Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 680
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Много жалко, че има нови дечица.  Sad
Jani79 изобщо не си мисли подобни глупости, имаш две деца които имат нужда от теб. Ще успеете да овладеете пристъпите, а ти трябва да се успокоиш и да вярваш в това.

Fall, в св. Наум са най-добрите в страната, ще ви помогнат.

# 136
Благодаря ви по добре се чувствам ,Ще се стегна и ще вярвам че всичко ще е наред

# 137
Jani79 Моето дете също е на 12 год. и това лято за първи път направи епилептичен пристъп оставиха ни без лечение и след около 1 месец започна да прави нощни пристъпи, започнахме лечение с конвулекс хроно 500 и пристъпите за сега са овладяни. В началото бях много стресирана и се чудех как ще продължа да живея в постоянен страх, че може да се случи пак. Сега 3 месеца по късно съм доста по спокойна.
В живота на детето нищо не се е променило, ходи си на училище, излиза с приятелите си, но гледам винаги да е наблизо до вкъщи и да не остава сама нито навън нито в къщи.

# 138
Момичета   bouquet

За щастие, състоянието на дребосъка в момента е стабилно; и на него му дават конвулекс, мисля; във вид на сироп

Една молба, кажете ми, знаете ли дали в детското отделение в Св. Наум разрешават придружител?

# 139
Момичета   bouquet

За щастие, състоянието на дребосъка в момента е стабилно; и на него му дават конвулекс, мисля; във вид на сироп

Една молба, кажете ми, знаете ли дали в детското отделение в Св. Наум разрешават придружител?

Разрешават придружител. Hug

# 140
Fall, хубава новина, вече са ти отговорили, то май не само разрешават, ами и се налага особено при малките деца.

# 141
 Днес малката е с лека температура (37.3), но се притеснявам, че до довечера ще вдигне още. Вие какво давате при температура? Течен Аналгин и панадол стават ли?

# 142
Aз дава нурофен и панадол, казаха ми че няма проблем за тях, зависи от възраста, за аналгина незнам.

# 143
благодаря за бързия отговор. за аналгина (хексалгин) съм чувала, че бързо сваля, но всъщност никога не съм давала. От както сме с диагнозата това е първото вдигане на температура и малко се притеснявам - за това и питам

# 144
  • София, Люлин-8
Stufi_s Панадол и лепенки за бързо сваляне на температурата-Куул Пач  Peace

# 145
Момичета моля за съвет! Налага ни се преглед при зъболекар и така като гледам вадене или лечение на зъб.Може ли да ми препоръчате добър зъболекар в София.Имаме ходене за преглед при нашия невролог в четвъртък-10.10.2013г. и много ми се иска ако мога да комбинирам двете неща-поне прегледа при зъболекаря.Отдалече сме затова.Намерих малко инфо за Стоматологичен център Юниордент.Вие какво ще кажете? Благодарна съм за всяка информация.Най-вероятно няма да успея да запиша час за толкова скоро но поне да опитам.Може ли и малко помощ по въпроса как стоят нещата със заплащането на зъболекарските услуги?Съжалявам,сега за пръв път ми се налага да търсим зъболекар и не знам как стоят нещата. Благодаря Ви предварително!

# 146
Stufi_s Панадол и лепенки за бързо сваляне на температурата-Куул Пач  Peace
Благодаря ти, че и ние сме с 37.5 днес. Много ме е страх да не направи пак пристъп и го почвам от тази вечер с панадола.  За тези лепенки за първи път чувам, ще питам още утре в аптеката, благодаря ти Романол.   bouquet

# 147
Момичета моля за съвет! Налага ни се преглед при зъболекар и така като гледам вадене или лечение на зъб.Може ли да ми препоръчате добър зъболекар в София.Имаме ходене за преглед при нашия невролог в четвъртък-10.10.2013г. и много ми се иска ако мога да комбинирам двете неща-поне прегледа при зъболекаря.Отдалече сме затова.Намерих малко инфо за Стоматологичен център Юниордент.Вие какво ще кажете? Благодарна съм за всяка информация.Най-вероятно няма да успея да запиша час за толкова скоро но поне да опитам.Може ли и малко помощ по въпроса как стоят нещата със заплащането на зъболекарските услуги?Съжалявам,сега за пръв път ми се налага да търсим зъболекар и не знам как стоят нещата. Благодаря Ви предварително!
Цитат
emа-диди
Потребител
**

Публикации: 1 022

Местожителство:
Кърджали

Re: Епилепсия - ТЕМА 18
« #63 Нед., 22 Септ. 2013, 10:08 »
   Отговори с цитат
Здравейте момичета ходихме в София направихме всички процедури-изследвания,протоколи,еег преглед при Литвиненко и ходихме и на зъболекар.Показах тези трептения на детето на Попова и Литвиненко и двамата казаха че са доброкачествени миоклонии и не ги претиснявало но за мен пак това някак ми се струва странно не може детето да ги прави постоянно докато спи дано отшуми...
ЕЕГ-то ни е по-добро уж от предишното но предномозъчно се наблюдават групи от ритмични бавни вълни нарядко.Неколкократно кратки генерализирани залпове от остри вълни.Затова ни вдигнаха и леко конвулекса поспорихме с Литвиненко с това вдигане на дози казах му че е цар на големите дози той ми се смее вижда ни че сме били по контролируеми ама моя син си е същински тазманийски дявол  Mr. Green.Правихме пломбичка в ЕО-ДЕНТ възхитена съм от целия екип не се наложи да му бият упойка.По принцип на нашите дечица има правят зъбките с анестизия но този път на моя герой не се наложи.Много ме ядосаха в клиниката на Свинаров толкова са некадърни тези сестри където взимат кръвта на втория етаж за нивата на лекарствата набодаха го на три места и го стресираха допълнително.Направихме и супенатори за последно защото вече другата година ще сме на стелки така се изказа момчето което ги прави сигурно са до някой номер тия супенатори и така това е от нас общо взето.Най-после се видяхме и с Весето Събева но моя е разбойник много агресивно я посрещна но въпреки това се видяхме за което се радвам... Wink
не ми се получи цитирането, извинете...

# 148

Ако зъбчето има нужда от лечение, а вие сте отдалече, то едва ли ще стане това в София ако нямате възможност да останете. Едно лекуване на зъб предполага поне 2-3 посещения, между някои от тях може да има и седмица.
Ако е пулпит, средна цена 130 лв е лечението, това е цена без упойки при възрастен. На колко годинки е детенцето? Трябва си търпелив и внимателен зъболекар и преди това попитайте невролога има ли нещо, което при лечението на зъба не е препоръчително при епилептици.

А от кой град сте? В София предполагам ще е по-скъпо лечението на зъб, отколкото в други градове.

# 149
  • София, Люлин-8
Аз пак да ви подосаждам с малко въпроси за ТЕЛК-а  Wink

Тъй като съм решила тази седмица да ходя до Иларион Макариополски да пускам документитите.
Та имам няколко въпроса:
1. Сега като ходя всички документи ли трябва да нося или само зеленото листче?
2. Утре имаме час за диспенсаризацията, ще може ли да ползваме този преглед от невролог за ТЕЛК-а или ще трябва пак да я водя?
3. Кога ще ми кажат на какви още прегледи трябва да ходиме сега или като получиме писмото?
4. В момента разполагам със 5-6 амбулаторни листа описващи състоянието на детето 2 от които от СВ. Наум и епикризата от педиатрията от август месец надявам се това да стига  newsm78
5. В епикризата ни пише следното (обобщено в най-общи линии):
Диагноза: Епилепсия
Анамнеза Дете което при което родителите забелязали втренчвания за около 10-20 сек. през които не е контактна. Тези пристъпи за период от 10 дни са се повторили 3 пъти, като при втория внезапно по време на игра спряла и се втренчила. Детето е диагностицирано в по-ранна възраст с пароксизмален тортиколис.
ЕЕГ:Заключение : несилно изразени иритативни промени.
Обсъждане: Дете при което въпреки несилно изразените промени, но поради пароксизмалния тортиколис и описаните пристъпи се прецени, че е необходимо системно лечение с волпроат.
 Знаете ли какъв процент горе долу да очакваме?

Само да кажа, че  откакто започнахме лечение не съм засичала нови пристъпи и от градината не са ми съобщавали за такива, или поне не са били толкова продължителни за да ги забележа, но аз все пак се надявам да няма и да сме ги овладели. Praynig

6. И последно казаха ми, че тъй като е много малка независимо от процента ще е "с чужда помощ", това вярно ли е?  newsm78

Благодаря предварително  Hug

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 06:58 от romanol

Общи условия

Активация на акаунт