Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 988
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 260
tonev спомена за пчелен клей, което много ме учудва.

Много внимавам с храната-гледам уж да е истинска такава без консерванти и др.неясни и непроизносими,без яйца, без шоколад.. Не искам пак кортикостероидния крем .

Пробвах с Dulce 2 т.нар. благ мехлем - не помага. Weleda-без химия, след кортикостероид, не помага, пак се появяват и задълбават проблемите.
 А дерма влоши нещата, поръчах на La roch posay Syndet ,Gel moussant за иритирана кожа.

Ако някой има полза от някаква козметика, моля пак да каже!!

# 1 261
Здравейте , надявам се да бъда полезна с това което ще напиша на много майки. Сина ми е с дерматит , поне такава диагноза сложиха , макар че като разговарям с лекари , казват че няма особена ралика какав дерматит е . Неговият обрив беше много, целият беше на червени петна , опитахме доста неща , но това което ни помогна беше хомеопатия и мазане с мехлем с мас и невен , хомеопатията трябва да се дава поне седмица за да има ефект, ако случаино от мехлема с невен и мас обрива става по значителен , явно бебто реагира не както трява към невена , поне така беше при нас ( затова сега давам хомеопатия calendula officinalis 5ch с малко вода , това е невен - обясниха ми че помага при всякакав обрив ), обясниха ми че когато кожата е прекалено чувствителна и преди това е ползвана козметика или кремчета против дерматит  , може допалнително да е алергизирана , за това можете да прочетете тук
http://www.puls.bg/health/news/news_1912.html
оказва се че  толкова много бебета с такава диагноза някакав дерматит , оказват голямо влияние храната , ако кърмите трява да внимавате какво се храните ,
http://partofnature.blogspot.com/2008/07/blog-post_28.html
друго ваксините
http://dontclick.michevgallery.com/AGalabov-imunizacii-a.html
Сина ми когато направи първите обриви , го водихме при няколко лекари, първоначално нямаше ефект, после ни изписаха а-дерма exomega , която имаше някакв ефект но той беше временнен при нас, после го заведохме го при близак на семейството лекар , който ни каза ще мине , но понякога са доста упорити и че трбва да се работи най- вече варху имунната система , и в никакав случай да не го ваксинираме повече, човека има 4 внучета и те не са ваксинирани, препорача ни да го заведем при хомеопат, каза че трябва да се работи по скоро вътрешно за проблема от колкото външно , за да не се получат по нататък пак подобни проблеми и по мъничко да даваме на бебто сребърна вода
ето Ви линк кадето можете да прочетете и за нея
http://melinabg.wordpress.com/tag/сребърна-вода/
знам че много майки ще погледнат особено на това - мас , но на нашето бебе сега кожата е мека , пухкав е , не е грапава , аз слагам възмовно най- малко , защото е доста топло , ако решите все пак е хубаво маста с която ще мажете да е от прасе което сте сигурни как е гледано и трябва да бъде преварена поне час. И още нещо разбира се че от маста , всяко бебе може да направи обрив , или ако много сте го намазали или алергична реакция , това всъщност важи за всичко , било то крем , козметика или мас. Човек никога не знае, затова ако решите може да пробвате да мажете няколко дни на едно и също място . Аз определно съм за мехлема с мас и невен , но при нас невена като чели възпаляваше малко и затова продалжихме само с мас. В началото бях убедена че има начин да се намери друго решение , но след като медицинската сестра от децката на голямият ми син , ми обясни как нейното детенце , което е мазано с кортикостероиди и какво ли още , сега не може да го излага дълго на слънце защото кожата му става на бели петна .и още нещо когато мажете , според мойте наблюдения е да е най много сутрин и вечер  и да е по малко.При нас ефект имаше на 4-5 ден и то найстина значителен. И друго когато го къпем не слагаме нишо във водата.
Е това е от мен , дано да съм била полезна Smile
Желая успех , каквото и да решите.

# 1 262
renew, при нас Avene Cilcafate много помогна на обривите (мажца го само върху пъпчиците). Иначе изпозлвам цялата серия на A-derma Excomega, започна да и влияе добре чак след 1 месец използване. В началото и аз си мислех, че не помага, а даже влошава нещата, но след редовната употреба на крема и олиото за баня кожата на Петя вече е мека и чистичка.
При нас много помогна и разредяването на къпанията (в периодите с най-чести обриви я къпехме само 3 пъти седмично  Naughty) Във водата винаго добавям щипка калиев перманганат.

# 1 263
Здравейте, момичета,
Четох една тема за омега мастните киселини и рибеното масло и се зачудих, някой пробвал ли е да дава рибено масло на детето си и, ако да какъв е бил ефектът върху екземите, и въобще върху цялото състояние на кожата?
Мисля да пробвам, ще се консултирам и с док за дозировката да не стане някоя беля.

# 1 264
  • Пловдив
Давала съм. Много добре влияе на кожата.
Но щерка ми не иска да го пие...

Алерголог беше изписал и рибено масло външно: да мажа детето всяка вечер след баня...още не съм го пробвала....

# 1 265
Бенджи, мерси за бързия отговор!  Hug Дано малката да го хареса!

# 1 266
Здравей , аз кърмя и приемам всеки ден задължително ленено семе натрошено и  ленено олио , на немска фирма SCHNEE KOPPE , когато моето бебе почна да прави такива проблеми , една близка позната ми каза най - много до 2 супени лъжици на ден. А когато го захраним каза че може да го смиламе с кафемелачка и да даваме по половин чаена лъжичка . За това последното малко ме притеснява , защото обривите ни бяха много. Евентуално след година . На големият ми син , много му помогна да се справим с какви ли не алергии , сребърна вода и клеева тинктура. На бебето давам сребърна вода, сутрин по една чаена лъжичка. От както аз приемам ленено семе , за себе си съм доволна защото косата много ми падаше , и кожата винаги съм имала проблеми, сега косата не ми пада , а кожата ми е доста по добре от преди. А бебчо незнам дали заради диетата или от нещата който му давам сега няма обриви. Вече 2-ра седмица му давам кислео мляко и то домашно и не е направил обрив , защото искам вече да го отбивам Simple Smile
Дано да съм полезна . За лененото семе може да прочетеш тук Simple Smile

http://www.znaeteliche.com/index.php?option=com_content&view … d=117&lang=bg

# 1 267
Мими, благодаря за информацията, чудя се, с кое от двете да започна. Ще помисля, чудя се и къде да се консултирам.  Thinking Просто ми се ще нещо различно, че обривите на малката пак се обостриха.

# 1 268
Бенджи, колко време след началото се усети промяна? Аз нали все нямам търпение!  Rolling Eyes

# 1 269
  • Пловдив
Бенджи, колко време след началото се усети промяна? Аз нали все нямам търпение!  Rolling Eyes
Няколко дена...седмица...
И, поне при щерка ми, кожата се променя, не е вече така суха, придобива нормален вид, живва... Peace

Ама моето гардже не иска да го пие.   Thinking

# 1 270
Твоето гардже е голяма кака, дето трудно можеш да я убедиш. Моето отказва сиропа и сега му взех едни перлички, с такъв кеф ги джвака... чак се кара за още.  Mr. Green
Пробвай с ленено семе, можеш да й го слагаш в храната и да не се усеща вкуса му.  Thinking

# 1 271
Здравейте.Аз съм нова във форума,но видях темата и реших и аз да се включа.
При мен нещата стоят така:Аз съм от ранна детска възраст с диагноза АД.
Използвала съм всички кортикостероиди-кремове и хапчета включително.
В момента състояниетоми е влошено също
Имам обрив около устата и рани по главата.Нищо не помага.Временно се подтискат нещата и започва всичко отначало.Сега чета тук за този крем Бетоноват,него не съм ползвала.Дали помага? Rolling EyesИмам дъщеричка,която е на 1г.и 4м.Тя е с диагноза АБКМ.При нея положението го овладяхме,поне за сега.
Ще,помоля за някакъв съвет от вас за АД?Или за някоя хомеопатично лекарство.

# 1 272
  • Пловдив
Подкрепете правото на свободен и информиран избор при ваксиниране: http://svobodenizbor.bg/node/4

# 1 273
Да се похваля, че от месец сме без обрив, след последния прием на хомеопатично лекарство. Както съм писала, при нас положението беше много зле с обриви по цялото тяло,инфекции и рани, просто кошмар. Постепенно цялото тяло се изчисти и останаха бузите, но от месец и те са чисти (дано не ме чуе дяволът  Praynig).
Не е ваксиниран (без първата ваксина), кърмен, късно захранен, не е мазан с кортикостероиди, не ползваме козметиката (само себе си мажа с неговото кремче на Веледа).Още не е опитвал млечни, яйца, морков и тиква, цитруси.Давам и аз източници на ненаситени мазнини-зехтин и авокадо. Пия и ленено масло, но не смея да му давам още, разчитам мазнините да преминат през кърмата.
Единственият ни проблем е как да избегнем ваксините. Търсим лекар, който да ни фалшифицира слагане на ваксини, моля ако някой познава такъв, да ми пише   bouquet

# 1 274
  • София
моето момиче пък заради едни кътници пак се пообрина по гръбчето и все се оплаква, че я сърби. От една седмица гледам да я мажа по два пъти с А-Дерма, а и май най-накрая и уцелиха хомеопатичното лекарство и е много по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт