Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 509 053
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
на басей с минерална вода - да. Но, все пак, ограничавам времето на престой вътре и още повече наблягам на овлажнаването. След излизане - задължително веднага на душовете. Така при нас няма никакви поражения. Все пак нали повечето минерални води помагат на кожни заболявания. Но пък в басейните са ми казвали , че не е 100 % минерална, по закон трябвало да е 50/50 мешана с чешмяна.

И друг път съм го казвала- нашата дерматоложка все ни препоръчва климатолечение за АД на Момин пороход - там много бързо и добре се повлиявал АД. Дори за уикенд или ден, да сме ходели често. Ама като четох, то май читав хотел там нямало - още не е станал на мода този курорт и няма инвестиции, та затова все във Велинград ходим.
http://www.spa-bg.net/02/952-62-54/resorts/momin_prohod/index.html

# 1 201
  • Пловдив
За минералният -  ясно. Аз питах за градски плаж...

# 1 202
  • София
е тук е мястото да се поинтересуваме дали има разлика от количеството хлор и другите химикали на минералните и НЕминералните басейни ... ако са едни и същи, предплагам ефекта няма да е много различен. За всеки случай си е индивидуално - така каза и кожната.
Намерих малко информация, която не ми даде еднозначен отговор (аз лично видях да ги делят водите само на води на сушата и морски), но все пак, ето я:

ТРЕТИРАНЕ НА ВОДАТА В ПЛУВНИТЕ БАСЕЙНИ:
http://www.swimbg.com/article_58.html

Полезна информация:
http://www.zahorata.net/documents/CivilRights/CivilRightsPH/zoni_kupane.pdf

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАЧЕСТВОТО НА ВОДАТА ЗА КЪПАНЕ
http://www.moew.government.bg/recent_doc/legislation/water/bg/Reg11BathWat.doc

По-нова Наредба № 5 от 30 май 2008 г. за управление качеството на водите за къпане (с таблица за качеството на водите за къпане)
http://www.ecomedia.bg/laws/water-quality/law/15

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 15:47 от galita

# 1 203
tonev, не казвам, че съществува от 50г., но не може да не се съгласиш, че тогава е било много по -рядко заболяване. Сега се среща при по -голяма част от децата.  #Crazy

Това просто не е нормално!

Разпитвала съм стари хора /баба ми и съседки/, да, имало е невродермит, екземи и лишеи, но от стотина, примерно, деца в селото, са го имали 1 -2, най -много, и то не 1 -2 на набор, а изобщо...

А сега какво е?! Почти всяко дете има АД или поне всяко второ...
Защо ли?!
тук /в ст. загора /има само няколко деца с ад. и на всички тях диагнозата е поставена в софия от кого можете ли да познаете? а аз имам поглед върху доста деца тук... така че отново ви казвам да се запитатте

# 1 204
  • Пловдив
Според теб диагнозата на голяма част от децата с АД не е АД, така ли? А какво е?
И защо да спекулират с това колегите ти?! Кому е нужно...
Или може би щот не знаят точно за какво става дума...и най -лесно е да кажат АД?! 

# 1 205
Според теб диагнозата на голяма част от децата с АД не е АД, така ли? А какво е?
Или може би щот не знаят точно за какво става дума...и най -лесно е да кажат АД?! 
ми ако ви кажат - това е обикновен контактен дерматит ето ви кремчето след 5 дни ще мине, моля не позволяваите на детето да се докосва до треви за седмица... как ще ви вземат после още 50 евро за преглед? аз дваж съм имал с мойте 2 много нежни и руси щерки такива проблеми...  едния път беше проблем с треви, втория с метални украшения... е зная си - каката никога няма да носи бижута... и това е... 10 лв за прегледа при водещия специалист тук. без тестове без нужда.... екземки които тук на няклоко пъти бяха кръщавани АД обикновено преминават бързо... но и много други неща имат значение... ранно захранване, овесени ядки, сокчета от магазина, пюрета от бурканчета, манджи от кухнята... глутен, клеева тинктура, коларгол, оцветители в дрехи, медикаменти, тук много често виждам обриви от прекомерно използване на почистващи препарати в детски ясли... но е факт и отношението на прехвалените софииски специалисти. схемата на ваксинации тук е същата... резултат... да има един- два преходни обрива... и толкоз.

не зная може би при нас на село въздухът е по чист?

# 1 206

Когато голямата ми дъщеря беше почти на 3г., ни приеха в болница с диагноза пневмония. После се оказа, че било алергия. Отидохме при алерголог, специалист, за да лекуваме и профилактираме тази ДИХАТЕЛНА алергия, характеризираща се с пристъпи, подобни на астматичните. Той я гледа, гледа и накрая каза "Атопичен дерматит". Детето нямаше НИКАКВИ обриви. Изписа ни Линола Фет за дихателната алергия. Думи нямам.  ooooh!

# 1 207
  • София
определено дерматологията е слаба част в медицината. Много неопределени неща, различни мнения, грешки. И на добър дерматолог да имаш късмет да попаднеш, то не за всичко има напълно лечение.

# 1 208
мога само да кажа,че сина ми беше с един от наи-тежките АД според много от известните софииски и варненски докторя Rolling Eyes
Почти двегодишен,незнам дали от лятото,но засега маи се отърваме от това чудо и не защото сме пазили диета,която дори и съвсем прилежно прилагане не даваше резултат,може би с възрастта.
Колкото до мненията на tonev,аз лично не бих се съгласила,тъи като две години се борих с това чудо,вследствие на което детето ми е с астма,която дори и тя не е сигурно.Определено има някаква връзка всичко-храна,кортизони,мазила,възраст,ако щете и наследственост,като напълно се съгласявам само с това,че се спекулира мааалко повече от нужното за децата с алергия,но е факт,че ги има и то в световен мащаб Cry
На вас всички,борещи се с тези обриви ви пожелавам успех!
И само за последно ще кажа,че вече спрях да пазя толкова ревностно сина ми от всякакви възможни алергени-резултата:водя го на градски плаж,давам му да яде дори и падналите на земята солетки,както и не прекалявам с мазилата,дори вече нямам налично вкъщи Mr. Green
Успех на всички!

# 1 209
мога само да кажа,че сина ми беше с един от наи-тежките АД според много от известните софииски и варненски докторя Rolling Eyes
Почти двегодишен,незнам дали от лятото,но засега маи се отърваме от това чудо и не защото сме пазили диета,която дори и съвсем прилежно прилагане не даваше резултат,може би с възрастта.
Колкото до мненията на tonev,аз лично не бих се съгласила,тъи като две години се борих с това чудо,вследствие на което детето ми е с астма,която дори и тя не е сигурно.Определено има някаква връзка всичко-храна,кортизони,мазила,възраст,ако щете и наследственост,като напълно се съгласявам само с това,че се спекулира мааалко повече от нужното за децата с алергия,но е факт,че ги има и то в световен мащаб Cry
На вас всички,борещи се с тези обриви ви пожелавам успех!
И само за последно ще кажа,че вече спрях да пазя толкова ревностно сина ми от всякакви възможни алергени-резултата:водя го на градски плаж,давам му да яде дори и падналите на земята солетки,както и не прекалявам с мазилата,дори вече нямам налично вкъщи Mr. Green
Успех на всички!
аха и как ви обясниха това?

щото аз ще ви го обясня с едно изречение ама бих предпочел да разбера те какво казаха?

иначе аз самия не отричам всички случаи на АД. изобщо не отричам че има нарастване на случаите както при деца така и при възрастни. само че причините са другаде...  а не в млякото или ваксините.

# 1 210
# 1 211
никои доктор конкретно нищо не ми е обяснявал-всеки си декларира ученото от книгите,а това,че всеки човек сам по себе си е различн,както и е различна причината за АД това е ясно вече на сигурна съм всички маики с такива деца.
Моят син откакто е направил 2мес. е с постоянна кашлица,слава богу бързо разбрахме че не е болен и няма бронхити,а просто прави пристъпи,които с течение на времето овладявахме за часове-както почваше,така и изчезваха тия пристъпи с помощта на помпичките.
Естествено си имаме доста инжекциики-резултата:сина ми не дава да му се събуват панталонките,макар повече от една година да не сме слагали. #2gunfire
Водим се на отчет като асматици-предписан ни е сингулер-НЕ ГО ДАВАМ(и съм истински щастлива засега че сме без него).
Ваксините-ето това е моята така и неразгадана мистерия.Бита е в родилното,която се слага и при поставянето на първата,въпреки моята препоръка да я отложим,че точно се бяха появили двете първи екземки-е,сложиха я и оттогава,може би и съвпадение ни тръгна този АД.
Това си и остана последната ни ваксина докъм момента.Освободен беше до навършване на годинката,след което ходихме на комисия,но се оказа,че личната пак не разбрала с какви документи трябва да ни прати,че не можахме да минем Close.Но пак не слагаме.Засега.
Където и да са причините-вече знам-всичко на този свят е направено за пари,включително и наи-милите за нас и свидни същества се ползват точно за това #2gunfire #2gunfire #2gunfire
п.п.Все си казвам,че няма да се хваля,че засега сме ок,но не се стърпях,че винагио като се похваля и ме чува дявола,дано този път е избягал далеееко от нас Mr. Green

# 1 212
  • София
Здравейте,
след последната коснултация на моята дъщеричка ни изпратиха на дерматолог с направление, на което пишеше себореен дерматит. Тя има и крусти по главичката и суха и зачервена кожа по краката, ръцете, клепачите и челото. Вчера ходихме на лекар- изписаха ни А-дерма Ексомега и гел за къпане пак А-дерма. Щастлива, че лекаката беше на мнение, че кортикостероиди се изписват само от незаинтересовани лекари се прибрахме, изкъпахме я и я намазах. След това цялата стана червена и се появиха и петънца по коремчето, които явно не съм виждала преди това. Уплашихме се и я изкъпахме само с вода.
Днес пак отидохме на лекар, но там беше друг, които каза, че е алергичен дерматит, а не себореен и , че най-вероятно е от слъце, топло , трева, дреха...Даде ни Адвантант(така май се казваше, не съм го купила) и Липобаза. Купих липобазата.
Когато казах за снощната реакция на лекаря, той само каза "козметика..." и започна да обяснява ,че без кортикостероиди няма да мине.
Та така, не искам да ви отегчавам с дълъд гпостинг, а само да попитам дали все пак не е нормално да станат червени местата където е суха кожата след баня и след намазване, как мислите? На мен сега ми се струва логично. След малко предстои да я къпем и се чудя с какво да я намажа след това- с Липобаза, да опитам пак с А-дерма или с преварен зехтин? Нали все пак снощи я мазах с А-дерма, а е много малка ( на 2 месеца) за да и сменям така лесно кометиката. Сега имам два въпроса:
1.Случвало ли му се е на някой такова зачервяване с А-дерма?
2.Знаете ли какви са минималните алергични реакции, които не са доописани на етикета на млякото за след баня?

# 1 213
Geraldine, моят син имаше обрив на около 7-8 месеца ,който една лекарка определи като херпес зостер и започнахме лечение с ацикловир, но за 10 дена нямаше подобрение , а бавно се разрастваше. Личната отрече да е херпес и ни прати при друг дерматолог, който пък каза, че състоянието е лихен стриатус (изключвам възможността това да е при вас, защото лихена е специфично разположен, а не пръснат обрив) и втората кожна лекарка ни предписа Локоид (кортизонов крем нисък процент)за 5 дни и след това да продължим с точно двете неща  Exomega- A- Derma.С Локоида обривът за 5 дни почти изчезна,след което започнахме с продуктите Exomega. Но след 2 дни мазане нещата се влошиха още повече- и при нас първо се зачерви и аз предположих, че е временна реакция и ще отзвучи след мазане... но не се оправи, а напротив обривът пламна... и отидохме на втори преглед. Лекарката първо каза , че така щяло да е, но аз и отговорих, че ако обривът не се беше влошил очевадно, нямаше да я притеснявам и за мен не е нормално. Та ни писа Джин - Джира (нещо, от което повечето фармацевти се блещиха)и в крайна сметка от това ни мина за около седмица.Искам да подчертая, че къпането доскоро си беше с гела A- Derma  и нямахме проблеми, явно мазилото ни действаше дразнещо...

# 1 214
  • София
Благодаря за отговора Пумукъл  Hug  Това със грешната, за щастие, диагноза за херпес зостер сигурно си е било малък ад за тебе, радвам се, че се е разминало!
Значи добре направих като я намазах със зехтина, реших, че след като се чудя ще е най-добре с нещо безвредно със сигурност.Иначе с А-дема и мажа лицето и няма проблем, незнам защо така става с тялото. Точно преди малко обмисях утре все пак да изкъпя главичката с А-дерма, защото я мажа със зехтин и реша, за да паднат крустите и само с вода косата е много омазнена. Тя днес според мен си откри и ръчичките, защото само ги хапе и си трие очите.
А каква е разликата между себореен и атопичен дерматит?
Другата седмица трябва да сложим първият Пентаксим и до колкото успях да прочета в темата ако е атопичен дерматит не е добре да я слагаме.

Общи условия

Активация на акаунт