Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 693
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна/Белгия
Някой използвал ли е Топамакс и как е действало на детето?

# 496
  • София, Люлин-8
Имам бърза питанка към по-запознатите.

Парциален пристъп с вторична генерализация - задължително ли вторичната генарализация протича с Grand mal, или може и да е с неконвулсивен характер като petit mal.  newsm78

# 497
При дъщеря ми, след абсансите, преминаха в парциални, потрепване на ръка или крак, но слава Богу, вече 4рта година са овладени.

# 498
Болки в корема ,нещо като киселини от Конвулекс хроно ,как се справяте ,освен Био Гая ?

# 499
  • София
Имам бърза питанка към по-запознатите.

Парциален пристъп с вторична генерализация - задължително ли вторичната генарализация протича с Grand mal, или може и да е с неконвулсивен характер като petit mal.  newsm78

Случвало се е на Теа  два пъти досега, да вторичната генерализация протече с Grand mal. Това не ме прави запозната, само споделям опит. Оставам с впечатлението, че ако при Теа парциалният пристъп не премине от самосебе си в рамките на 10-15 секунди, значи нищо добро не ме чака.

# 500
Като ви чета и вече имам чувството, че нищо сигурно няма. За генетичните изследвания са ми пълна мъгла, никой не е седнал да ми обясни защо са и през какви етапи се преминава, то изобщо за тяхното съществуване по-случайност и знам.
Романол за дозата на лекарството, каза ли че ще го даваш само два пъти, че на мен много строго ми казаха да спазвам разписанието. На мен не ми правят проблем в градината и сестрата всеки ден го дава след като се наобядват, а някой път и сутрин ако съм забравила вкъщи. Не че като го нося другите родители ми се радват, но не ми пука. Затова не съм се и интересувала имам ли право, затова защо не видиш как стоят нещата, че те някой път по своята ограниченост си се водят.

# 501
  • София, Люлин-8
sveti8 То тя практически дневната доза си е същата просто е разделена на два приема, а не на три. Казаха ми, ми че е по-добре на три тъй като детския метабулизъм е много бърз, за да можем да покрием целият ден.

В момента водя преговори в градината да го дават и днес ще ми отговорят. Практически аз в момента го давам 4+4 тъй като все още вдигаме дозата.

Принципно по закон не се дават лекарства в ОДЗ.

# 502
Нашите ги даваха в ДЯ И ДГ. Д-р Христова ме посъветва да напишат отказа писмено и те веднага се съгласиха. Щом има медицински документ как е откажат?

# 503
  • София
Здравейте,
наложи се и тук да се разпиша...

Няма да изпадам в подробности, накратко:
Синът ми получи пристъп, за първи път (поне забелязан) във вторник сутринта.
Насън повърна и не се събуди, а отвори очи, но беше неадекватен.
Метнахме се в спешното, закараха ни в Пирогов, оттам - в педиатрията, откъдето си тръгнахме 3 дни по-късно с диагноза Епилепсия и предписан от проф. Литвиненко Конвулекс.
Докторите са оптимисти, че лекарството ще спре пристъпите и след 2-3 години ще можем да го спрем.
Това не пречи да треперя всяка нощ, със сигурност ви е познато.

Прочетох де що има информация за болестта и за лекарството,  но реших, след известни колебания, да следя и тук.

# 504
  • София, Люлин-8
eli82eli Ще изчакам и днес да видя какво ще им е официалното становище и ще видя как ще процедирам. Мерси  Hug

Здравей Луда Мара   Hug

На първо място спокойно това е най-важното има къде къде по-страшни диагнзи.
Второ за Конвулекса, ако се следят редовно нивата и трансамилазите не нещо кой знае какво, аз също първоначално много се панирах, но тук има дечица дето го пият от години.
Винаги обикновенно започват със него и ако от първия път се налучка точната доза може никога повече да нямате пристъпи.

Интересно ми е с каква точно епилепсия ви изписаха, това което описваш ми звучи като Роландова.

# 505
  • София
Диагнозата по МКБ е 40.6 - доколкото разбирам, като не знаят точно каква е пишат това.
Чакат още едни сложни изследвания на урина за метаболитни вродени заболявания, но аз силно се съмнявам, че има нещо такова.
Не споменах в предишния пост, че синът ми има езиков дефицит, и се притеснявам, че лекарството би могло да забави напредъка. Но, все пка, сега е важно да няма повече пристъпи.

Попитах Литвиненко дали може да има връзка между речевото изоставане и епилепсията, но той предположи, че най-вероятно нямат. Да си ходим на логопед и толкова.

# 506
  • София, Люлин-8
Да така е ние първоначално бяхме с 40.6, а сега вече сме с 40.3 доближаваме се до истината  Peace

За говора немога нищо да кажа то при всяко детенце си е различно, но мойта мома сега е в процес на проговаряне и не съм забелязала да изостава кой знае колко от връстниците си. Да малко бавно напредва но тя е още малка и не може да се каже със сигурност. Нека мамите на по-големи дечица се включат.

# 507
Не му се доверявай много на Литвиненко. На нас ни каза, че детето няма никакво забавяне и никакви други проблеми, а се оказа с ДЦП, умствено изоставане и още не говори на 4години и половина.

# 508
  • София
Ами, засега няма причини да не правим това, което е предписал...

# 509
А ЕЕГ то, какво показа!

Общи условия

Активация на акаунт