Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 691
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
romanol,най-добре е за да не те върнат си носи всичко което имате мисля, че и акта за раждане на детето искаха.Ако ви извикат в рамките на шест месеца откакто сте ходили на преглед и са издадени документите ще са валидни и няма да е необходимо от нови.Когато получите писмото от телк тогава ще ви напишат още какво е необходимо. Как стои въпросът с"' чуждата помощ'' не знам ,но наистина когато беше малък синът ми ни бе вписано'' с чужда помощ'', но с времето това го премахнаха.Дано процентът да е над 50 защото няма да имате право на нищо .Разбира се най-важно детето да е здраво, но пък когато има проблем макар и малко тези парички ще са от полза.

# 151
romanol, носи всичко, даже и акта за раждане да е пресниман.

По въпросите ти:
1. Също и всички документи, изследвания ги подай преснимани, оригиналите остават в теб. Там каквото подадеш не ти го връщат, имай го в предвид.

2. Да, ще го приложиш. Невролога да ти издаде направлението за ТЕЛК ако нямаш, не се сещам това зеленото листче за какво е.

3. Подаваш документите, и чакаш на адреса си писмо. В него ще е указано какви домукенти да носиш и на коя дата да се явиш, вземаш там и детето с теб.

4. Ок, вземаш ги, преснимаш ги, подаваш пресниманите както писах по-горе, ама ако искаш все пак питай. Аз като подавах документи в ТЕЛК имахме 43 общо и всеки съм описвала какъв е и от коя дата е, голяма играчка беше, но тук в Русе така искат.

5. Не забравяй да видиш когато ти излезе ТЕЛК решението (това е в деня, когато се явите пред комисята) да видиш съвпада ли дата на инвалидизация в него с датата от поставянето на епикризата, защото после със задна дата ще получиш парички.

А за това колко ще ти дадат, май малко индивидуално преценяват. Моят син имаше малки, но чести пристъпи когато минавахме комисията (това невролога го описа в направлението за ТЕЛК) и ни дадоха 70 % с чужда помощ. На вас ви трябват поне 50 %, защото дали ще ви дадат 50 или 70 % е едно и също, пак ще получаваш помощи. Но ако е с чужда помощ и над 90 % ще имаш право да кандидатстваш  отделно и за личен асистент на детето, но там не става лесно. Трябва да си безработна, да си регистрирана в бюрото по труда. Тогава ще ти плащат здравните осигуровки, ще ти се води стаж и получаваш мисля че около 150 лв, ама за сумата не съм много сигурна.

6. Да, предполагам, че ще е с чужда помощ.

Като минеш ТЕЛК пиши, ако имаш въпроси ще ти обясня къде какво можеш да подадеш и на какво ще имате право.

# 152
  • София, Люлин-8
Благодаря ви момичета  Hug

Утре ще снимам документите и като минем следобед на преглед и тях и в сряда ще ги нося. Като имам инфо ще пиша.Simple Smile

Отново ви благодаря  Heart Eyes

# 153
За ТЕЛК са ни искали и амбулаторна карта/здравен картон, или както там се казва/, здравна книжка, ако лекарствата се изписват по нея.

# 154
Здравейте ,майчета искам да ви попитам когато за пръв път сте давали конвулекс имахте ли странични ефекти ,като повръщане треперене ,отпадналост сънливост по точно дъщеря ми е като дрогирана .Но днес ходихме в два кабинета ендокринолог и психолог и двата пъти треперене а единия път повърна .После като си отиде в стаята се оправи.Ако се е случвало на някой от вас да ми каже временно ли е или да ги питам за смяна на хапчето.Те мислят утре да ни исписват и ако се риберем в това състояние аз какво ще я правя ?Благодаря

# 155
Ние имахме страхотен обрив, а за повръщането не мога дакажа, защото той и без това си повръщаше. Имахме и косопад, а отпадналостта няма как да се избегне. Все пак попитай невролога, но мисля че може да изчакате да отшумят, ако не, тогава да мислите. Защото Конвулекса е един вид най-лекото, не ти се иска да пиете по-тежки лекарства, нали? А и Конвулекса ако подтисне пристъпите, значи сте намерили вашето лекарство, когато това стане лекарите не го сменят.

Дано минава леко и да се нормализира всичко!  Hug

# 156
За отпадналостта ни бяха казали, че е нормално, въпреки че на нас не ни се случи, за останалите неща не знам, говори с невролога.

# 157
  • Варна/Белгия
Ние от конвулекса бяхме много зле,замаяност,спрях ме да ходим да говорим,затова много бързо го смених ме.

# 158
  • София, Люлин-8
При нас има косопад, а в началото и хиперактивност и истерични кризи. И намаляване на апетита което ми е странно  newsm78

# 159
Вече го смениха с Капра ,не знам нищо за това хапче

# 160
  • София, Люлин-8
Е не писна ми за 3 път ми отменят часа от детско здраве ПИСНА МИИИИИИИ  #Cussing out
Трябваше да ходиме на преглед преди 3 седмици, а явно и тази няма да е Banghead

# 161
Е, много гадно, все пак един преглед е свързан с пътуване, ако не сте от Сф, организацията не е лесна и накрая да ви отменят часа. Ние пък в петък сме на преглед при д-р Галина Попова, взех направление номер 54, някой знае ли как ще мине прегледа при нея, дали ЕЕГ ще ни прави, направлението поема ли го? Утре пък ще му вземат кръв за АCAT и ALAT и тях ще ги нося, както и всичко което сме правили до сега.

# 162
  • София, Люлин-8
sveti8 от София сме но пак си е логистика. Първо трябва да съгласувам часа със смените на мъжа ми за да може да дойде с мен за да я занимава докато пускаме ЕЕГ-то защото аз я държа, ако не може той моля едно друго майче да идва със мене за да може да се занимава с нея докато говоря с лекарката, че мойта освен всичко друго е и хиперактивна, ангажирам баща ми да ме кара защото със количка е тегаво стигането до там с транспорта.  ooooh!

# 163
Свети, би трябвало да ви направи ЕЕГ стига да има лимит, но сега е началото на месеца, не би трябвало да има проблеми. Тя е много внимателна и спокойна, изписва доста добавки, на нас например за проговаряне ни изписа пчелно млечице, за което друг невролог се изрази ако ни се хвърлят пари на вятъра да пробваме, не сме пробвали.

# 164
Гала, мерси, дано всичко е ОК, че с наближаването на прегледа ми става едно притеснено. Иначе определено са големи организации.

Общи условия

Активация на акаунт