Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 509 042
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 230
Сега се чудя да ида ли за адвантан или да ида при д-р Ангелова за която има добри отзиви във форума.

Ще постави правилната диагноза, да. Но със сигурност ще изпише кортикостероид. Гарантирам. Въпреки цялата ми съпротива, го изписа на моето дете. Полза- временна. Не те съветвам да го ползваш, освен ако нещата не са много зле, и при първа възможност да минеш на друго.

# 1 231
  • София
ще си позволя да цитирам отговор в по-предишния пост:

... но и много други неща имат значение... ранно захранване, овесени ядки, сокчета от магазина, пюрета от бурканчета, манджи от кухнята... глутен, клеева тинктура, коларгол, оцветители в дрехи, медикаменти, тук много често виждам обриви от прекомерно използване на почистващи препарати в детски ясли...

# 1 232
Аз мисля, че не е добра идея зехтин или каквото и да е олио, пък било то и детско, особено в тези жеги. Кожата не може да диша, както се казва, порите й се запушват. По- добре нещо хидратиращо от рода на кремове и козметични млека, естествено след консултация с лекар...

# 1 233

Tonev, моля, обяснете къде да търсим причините за АД, например в нашия случай:
- Екземите се появиха 10 дни след ваксина МПР;
- Детето все още беше на кърма;
искате да ми кажете че до 14 м детето е само на кърма... моля ви... 10 дни са минали не че е невъзможно, но от ваксината вече почити нищо не е останало. след това обострения не е ли имало? защо аз в стара загора не съм видял повече от 2 такива случая за 10 г? ад не е нужно да има причина, той може да се прояви като реакция към множество вътрешни причини. и последно пак АД не е алергично заболяване и затова третиранията с дълги курсове антиалергични не е адекватно. за съжеление не познавам вашия случай конкретно, за да ви кажа какво се е случило. а и тогава това би било само в сферите на теорията.
факт е например че децата на пушачи по често страдат от ад.
чест проблем е неправилното лечение. една вторично инфектирана екзема е много трудна за овладяване. като са се напляскали стрептококи, стафилококи и една тежка добавка от един- 2 вида гъбички.... а отдолу секрецията се засилава как да мине?

Такааа.
1. Никъде не съм написала, че детето е било само на кърма. Написала съм, че не е включвана нова храна, откъдето мисля че става ясно че е захранено. Имах предвид че до появяването на екземите не е му е давано АМ(с изключение на двата дни след раждането в болницата). Детето е постепенно захранвано след 6 месеца.
2. Относно статистиката ВИ мога да Ви кажа и моята - в нашия блок има 5 децица на възраст до 5год. - 3 от тях са с АД. Някакви изводи?
3. Какво означава 10 дни са минали след ваксината и нищо не е останало - Вие за дългосрочни последици след ваксина не сте ли чувал?
4.Моля Ви споделете какво е правилното лечение на АД? Защото явно ни е не го улучихме въпреки че посетихме десетина лекари, единият от които беше "светило" завеждащ клиника по дерматология.
5. Какви според Вас могат да бъдат вътрешните причини за АД?
Моля Ви не приемайте поста ми като заяждане, просто се опитвам да разсъждавам(едно доста не толерирано от лекарите действие).

# 1 234
geraldine детенцето ти СД ли има или АД?Някой беше писал че СД не сърби-повярвай ми сърби и то доста , знам защото аз самата имам Sad За крустите много ти препоръчвам шампоана на Себамед. Peace Във форума Майки доста хора бяха писали какво са ползвали против крусти и след доста четене взех този шампоан-крустите ни се изчистиха за 3 дни и от тогава не сме имали, вече 3 мес.Разбира се пак мажеш с олио докато ги махнеш.
За Адвантана- аз до сега съм го мазала само с Хидрокортизон 1%, мисля че Адвантан е по-силен. Иначе аз като бях бременна и имах СД ми казаха да се мажа с Локоид-това било най-слабото и го давали на бебета, от него се оправих много бързо, но пък беше Септември, а при мен знам че става зле от слънцето Rolling Eyes
За Ексипиал-пак от форума прочетох че жените са ползвали Хидролосион,само че за АД, не знаех за уреята че не се прилага на малки дечица, но при АД наистина има нужда от хидратиране кожата а не от омазняване. Ако има СД обаче не знам изобщо дали Ексипиал да се ползва. newsm78

Явно този тип обрив е характерен за АД, сега като потвърдиха толково хора съм по-спокойна. Simple Smile Ще го заведем на плаж, щом помага. Колко често трябва да се ходи?Веднъж седмично стига ли? И пак да питам за прословутите А-дерма-ако някой ги е ползвал за АД нека каже какво точно, серията Екзомега има доста мазила?
tonev беше писал че при АД може да има и гъбички. В интерес на истината като казаха че Никола има АД за първи път, изписаха освен Хидрокортизона и Нистатин и кожата му стана мекичка, прекрасна, но като ги спряхме-страшна екзема отново ooooh! Четох по-напред в темата че стероида трябва да се спира постепенно-някой може ли да потвърди?

# 1 235
  • София
Ходихме на лекар. Себореен дерматит, беше категорична. Изписа мехлем с Адвантан. Бил разреден 6 пъти. Да мажа 5-7 дни и вит. Ц и калциев глюконат да пие. Само по гръбчето и под памперса нямаме обриви. Каза да не я къпя докато мине... Изначе ни изписа и сапунче на А-дерма за баня и шампоан за крустите пак на А-дерма.

# 1 236
  • София
Като гледам колко масово препоръчват А-дерма и почвам да си мисля, че производителите са подели доста активна рекламна кампания. От всички мазила, които измазахме досега това е било най-безполезното. Като най-ефикасно при Косьо класирам Топиалис. След него Атодерм ПП (Биодерма) и Триксера (Авен). Към безполезните слагам и д-р Тайс.
 Ясно, че всяка кожа е различна. Ама като прочета само негативни мнения за нещо и почвам да се замислям дали да дам поредните трийсетина лв за нещо ненужно.

# 1 237
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … SKPB_enBG283BG286
ето за АД от мерк... не знам в моя блок има около 20 деца. нито едно с ад. пак казвам колкото ад съм видял все е "дошъл" от софия. 

# 1 238
При моята дъщеря пък всички други кремове, не просто не вършат работа, а ми влошават състоянието й, най-добре и действа А-дерма! Просто си е до кожа!  Peace

# 1 239
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … SKPB_enBG283BG286
ето за АД от мерк... не знам в моя блок има около 20 деца. нито едно с ад. пак казвам колкото ад съм видял все е "дошъл" от софия. 
Тия общи приказки за АД съм ги чела, ама за съжаление не ми дават отговор на въпросите.

# 1 240

Тия общи приказки за АД съм ги чела, ама за съжаление не ми дават отговор на въпросите.

това са съвсем конкретни отговори на въпроси 4 и 5.
за статистиката ви казах. явно ваксините тук са различни.  5% са дадени в линка по - горе реално тук са и по малко.
останалото е конкретика за вашето дете. и не касае останалите.
чувал съм за дългосрочни последици от ваксини ... предимно глупости...
интересно е да се разгледа дали при строежа на блока ви не е използван азбест или оловни бои  или дали няма някакъв проблем с вик инсталацията. както и  да се обследва за наличие на плесени /особенно р. пеницилинум дава такива неща/... хм...

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 22:04 от tonev

# 1 241

това са съвсем конкретни отговори на въпроси 4 и 5.
за статистиката ви казах. явно ваксините тук са различни.  5% са дадени в линка по - горе реално тук са и по малко.
останалото е конкретика за вашето дете. и не касае останалите.
чувал съм за дългосрочни последици от ваксини ... предимно глупости...
интересно е да се разгледа дали при строежа на блока ви не е използван азбест или оловни бои  или дали няма някакъв проблем с вик инсталацията. както и  да се обследва за наличие на плесени /особенно р. пеницилинум дава такива неща/... хм...

Относно предложеното лечение не виждам нещо по-различно от това което ни изписаха и на нас - антихистамини, кортикостероиди , антибиотици ,а и прехваления протопик. Може да се каже че съм прочела почти цялата тема(както и много други м-ли в нета) но досега не съм чувала дете да е излекувано по тази схема.
Това което ме изненадва в тази статия е , че причисляват ранното ваксиниране към възможните причинители, което е и моето подозрение. Интересно ми е само защо лекарите при които бяхме на 100% изключват тази възможност. И защо не се правят проучвания за такова влияние.

# 1 242
Причините за АД са си наистина индивидуални. В нашия случай според мен са тези:
-наследственост-баща ми е имал
-дохранването с АМ през първия месец
-стресиращата ми бременност-http://tatko-mama.tialoto.bg/article.php?id=6461
И евентуално ваксината, но тя е по-скоро отключващ фактор.

# 1 243
Причините за АД са си наистина индивидуални. В нашия случай според мен са тези:
-наследственост-баща ми е имал
-дохранването с АМ през първия месец
-стресиращата ми бременност-http://tatko-mama.tialoto.bg/article.php?id=6461
И евентуално ваксината, но тя е по-скоро отключващ фактор.

Не съм съгласна. Според мен причината е обща. Нещо на което децата са изложени независимо къде живеят, дали се кърмят, кога са захранени, каква вода пият, какъв въздух дишат и т.н. Аз освен за ВАКСИНИТЕ за друго не се сещам.

# 1 244
Според мен причината е обща. Нещо на което децата са изложени независимо къде живеят, дали се кърмят, кога са захранени, каква вода пият, какъв въздух дишат и т.н. Аз освен за ВАКСИНИТЕ за друго не се сещам.
Хубаво щеше да е така, проблемът щеше да се реши само с неслагане на ваксини. Ама ей ни нас, от 9 месеца нямаме ваксини, а обриви-да.Слагани са единствено тези от родилното и хепатитната.Да не говорим, че е пил няколко пъти хомеопатичното за премахване ефекта на ваксините-Thuja.Не ми се вярва тая ваксина да е толкова мощна Peace.

Общи условия

Активация на акаунт