Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 509 085
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 1 140
Мами искам да Ви препоръчам кремчето, което аз ползвам "Адерма" зеления.  Peace Страхотен е , овлажнява кожата на бебчо и от обриви не се оплакваме ....... Успех  Joy

# 1 141
  • морето и сините вълни :)
Аз пък точно от А-дермата зеления ЕКЗОМЕГА ама никък не съм доволна
Дадох 44 лв за кремът иуж трябваше да успокоява зачервената кожа а даже и да минава от него ама нъцки.Язък само че си дадох парите #Cussing out #Cussing out
То вече всичките кремове изредих и на нас нищо не ни помага

# 1 142
То вече всичките кремове изредих и на нас нищо не ни помага
И при нас е така-толкова пари на вятъра, сега разпродавам и подарявам кремове наред.
Все така продължаваме с хомеопатията (май седем месеца ще станат) и вече има по-съществен напредък-обривите и сухите участъци намаляха с едно 80-90 %-като се има предвид, че сме с тежък АД и почти нямаше незасегнато място по кожата. Вече съм по-спокойна, че нещата се развиват в правилната посока, ще видим колко време ще отнеме процесът  newsm78.

# 1 143
  • морето и сините вълни :)
easy -и аз бих казала че сме от ТЕЖКИЯ дерматит ,навсякъде има по тялото Shocked
Кажи ми с хомеопатията 7 месеца как изкарахте Shocked без д аго мажеш с Кортикостероид #Crazy
Щото ние и 2 седмици неможахме да издържим
С какво маза детето през тези 7 месеца?

Ние последно като ходихме на кожен ,лекарката каза да правя отвара от босилек и да го мажа с едно памуче по 6-7 пъти на ден.Колкото пъти се сетя толкова да го мажа newsm78
Чакам да зареди аптеката босилек и ще пробвам да видим Thinking

# 1 144
Ани,вземи си босилек от някоя баба на пазара. Имаше май и по хипермаркетите - в саксийки.

# 1 145
Кажи ми с хомеопатията 7 месеца как изкарахте Shocked без д аго мажеш с Кортикостероид #Crazy

С розова вода и Дефламол. Хомеопатията помага, кортикостероидите подтискат и вкарват проблемът по-навътре в тялото. Превръща се в астма, например. Не искам да те стряскам, а само да споделя.  bouquet

# 1 146
easy -и аз бих казала че сме от ТЕЖКИЯ дерматит ,навсякъде има по тялото Shocked
По време на хомеопатичното лечение е мазан веднъж с фусидин Х заради бактериалната инфекция (основната работа по махането на бактериите я свърши хомеопатичното за стафилококи все пак).И сега се обостря в хода на захранването, пие само конституционното си лекарство, за максимум 4-5 дни зачервяването преминава.С не-употребата на кортикостероиди се свиква, просто човек престава да мисли за тях.А и аз самата виждам, че кожата само изразява вътрешни процеси.Търсиш причината, ставаш изобретателен  Wink
Хомеопатичното лечение обаче иска много търпение и е много тежко за родителите.Ако знаех, че ще ми струва толкова нерви, колкото изхабих първите 4-5 месеца, сигурно не бих се захванала  Embarassed

# 1 147

С розова вода и Дефламол. Хомеопатията помага, кортикостероидите подтискат и вкарват проблемът по-навътре в тялото. Превръща се в астма, например. Не искам да те стряскам, а само да споделя.  bouquet

При нас е така Галина има почти развита астма прави спазми със затруднено дишане сега ми се иска да има екземи а не тези спазми защото вечер аз не спя стоя и я гледам да не би да се задуши   Cryструват ми се малкия дявол  екземите:( 
Ние сме в България от 3 дена и ето че Галина се разкашля включихме вентолин и флексотит тук сам за 1 месец и няма смисъл да ходя на хомеопат ,толкова ми е криво и ревливо  Cry ,добре че сменихме педиатъра защото предишната събота и неделя немога да я намеря не ми вдига тел а новия педиатър ми каза ако се влоши ще доиде у дома да  я види въпреки почивните дни аз преди ходих при него на частно той ме прати при Петришка във Варна и тя ми изписа сингулер които страшно много ни помогна .
Извинявайте ако съм ви натоварила с поста си

# 1 148
карчита, много ти е притеснено. Аз бях писала колко леко излекувахме ад на моето бебе, с едно единствено посещение при хомеопат и еднократен прием на 2 разтворени гранулки. Ако те смущава само ограниченото време, аз бих те окуражила да опиташ. Даже май в Добрич има към кого да се обърнеш.

# 1 149
Да знам аз съм  посещавала  тукашен хомеопат но не става така при нас и другото което е тя ме викаше през ден и ако Галина е злес по сериозенспазъм  ми взимаше по 25 лв ако е по добре по 18 лв , за интервю ми взе около 40 лв , знам че парите нямат значение но аз за 20 дена доста и напълних джобчето ,но доиде един момент в които се влошиха спазмите и се наложи да включим по сериозни лекарства, за екземите сега няма нито една кожата е гладка.В Испания е здрава няма екземи спазми но тук е кошмар ,улиците са много мръсни навсякъде кучета и котки и когато задуха един силен вятър космите на тези животни хвърчат навсякъде  Close  , правя сравнение с Мдрид там е толкова чисто,  не мисля че сме толкова бедна държава че да не могат да осигорят поне  чисти улици  Sad, няма чистота няма контрол и качество на храните а ние майките се чудим как да си лекуваме децата и какви кремове и мазила да купуваме  Close Tired

# 1 150
Здравейте момичета,

Отдавна не съм влизала в тази тема, но ние минахме през големи трудности и все още не видждам изход за съжаление.
След като миналото лято изкарахме доста добре по отношене на екземите, зимата започна да се влошава.

Аз реших да опитаме с хомеопатия и отидохме на класически хомеопат, който ни изписа Sulfur. Пихме го пет дни и започнахме да чакаме. Не я мажех с нищо, къпане само с хума. Кожата й се влоши страшно много, никога не съм си представяла,че можем да стигнем до това положение. Рани от чесане по шията, ръцете, краката, избиха обливи по места където не е имала досега. Така карахме един месец. Нямаше спане нощем, много се изнервихме всички въкщи а детето направо се стресира милото. Не издържах повече и спряхме това лечение.

Отдихоме на алерголог и дерматолог. Направихме тест за алергии и се оказа че има алергия към млякото. От два месеца сме на строга диета и лечение с кортикостероиди, кремове, капки и т.н. Детето ту се подобрява ту се влошава. На ръцете все още има неоправени екземи от лечението с хомеопатията.

Мустаков изписа много строга диета която изключва много храни, не само млечните, но защо не виждам ефект не мога да разбера.

Все пак  за два месеца строга диета би трябвало обривите да са се изчистили??

Намирам се в страшна безизходица. В сряда ще я водя при дерматоложката и сериозно се замсилям да започна да я захранвам пък да видим какво ще стане.

# 1 151
Мустаков изписа много строга диета която изключва много храни, не само млечните, но защо не виждам ефект не мога да разбера.

Все пак  за два месеца строга диета би трябвало обривите да са се изчистили??

Намирам се в страшна безизходица. В сряда ще я водя при дерматоложката и сериозно се замсилям да започна да я захранвам пък да видим какво ще стане.

Възможно е да има и друг алерген, към който прави реакция, тестовете не са чак толкова подробни, правили сме ги.
Пази я от изкуствени добавки, оцветители, консерванти, подобрители. Гледай етикетите, има ги тези отрови почти навсякъде.
И се въоръжи с търпение.   bouquet

# 1 152
  • Пловдив
gerygirl, внимавай и с козметиката и миещите/почистващите препарати...
Ползвай измиващи средства много рядко, къпи я само с вода, не много гореща, щото от по-топлата се възпаляват обривите, може с малко хлебна сода вътре и/или отвара от различни билки, от пшенични трици, може да капваш във ваничката няколко капки зехтин...
Хумата допълнително изсушава кожата. На моите деца /пък и на чужди с АД/ не се отразява добре, влошава състоянието.

За хомеопатията: може би е било лечебна криза, може да се е чистило детенце...

# 1 153
Да сигурно беше лечебна криза, но един месец беше някакъв кошмар, просто не издържахме на този зор.

Ние правихме възможно най-подробният кръвен тест за хранителни алергени и инхалаторни алергени. От всички показатели излезе само млякото със завишени стойности.

Да тези Е-та в храните са пълна отрова за децата ни за съжаление. Детето ми е потчти само на домашно приготвена храна. Така че в това отношение я предпазвам.

Ще пробвам с пшеничните трици във ваната. Много е неприятно нощно време. Продължава понякога да се буди и да се чеше милата. Аз я чеша и плача, просто не издържам вече. А и от състоянието ми съм станала по-емоционална, много ми дойде просто.
Знам че трябва да съм силна, за да преборим това чудо............

# 1 154
Тази тема винаги ужасно ме натъжава!  Sad  А пък тези "лечебни" екземи продължаващи с месеци, просто ме потрисат! Това е и причината да не се доверявам на хомеопатията.
Милите ни дечица...  Cry

Карчита, много гушки на Галето, поне знаеш, че след месец пак ще си на място, където детето ти няма проблеми!  Hug

Мила пак е с обриви, на моменти стихват, на моменти се обострят. Мажа я с А-дерма, той най-добре й понася, от хилядите други кремове кожата й става боцкаща, като набола брада.

gerygirl, ако беше алергия, би трябвало да се повлияе след двумесечна диета! Ние също минахме през това. За нас със сигурност мога да кажа, че проблемни са консервантите и разните гадости, които тъпчат в храните! Гледам всичко да приготвям вкъщи, не давам никакви колбаси - те се оказаха най-проблемни. Хляб купувам само заводски, другите имат твърде много подобрители, уж пълнозърнестите и оцветители!  Rolling Eyes
И още нещо важно, АД не е задължително да е причинен от алергия към храна. В по-голямата част от случаите няма връзка с хранителна алергия.
най-добре се консултирай и  с друг специалист!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт