Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 988
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 1 275
  • Някъде в облаците
renew, при нас Avene Cilcafate много помогна на обривите (мажца го само върху пъпчиците). Иначе изпозлвам цялата серия на A-derma Excomega, започна да и влияе добре чак след 1 месец използване. В началото и аз си мислех, че не помага, а даже влошава нещата, но след редовната употреба на крема и олиото за баня кожата на Петя вече е мека и чистичка.
При нас много помогна и разредяването на къпанията (в периодите с най-чести обриви я къпехме само 3 пъти седмично  Naughty) Във водата винаго добавям щипка калиев перманганат.

barboran4e, ще споделя и моя опит  Stop- следя темата от началото й. Мотята дъщеря почти превъзмогна АД. Най-вече със серията A-derma Excomega - непрекъснато ползвана. И сменях с Eucerin - серията за АД - но в Бг я няма - носеха ми от Испания.
За къпането не съм съгласна обаче - при АД - най-важното е кожата да се хидратира - и едно от средствата е къпането с подходящо средство и мазане след това. Един път седмично ползвах и триците на Aveeno.
И най-вече  Peace- без изпотяване, без тесни дрехи, без искуствени материи, без двойни шевове по биетата на дрехите. Мира не носи вълна, полар и всичко което е изкуствени материи. Бельото се стремя да е бяло. Изплаквам все още по два пъти при пране.
 Hug Hug Hug

# 1 276
renew, при нас Avene Cilcafate много помогна на обривите (мажца го само върху пъпчиците). Иначе изпозлвам цялата серия на A-derma Excomega, започна да и влияе добре чак след 1 месец използване. В началото и аз си мислех, че не помага, а даже влошава нещата, но след редовната употреба на крема и олиото за баня кожата на Петя вече е мека и чистичка.
При нас много помогна и разредяването на къпанията (в периодите с най-чести обриви я къпехме само 3 пъти седмично  Naughty) Във водата винаго добавям щипка калиев перманганат.

barboran4e, ще споделя и моя опит  Stop- следя темата от началото й. Мотята дъщеря почти превъзмогна АД. Най-вече със серията A-derma Excomega - непрекъснато ползвана. И сменях с Eucerin - серията за АД - но в Бг я няма - носеха ми от Испания.
За къпането не съм съгласна обаче - при АД - най-важното е кожата да се хидратира - и едно от средствата е къпането с подходящо средство и мазане след това. Един път седмично ползвах и триците на Aveeno.
И най-вече  Peace- без изпотяване, без тесни дрехи, без искуствени материи, без двойни шевове по биетата на дрехите. Мира не носи вълна, полар и всичко което е изкуствени материи. Бельото се стремя да е бяло. Изплаквам все още по два пъти при пране.
 Hug Hug Hug

Ще споделя и аз моите наблюдения: напълно съм съгласна с denniss, никакви изкуственяци до кожата на бебето. За през лятото- чувала съм че добре действа слънчевата вода. Твърдо НЕ! на кортикостероидните кремчета и мазила- те само вредят, уж временно помагат- ама не е така. Предпочитам обикновения захтин (даже ако е екологичен още по-добре). Гинеколожката ми беше казала и за мен, а после и за бебето като се роди- до кожата само бебешки дрешки от органичен памук (ако памукът е екологично чист най-добре, за да не здразни изобщо кожата с други химикали).

Важно за дрешките е също - боите- като се пере дрешката не трябва да пуска боя!

Знам че въздушните, морските и слънчевите бани също много помагат- единствено - в момента не е много сезона Sad

Успех на всички в борбата с АД   Hug

# 1 277
Здравейте майчета, да споделим и ние нашата история. Когато синът ми беше на 2 месеца му излезнаха грапави петънца по кожата някои бяха зачервени, други с цвета на кожата, видимо не го сърбяха. Той е кърмен 10 месеца, тогава ми спря кърмата (аз не ядях краве  продукти по съвет на педито, но козе ядях). Отидохме на преглед при доц. Ковачева, тя каза, че това е АД вследствие от АБКМ. Изписа ни фризопеп и много тежка диета за бебо. След 2 месеца от петната нямаше и помен и започнахме постепенно захранване с млечни продукти, петна не се появиха. Постепенно въведохме всички забранени храни и така вече 6 месеца нямахме никакви петна. Но за съжаление от известно време започнаха пак да се появяват, този път и сърбят. Най-вече са по лицето и сгъвките на ръцете и крачетата. Ходихме пак на преглед при доц. Ковачева, тя също много се изненада че пак са се възобновили петната и сега пак сме на диета без млечни продукти и риба, яйца, банани, цитруси, шоколад. Мили майчета искам да ви кажа че от диетата има поразяващ ефект, аз бях много скиптично настроена към диетите и мислех, че петната не се дължат на храна, но се оказа че греша много Embarassed За козметиката с какво ли не се мажехме др. Тайс, А-дерма ексомега, балмандол олио,фенистил гел,  има ефект но за кратко, докато с диетата кожата му се изчисти съвсем. Явно проблема не е само на кожно ниво, той започва с храненето. При нас диетата подейства, но трябва и малко търпение! На всички пожелаваме да се израстат тези отвратителни алергии или АД или там каквото е!Успех ще следим темата с интерес!

# 1 278
Момичета, някой помни ли едно лекарство, което беше на билкова основа принципно за псориазис, но  и с добър ефект при АД, което беше подходящо за след две годишна възраст? Не мога да го открия, а си спомням, че сме го обсъждали тук.  Rolling Eyes

# 1 279
  • София
да не е 'Витасин' или т.нар. 'Родопско чудо" ? Ти ме подсети да пробвам при сина ми. Тя кака му е с АД (но вее отшумява  Praynig) и на него му се появиха подобни обриви под устата (дето все е в лиги) и мазах с всички леки мазила от кака му и не минава, вече съм взела и направление и за кожен да си каже дали е АД... аз го мазах и една седмица с Елидел (който нали си пише изрично, че е Само за АД) и не се повлия изобщо, което ме навява на мисълта, че може и да не е АД  Thinking

# 1 280
  • София
galita, дъщеря ми миналата седмица имаше рана на бузката от постоянното лигавене и трине в чаршафа. Мазах по 3 пъти на ден с Мустела Стелатрия и мина. Вземи си мостри от някоя аптека, обикновено имат много точно на стелатрия  Peace

# 1 281
  • София
точно по една седмица съм мазала с различни вкл. и със Стелатопия, с Есципиал с уреа, с едно правено кремче, Бочко, Елидел накрая ... вече редувам с каквото хвана  Embarassed след 4тата седмица престанах да броя от колко време е обрива (месец има вече).

# 1 282
Не е Витастин, друго беше. Бях си го сложила в отметки, ма пустата Виста се прецака и всичко затри... Close
Пак ще се ровя и ако го намеря ще пиша!

# 1 283
Здравейте,имам един много спешен и сериозне въпрос.Дъщеря ми е на  6 месеца,от известно време на гушката отпред около еднната гънка се почви червено петно като рана с дебелина около полочин сантиметър и дължина около 2см.Ходихме при педдиатърката изписа ни някаква мозило и Джин Джира,след 2 ена пак отидохме,нямаше ефект,сега ми изписа Тридерм и да продължа с джин джирата,но ефект не виждам   Случвало ли се е на някой?

# 1 284
  • София
Sun_Ladyy, най-добре иди на кожен лекар. Педиатрите изписват по дифолт Тридерм.

galita , аз за Стелатрия говоря, не за Стелатопия. Стелатопията не може да се маже по открити рани, каквато беше на  дъщеря ми. Стелатрия е за обриви по лицето.

# 1 285
да не е 'Витасин' или т.нар. 'Родопско чудо" ? Ти ме подсети да пробвам при сина ми. Тя кака му е с АД (но вее отшумява  Praynig) и на него му се появиха подобни обриви под устата (дето все е в лиги) и мазах с всички леки мазила от кака му и не минава, вече съм взела и направление и за кожен да си каже дали е АД... аз го мазах и една седмица с Елидел (който нали си пише изрично, че е Само за АД) и не се повлия изобщо, което ме навява на мисълта, че може и да не е АД  Thinking
елидел не се ползва до 2 г!

# 1 286
Не е и Елидел, той е за АД, а другото лекарство беше за псориазис, което има добър ефект и при АД.
А докато търсих попаднах на това! Като пуснеш търсачката излиза доста тревожна информация!

# 1 287
Не е и Елидел, той е за АД, а другото лекарство беше за псориазис, което има добър ефект и при АД.
А докато търсих попаднах на това! Като пуснеш търсачката излиза доста тревожна информация!
дайвонекс или дайвобет?

# 1 288
Тонев, мерси много, обаче за съжаление не е и това. Беше изцяло на билкова основа  Thinking .

# 1 289
  • Sofia
  Най-накрая намерих сили да разкажа как беше при нас.От раждането синът ми е със суха кожа,но когато стана на 3 мес.започнаха да му излизат пъпчици и така тръгнахме по лекари,изписваха ни кортикостероидни кремчета.така 9 месеца. Бебето се покри с рани от главата до краката.Доц.Ковачева каза,че от 20 години не е виждала такъв тежък случай.Назначи ни  строга диета(кърмех го),обличах го само с памучни дрехи,ползвах щадящи прахове за пране,билки,сменях овлажняващи кремчета,а изглежда нищо не помагаше.
   Детето се чешеше постоянно и не можеше да спи.Кожата му се възпали и влязохме в болница,там го закрепиха с антибиотик и пак ни предписаха кортикостероиди.Накрая лекарите вдигнаха ръце и казха,че не могат да помогнат.Тогава спряхме лекарствата,една приятелка ни разказа за светлинната терапия,решихме да пробваме. Нагрявах всяка рана в малкото време докато спеше.След по-малко от месец имаше видим резултат.
  Сега кожата му отново е бебешки гладка.
  Ако познавате някой ,който  се интересува от повече подробности ,пишете ми ,ще се радвам да помогна.

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 16:11 от yohaved

Общи условия

Активация на акаунт