Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 509 075
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 170
Здравейте мамчета,
имам 2 въпроса. АД може ли да започне по крачетата?
Мазал ли е някой децата си с Витасин? благодаря!

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 21:14 от silval

# 1 171
При моята дъщеря започна с обриви по вътрешната страна на бедрата и на задколенните свивки!

А относно козметиката - всяка кожа е толкова различна, че понякога може да отнеме време, докато човек открие неговия крем! В момента имам пълно чекмедже със скъпа козметика, която просто се оказа неподходяща!

# 1 172
  • Пловдив
Пробвала съм "Витасин". Не помогна.
При моите деца АД също се влошава от хумата, кожата им се изсушава още повече.
Алое също съм пробвала, нямаше ефект.

# 1 173
Здравейте, присъединявам се към вас понеже днес поставиха на дъщеричката ми тази диагноза. От няколко месеца имаше обриви, но педи я лекуваше първо с Ламизил, после с Дактакорт. Имаме куче и той реши, че е алергия от кучето. За известно време изчезваха обривите, после пак се появяваха. Хубавото е, че поне не я сърбят.
Отивам да чета- имам доста да наваксвам откъм инфо.

# 1 174
Дерматолог ни изписа Керапил на ЛЕД -18 лв. не изчезват пупките но поне сърбежа спира

# 1 175
В  само нови и нови маики с тази диагноза на днешно време за наи малкия обрив и лепват тази диагноза  #2gunfire

# 1 176
И мен ме съмнява, че това е новата модерна болест и я лепват без да се замислят. Откакто ни я сложиха на нас се оказа, че всички около нас също имат. Вече не знам на кой да вярвам, май ще е на интуицията си, която не е съгласна с диагнозата Rolling Eyes.

# 1 177
Ние също имаме диагноза АД, всички лекари бяха категорични, че е чувствителна към белтъка на кравето мляко. Беше само на кърма, а аз пазех стриктна диета, но пъпките не изчезваха. От около 2 месеца обривите рязко намаляха. Започнах малко по малко да захарнвам себе си (със забранените продукти), след това започнах да захранвам нея и да добавям обикновенно АМ към пюретата (бяха ни забранили категорично обикновенно АМ). Вече съм сигурна, че обривите на малката не се влиаят от храна. Просто нашето АД (ако въобще е АД) е по-чувствителна кожа.
Благодарение на този форум стигнах до най-ефективната козметика за нас: подържам кожата със серията на Адерма Ексомега, а когато има пъпки ги третирам с Avene Cilcafate.
Другият извод, до който съм стигнала е, че когато има засилен обрив най-доброто решение е ограничаване на честото къпане и третиране с козметика.

# 1 178
И аз съм за ограничаване на честото капане и третиране с козметика това ни помогна ,ние бяхме с диагноза Ад и алергия кам белтака на кравето мляко аз кармех и бях на строга диета чрез диетата за 10 дни всичко изчезна .Успех на всички маики

# 1 179
Здравейте,
моето дете също е с такава диагноза от третия месец. Тази зима беше кошмарна, с какво ли не се мазахме, но ефект нямаше. От края на април постепенно екземите започнаха да завяхват и изчезват. Доколкото си спомням и миналото лято беше се изчистила. Та въпроса ми е: При Вашите дечица през лятото изчезват(или поне намаляват) ли екземите?

# 1 180
  • София
И при нас понамаляха обривите през лятото. При Косьо обаче изобщо не се влияят от храната. Двама дерматолози са ми казвали, че няма смисъл от диета. Аз направих за всеки случай, но както предполагах без никакъв ефект.

# 1 181
И при нас обривите намаляха значително и се моля да не се появят пак през есента и зимата  Praynig.По тялото няма нищо-нито сухи участъци, нито обриви, за сметка на това около устата е почти постоянно зачервен-май заради никненето на зъбите и непрекъснатото дъвчене на всевъзможни неща newsm78.

# 1 182
Значи има логика в заключението ми че слънчевите лъчи лекуват/облекчават АД(от известно време се опитвам да убедя и мъжа ми в това - засега без ефект).
Това което ме наведе на тази мисъл е http://www.dermatology-bg.com/bg/services/9 и някои други статии в нета.
Само не мога да си обясня защо никой от десетината доктори които се опитваха да ни лекуват не спомена за този вид лечение  #2gunfire, а трябваше да ползваме кортикостероиди, антихистамини и т.н за които се знае че нямат абсолютно никакъв ефект.
Друг въпрос който не ми дава мира е : Намирате ли връзка между АД и ваксините?
При нас първите екземи се появиха след първия прием на ДТК, като след всяка следваща положението се влошаваше. Както споменах миналото лято се бяха поскрили, но в края на август й бихме МПР и след 10 дена се появи екзема на бузката, след месец вече имаше на крачетата и ръчичките и така до април месец. Гледката беше страшна, пробвахме какво ли не лечение, но ефект нямаше. Разбира се всички доктори отричат връзка с ваксината. #2gunfire. Но за мен именно тя е причината, защото детето ми е  кърмено до 1год2 мес., постепенно захранено след 6мес с чисти продукти от село, избягваме пакетирана храна и двамата с баща й нямаме алергии. Извинявам се за дългия пост

# 1 183
  • Пловдив
Значи има логика в заключението ми че слънчевите лъчи лекуват/облекчават АД..
...
Друг въпрос който не ми дава мира е : Намирате ли връзка между АД и ваксините?
При нас първите екземи се появиха след първия прием на ДТК, като след всяка следваща положението се влошаваше. Както споменах миналото лято се бяха поскрили, но в края на август й бихме МПР и след 10 дена се появи екзема на бузката, след месец вече имаше на крачетата и ръчичките и така до април месец. Гледката беше страшна, пробвахме какво ли не лечение, но ефект нямаше. Разбира се всички доктори отричат връзка с ваксината...
...
На дъщеря ми помага много слънцето в комбинация с морската вода.

Всички "доктори" отричат, но има връзка.
Лекарска комисия освободи дъщеря ми /на 7г.като беше/ от всички ваксини, заради АД! И казаха, че не е трябвало изобщо да се слагат ваксини, след появата на екземите още в родилното след първите сложени там ваксини! Но на мои запитвания тогава, джипито и другите "специалисти" поддържаха тезата, че няма връзка!!!

# 1 184
Бенджи2710, моля сподели повече за освобождаването Ви от ваксини. Защото това което прочетох в Наредба № 2 от 27 април 2000 г. за видовете имунизации в Република България и сроковете за извършването им за деца с АД е:  "Имунизациите се извършват по време на клинична ремисия под антихистаминова защита."
На нас ни останаха две ваксини: реимунизация ДТК и полиомиелит. Педито на няколко пъти си направи думата да ги слагаме, но аз бях категорична че докато не изчезнат екземите няма да ги бием. Сега като ги няма незнам какво да правя: 90% съм сигурна че причина за нашия АД са ваксините, но ако пък не ги бием няма да я приемат в яслата от септември. От друга страна проблем ми е таткото, който е за ваксините. Много съм объркана.

Общи условия

Активация на акаунт