
Кортикостероиди
Кортикостероиден крем ???   
между пръстите на крачетата му се бели 
Зачервени и лющещи се бузи   
Това ли е атопичен дерматит?
Атопичен дерматит???   
ЛИШЕИ на бебе.... 
Atopichna alergia 
Сухи участъци по кожата?
себорея или дермит при бебетата 
Давали ли сте Фенистил-капки преди и след ДТК?
Някой ползвал ли е Mustela Stelatria 
Как се установява атопичен дерматит?
Екземи от изпотяване 
себореен дерматит   
ЕЛИДЕЛ крем за атопичен дерматит   
Алергия към млечния белтък 

[/quote]
Здравейте,поставиха ми диагноза атопичен дерматит,имам по стомаха,ръцете,бедрата.Искам да попитам коя козметика ще ми препоръчате-а дерма,биодерма,еуцерин и т.н.Другият ми въпрос е мога ли да пия противозачатъчни?Когато ми излезе обрива се мажа с кортикостероиди4-5 дена,искам да ги избегна  някакси,след това ми изчезва и след седмица две наново... Cry
може да направите кремче смес стероид + а -дерма или еуцерин примерно... аз биодерма и авен не харесвам...
Здравейте,поставиха ми диагноза атопичен дерматит,имам по стомаха,ръцете,бедрата.Искам да попитам коя козметика ще ми препоръчате-а дерма,биодерма,еуцерин и т.н.Другият ми въпрос е мога ли да пия противозачатъчни?Когато ми излезе обрива се мажа с кортикостероиди4-5 дена,искам да ги избегна  някакси,след това ми изчезва и след седмица две наново... Cry
[/color][/color][/size]satta около осем години имах атопичен дерматит.искам да споделя моя опит за подържаща терапия.от една година мия тялото си само с хума и го овлажнявам със 90% гел от алое кoйто струва 3 лв.От около шест месеца екземата изчезна

# 1 169
Ами зависи каква е екземата, моята се влошава от алое Peace а хумата прекалено изсушава кожата ми и зачервяванията и лющенето се увелечават. Наистина има много различни прояви на екземите и е хубаво да се даде точна диагноза. Понякога на всякакъв обрив дават диагноза атопичен дерматит. Дори наскоро на племеничката ми лепнаха такава диагноза, а се оказа пясъчен дерматит

Общи условия

Активация на акаунт