Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 509 046
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Пловдив
salesman, значи тя има всички ваксини до 2г., после трябваше да се слагат на 7г., но аз попрочетох това -онова и вече бях сигурна, че има връзка...

Въпреки настояванията на джипито и цитирането на тази наредба от нейна страна, аз исках да минем пред комисия...
Кожната, при която ходехме, написа становище, че не трябва да се ваксинира детето в това състояние и че тя препоръчва отлагане за 1г...
Джипито, като й занесох бележката, реши, че няма да отлагаме и изпрати документите на комисия...Там я освободиха, не само отложиха...Освободиха я от всички ваксини занапред, заради АД!

Сега притеснението ми е малкият...и той беше с АД, от половин година няма обриви, но аз съм решила да не ваксинирам вече...
Номерът с комисията няма да мине при него, та ако няма друг начин, ще подпиша отказ...

# 1 186
Мерси за отговора.
Явно съм изпуснала момента с освобождаването - сега кожната няма да иска да ми подпише такъв документ.
А ако се подпише отказ от ваксиниране, как стои въпроса с ясла/детска градина?

# 1 187
  • Пловдив
За ясла може и да имате проблем, но законово основание да не ви вземат на ДГ няма.
На училище също не може да не ходи едно дете, независимо колко ваксини има или няма...

Повече може да прочетеш и да попиташ тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409075.0;topicseen

# 1 188
salesman, със сигурност има връзка между ваксините и дерматита!И при нас АД се отключи след ваксина и след дълго разпитване алергологът призна, че може да има връзка.
След голямо ходене по мъките в разгара на обривите Комисията ни отложи за 6 месеца (без полиомиелитната, която била много важна, и без нея не можело).Сега 6-те месеца изтичат и в този ни сравнително добър вид едва ли ще ни отложат пак. Не знам какво да правим сега, но трябва да измислим някоя хитрина.

# 1 189
Не знам какво да правим сега, но трябва да измислим някоя хитрина.
И аз много съжалявам, че и ние ще трябва да действаме по този начин, но системата така ни принуждава. Защото ако нашата педи беше истински "лекар" след поставянето на МПР трябваше да сигнализира съответната инстанция, че детето ми е получило екземи, а не да ми вдига рамене и да твърди че нямало връзка.  При положение, че се появиха 10 дни след ваксината, в този период не е приемала АМ, нова храна, не е имало смяна на пер.препарат, сапун и т.н. И ако и другите лекари отбелязват страничните реакции след ваксини, тогава реално би се видяла връзката на АД с ваксините. А не да ми казват че причина за АД е, че детето ми е русо със сини очи, че аз съм консумирала мляко и кашкавал докато кърмя и всякакви такива тъпотии.
Дано и други майчета се включат с мнение.

# 1 190

Сега притеснението ми е малкият...и той беше с АД, от половин година няма обриви, но аз съм решила да не ваксинирам вече...
Номерът с комисията няма да мине при него, та ако няма друг начин, ще подпиша отказ...

Бенджи, малкият ти син има ли поставени ваксини?

# 1 191
  • Пловдив
Това за бялата кожа, русите със сини очи винаги много ме разсмива.. Laughing
Моите и двамата са мургави и са с АД от родилния дом още... Wink

Ето и малко снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=400713 на малкия...
Имам и албуми с обриви и при двамата там.

Надявам се вече малкия да се е излекувал т.е. да не се прояви повече АД. Засега е много добре: от януари е нямал обриви, нито суха кожа, нищо...Пу-пу... Peace

Има ваксини и той до 2г. всички задължителни...кой да ми каже тогава. И като съм питала и ми казват, че няма връзка. Аз виждам, че има, че се засилват след ваксина, но ЛЕКАР като ти каже, че нищо не разбираш, щот не си лекар, и че няма...
Но няма да има повече.

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 16:59 от Бенджи2710

# 1 192
Бенджи мерси за отговора и линка към темата за вредата от ваксините. Ще я разгледам.
Относно снимките и нашите екземи изглеждаха по същия начин - дано повече никога не се появяват.
Затова сега ме е страх да ги сложим оставащите две ваксини, не искам отново да  изживяваме този ужас.
А познавате ли деца с АД на които не са им поставяни никакви ваксини от раждането?
Извинявам се, че така нахлух в темата Ви и Ви засипвам с въпроси ама трябва да взема решение какво да правим.

# 1 193
  • Пловдив
Не.
Познавам доста деца с АД, но всичките имат задължителните ваксини или поне някои...

И на мен ми е било интересно дали има деца с АД, който се е появил поради друга причина, не ваксините...т.е. никога не са били ваксинирани с нещо и въпреки това да са с АД.

Не познавам такива.

# 1 194
Дъщеря ми има само двете ваксини от родилния дом и след това съм отказвала другите. Сега е на 3 години и едва преди 1/2 година и поставиха тази диагноза АД, въпреки че от новородена е все с обриви, до 2 годишна беше с ранички около вратлето, а до 2,5 г. и зад ушите. Бяхме ходили на доста кожни лекари, които поставяха разни други диагнози и след като аз настоях да я заведа на алерголог и ни пуснаха изследвания /кръв от вената/, установиха АД. Но аз намирах връзка и с храната, въпреки че вече тя много не и влияе. Доста се подобриха при нея нещата след като започнахме да ползваме една австралийска козметика.

# 1 195
А за кои ваксини става въпрос? Понеже сега ме накарахте да се замисля с предните постове, на Мила си и бихме ваксините по здравната каса и едва последната беше Пентаксим на година и половина. Обривите почнаха няколко месеца обаче след нея, но и тя беше зимата, а те се появиха като се затопли.
Като видях снимките на Бенджи  Shocked, нашите не са чак такива, а и се появиха към 2г. Rolling Eyes

# 1 196
  • морето и сините вълни :)
На нас също ни действа много добре комбинацията морска вода със слънцето Peace
Сега лятото сме по добре,но като се рови из боклуците постоянно и ръцете му са все груби.На мен  кожна лекарка ми каза че за съжаление ваксините влияят на дерматита и то много #Crazy.И това вече след като поставихме всичките ваксини ooooh!
Бенджи-направо видях страшни снимки. Shocked на дечицата ти.Какъв ужас за едно дете да има такива рани и да ги сърби.
Ние не сме били толкова зле,а и се моля на господ да не стигаме до такива рани Praynig
Дано се оправяте и сте по добре.

Аз сега поддържам с Адермата-екзомега.Макар преди време да бях писала че не съм доволна и бадева си дадох парите.Но имам чуството че като дойде зимата няма да ни е от полза.Тогава  ни се засилва дерматита ooooh!

А относно фотолечението искам само да спомена че баща ми от мноого год. живее в Чехия и каза че там децата ги лекували със солени водни бани и някакви нагревки(явно е имал  предвид това предполагам newsm78)

# 1 197
Не.
Познавам доста деца с АД, но всичките имат задължителните ваксини или поне някои...

И на мен ми е било интересно дали има деца с АД, който се е появил поради друга причина, не ваксините...т.е. никога не са били ваксинирани с нещо и въпреки това да са с АД.

Не познавам такива.
защо си мислиш че АД съществува от примерно 50 г?
описан е много отдавна... аз познавам много възрастни хора с невродермит /то си е АД/ и някои от тях без ваксини...

# 1 198
  • Пловдив
tonev, не казвам, че съществува от 50г., но не може да не се съгласиш, че тогава е било много по -рядко заболяване. Сега се среща при по -голяма част от децата.  #Crazy

Това просто не е нормално!

Разпитвала съм стари хора /баба ми и съседки/, да, имало е невродермит, екземи и лишеи, но от стотина, примерно, деца в селото, са го имали 1 -2, най -много, и то не 1 -2 на набор, а изобщо...

А сега какво е?! Почти всяко дете има АД или поне всяко второ...
Защо ли?!

# 1 199
  • Пловдив
И да попитам нещо: водили ли сте деца с АД на басейн? Пречи ли им? Нали във водата слагат повече хлор...

Общи условия

Активация на акаунт