Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 509 039
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 215
Geraldine, не знам откъде да започна... Моята малка дъщеричка също го мина това на същата възраст - 2 мес. Себореен дерматит е различно от атопичен. Причините за появата му са различни и третирането - също. Моята дъщеря не я сърбеше. При атопичен, доколкото знам, сърби много. За главичката - сода за хляб със зехтин - леко втриваш и леко натискаш, за да паднат крустите. Изплакваш хубаво. За личицето, след като минахме през кортикостероид веднъж, изчезна. Появи се след 2 години пак. Тогава пак опитах с кортикостероид /макар да съм много против и децата ми да не докосват антибиотици, кортикостероиди и т.н., лекарката ме изплаши, че няма как/. Изчезна. След 2 дни се появи пак. Казах си - стига толкова . При моето детенце мина с хомеопатия. И това, което съм слагала е само розова вода и балсама на д-р Тайс. Много упорито розовата вода - по 5-6 и повече пъти на ден. Посъветвай се с педиатър дали може на толкова малко бебе, защото аз розовата вода я слагах, когато се появи втория път на 2 години. Много е упорито това заболяване и трябва да го хванеш навреме. За козметиката не мога да те посъветвам - аз ограничих всичко. Но това, което ми правеше впечатление е, че зехтина не действаше добре върху лицето, сякаш "подхранваше" обрива. Опитах с хума - изсуши я още повече. Моето дете е русо, бяло, със зелени очи - при такива хора най-вече се появявал себореен дерматит. Ако искаш координати на нашия хомеопат, пиши на лични.
Не се тревожи прекалено, но и не оставяй нещата така, защото обривите се разрастват.   bouquet

# 1 216
Здравейте!

Имам едно питане за АД. Синът ми има АД от както стана на 3 мес, сега е на 5. Забелязвам че  много ясно се отличава зоната където му е памперса(по коремчето, от вътре и отзад по краката)-супер мекичка е кожата, а там където няма памперс-рязко се очертават червени петна. Това дали не значи че е предизвикано от някакъв алерген с който се докосва-примерно прах и т.н.?Освен това е най-зле по ръцете и краката, т.е. частите които винаги са открити.Или това си е характерно за АД?
И другото ми питане-много хора препоръчват ходене на море. Обаче аз знам че слънцето дразни АД, морската вода ли е това което помага?Ако да, аз имам соли от Мъртво море-мога ли да ги използвам по някакъв начин, само че са с миризма?

Надявам се да открием лечение!Аз сега ползвам крема на Авен Cicalfate , една жена беше писала че им е помогнал. Днес е 3ти ден и може би има малко подобрение, но не знам.Ако помогне, ще пиша, и други да го пробват.

# 1 217
Здравейте!

Имам едно питане за АД. Синът ми има АД от както стана на 3 мес, сега е на 5. Забелязвам че  много ясно се отличава зоната където му е памперса(по коремчето, от вътре и отзад по краката)-супер мекичка е кожата, а там където няма памперс-рязко се очертават червени петна. Това дали не значи че е предизвикано от някакъв алерген с който се докосва-примерно прах и т.н.?Освен това е най-зле по ръцете и краката, т.е. частите които винаги са открити.Или това си е характерно за АД?
И другото ми питане-много хора препоръчват ходене на море. Обаче аз знам че слънцето дразни АД, морската вода ли е това което помага?Ако да, аз имам соли от Мъртво море-мога ли да ги използвам по някакъв начин, само че са с миризма?

Надявам се да открием лечение!Аз сега ползвам крема на Авен Cicalfate , една жена беше писала че им е помогнал. Днес е 3ти ден и може би има малко подобрение, но не знам.Ако помогне, ще пиша, и други да го пробват.
проблем с прах за пране?

# 1 218
имам предвид домашен прах, акари и т.н.
Иначе не мисля че проблема е в праха за пране-смених го но не виждам разлика в състоянието.

# 1 219
Пробвай го с памучни гащи, може да е от памперсите  Peace

# 1 220
  • София
actress, обривите на Косьо са по същия начин - навсякъде освен под памперса. Ходенето на море му се отрази добре. Естествено не съм го пекла на слънце, само се разхождахме по парковете. Явно смяната на климата, влажността и т.н. си казват думата. Мокрих го и с морска вода. Според мен недей да пробваш с ароматни соли, за да не стане още по-зле положението.

# 1 221
иначе аз самия не отричам всички случаи на АД. изобщо не отричам че има нарастване на случаите както при деца така и при възрастни. само че причините са другаде...  а не в млякото или ваксините.
[/quote]

Tonev, моля, обяснете къде да търсим причините за АД, например в нашия случай:
- Екземите се появиха 10 дни след ваксина МПР;
- Детето все още беше на кърма;
- Не сме сменяли праха за пране, козметиката;
- В този период не съм въвеждала нова храна;
- Първото заключение на личната беше гъбична инфекция, изписа Низорал, ефект никакъв, след 5 дни се появиха още 2-3 екземи, спряхме го
- Отидохме при друга, тя ни изписа Фенистил и балсама на Тайс - отново никакъв ефект
- В продължение на 3 седмици беше на безмлечна диета (само на кърма) - отново никакъв ефект
- Ядосах се, отидох на хомеопат(за съжаление не класически) - в продължение на 1 месец пихме разни гранулки и билки, ефект никакъв - екземите вече станаха доста големи и 6-7 на брой
- След това бяхме при 3 дерматолози и алерголог - мазахме с кортикостероидни кремове(за мое съжаление), пихме Зиртек - отново ефект никакъв
И така 6-7 месеца. Картинката беше станала страшна - екземите бяха десетина, големи, сърбящи, кърящи. Детето се чувстваше ужасно. Писна ми лекарите да си правят повече експерименти с нас. Спрях всички кремове и  капки. Ползвах само лосионите на Биодерма, А-дерма и Джин Джира. Лека полека с затопляне на времето от април започнаха да се заличават, юни изчезнаха напълно.Пу- пу. Само че в мен остава притеснението какво ще стане с захлаждане на времето, защото така и не беше открита причината и съответно лекувана.
Моля за Вашия коментар.

# 1 222
О, ето още някой ползвал Джин Джира  Party
И аз попитах Тонев на какво мисли, че се дължат тези обриви, но явно не е разбрал, че въпросът е към него... Rolling Eyes

Thinking

# 1 223
  • София
actress, и на моята дъщеря обривите са по същия начин. Само под памперса кожата е мека и хубава. Аз на всяка смяна на памперса мажа с крем против подсичане. От снощи мажа с Ексипиал Уреа Липолосион и поне кожата и не е толкова суха иначе по гънките си е много зачервено, но според ме н и жегата има дотста голяма вина за тая работа.

# 1 224

Tonev, моля, обяснете къде да търсим причините за АД, например в нашия случай:
- Екземите се появиха 10 дни след ваксина МПР;
- Детето все още беше на кърма;
искате да ми кажете че до 14 м детето е само на кърма... моля ви... 10 дни са минали не че е невъзможно, но от ваксината вече почити нищо не е останало. след това обострения не е ли имало? защо аз в стара загора не съм видял повече от 2 такива случая за 10 г? ад не е нужно да има причина, той може да се прояви като реакция към множество вътрешни причини. и последно пак АД не е алергично заболяване и затова третиранията с дълги курсове антиалергични не е адекватно. за съжеление не познавам вашия случай конкретно, за да ви кажа какво се е случило. а и тогава това би било само в сферите на теорията.
факт е например че децата на пушачи по често страдат от ад.
чест проблем е неправилното лечение. една вторично инфектирана екзема е много трудна за овладяване. като са се напляскали стрептококи, стафилококи и една тежка добавка от един- 2 вида гъбички.... а отдолу секрецията се засилава как да мине?

# 1 225
  • София
actress, и на моята дъщеря обривите са по същия начин. Само под памперса кожата е мека и хубава. Аз на всяка смяна на памперса мажа с крем против подсичане. От снощи мажа с Ексипиал Уреа Липолосион и поне кожата и не е толкова суха иначе по гънките си е много зачервено, но според ме н и жегата има дотста голяма вина за тая работа.
до годинка не се препоръчват кремове с урея, пробвай друг крем от тази козметика.

# 1 226
  • София
Уфф знаех си , че трябва да те питам преди да го вземаа...Аз отидох за лосиона на д-р Тайс, в който също има урея... Аптекарката ми препоръча този и го взех защото си спомних, че ти си доволна от тази козметика. Даже ми препоръа този , защото има по-голямо седържание на урея и каза, е нейната дъщеричка само с такова е мазала. Уфф ще взема да взема тоя Адватан накрая...

# 1 227
  • София
Уфф знаех си , че трябва да те питам преди да го вземаа...Аз отидох за лосиона на д-р Тайс, в който също има урея... Аптекарката ми препоръча този и го взех защото си спомних, че ти си доволна от тази козметика. Даже ми препоръа този , защото има по-голямо седържание на урея и каза, е нейната дъщеричка само с такова е мазала. Уфф ще взема да взема тоя Адватан накрая...
добре де, а с Екзомега на А-Дерма няма ли да стане? Ние и тримата с бебето сме на нея сега и съм много доволна. Но ако има сериозни обриви, ще трябва да се оправят. Ходихте ли на кожен?

# 1 228
  • София
Да, на два. Единият изписа А-Дерма ексомега -мляко и гел за баня за себореен дерматит. Изкъпах я намазах и пламна цялата като след първи ден на плаж. Отидохме на втори - каза алергичен дерматит - Адвантан и Липобаза. Прибрах се и реших, че може да е нормална реакция на кожата заервяването и продължих вчера с А-Дерма, но до вечерта се появиха и на сгъвките на глезенчетата зачервявания, които не се упокояват и на гърдичките също. И отидох в аптеката за нещо друго, за да избегна адвантана, но май само си мъча детето, а много ми се иска да не я мажа с такива мазила. Азко знам , че ще мине и няма да се появи отново ОК ама знам ли...
Майка ми говорила и със нейна позната кожна лекрака и тя и казала ( както и първата на нас), че на тази възраст не може да е алергичен дерматит.
Сега се чудя да ида ли за адвантан или да ида при д-р Ангелова за която има добри отзиви във форума.

п.п. Имам чувството, че от това не я сърби толкова, иначе си трие очичките и те стват направо лилави клепачите.

# 1 229
Забелязвам че  много ясно се отличава зоната където му е памперса(по коремчето, от вътре и отзад по краката)-супер мекичка е кожата, а там където няма памперс-рязко се очертават червени петна. Това дали не значи че е предизвикано от някакъв алерген с който се докосва-примерно прах и т.н.?Освен това е най-зле по ръцете и краката, т.е. частите които винаги са открити.Или това си е характерно за АД?
И при нас беше така, когато имаше обриви по тялото-нямаше незасегната област освен тази под памперса, единствено там кожата беше гладичка.Постепенно тялото му се изчисти напълно-дали от смяната на праха за пране (ползваме Сано), от хомеопатията или от смяната на сезона, не знам, но от два-три месеца няма и петънце там.Обривът по лицето обаче си седи, от него много рядко се изчиства.На морето нямаше никъде обрив-и аз мисля, че е от чистия въздух.След първата разходка по морския бряг, кожата му се успокои видимо.
Geraldine, по-внимателно с козметиката с такова малко бебче Peace. И аз бях така-мажех, мажех, той се влошаваше ли влошаваше.Докато не разбрах, че без кремове е най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт