Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 675
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ти. Обърках се, защото предният път, когато ходихме и се разминахме с доцента уж трябваше да преглежда в тази сграда, но го нямаше. Направиха му само ЕЕГ, което един лекар от правителствена просто разписа, като каза, че така или иначе неговото мнение не е от значение щом доцента ще го прегледа и че той е в Педиатрията, и въобще доста се обърках къде всъщност преглежда той. И тъй като нямахме възможност да останем в София и да разберем кога и къде ще ни прегледа и въобще цялата сложнотия, просто се прибрахме и се доверихме на израза на невролозите и от трасфонтанелната - под наблюдение. Надявахме се пристъпите да отшумят-бебо да ги израсте, докато след около 6 месеца затишие, този ужасен пристъп не ни сполетя. Той замалко не уби бебо, а нас ни стъписа, уплаши и показа, че това не е нито от сърцето, нито от ваксините и, че наистина имаме сериозен проблем, който не търпи отлагане повече във времето. Благодаря ви за уточнението. Дано този път нещата се подредят нормално и доц. Литвиненко ни помогне да нямаме повече пристъпи.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 22:05 от rosefromstars

# 121
Аз не разбрах след първите пристъпи, които сте имали, защото нали казваш, че сега пак имате след 6 месеца затишие, не ви ли изписаха някакъв антиконвулсант?
А защо да не е от ваксините, как я изключи тази вероятност?

Мисля, че можеш да се успокоиш, пристъпите казано буквално не убиват, те са просто късо съединение в мозъка. Мисля че обсъждахме тук, че при такива гърчове умират нервни клетки, които никога не се възстановяват. Ако се случи пак, предполагам знаеш - детето се поставя на една страна да легне и освен да чакате или ако имате свещички диазепам за поставяне на момента, друго няма какво да правите.

Дано не ти изглежда малко агресивен поста ми, просто искам да те успокоя и да разсъждаваш по-трезво следващият път. При нас беше по същият начин както при вас, аз всеки път си мислех, че си заминава, даже и не знаех, че прави гърчове, мислех че се задушава. И с моя мъж по време на пристъпа го обръщахме с главата надолу и го тръскахме, а това е голяма грешка! Ако знаеш през колко лекари сме минали, включително и невролози в нашият средно голям град и никой не ни каза, че това са гърчове! Ти представяш ли си - невролог да не разпознае гърч! И понеже ходихме при няколко вида лекари - всеки искаше да го "лекува" според специалността си. Хирурга каза, че имал не знам си какво на пилорната стена - от там му се връщала храната и се задушавал, бил за операция. Гастрото каза ГЕР, невроложката му чукаше с чукче по коленете, той тогава беше на месец-два бебе. И да не изреждам още, след 3 месеца при поредният пристъп се случи млад лекар от линейката на спешното и той ни каза и ни обясни при кого да отидем. Приеха ни, полежахме в Педиатрията и от тогава започнахме Конвулекс. Големи пристъпи не е правил откакто го пие. Прави някакви малки, но са ту в затишие, ту по няколко на ден. В началото си мислех че си въобразявам, защото той само си обръщаше очите и застиваше, мислех си даже че го прави нарочно, но му увеличи доктора доста дозата (даже и не давам цялата) и те спряха. Но пак за известно време, сега през седмица-две пак прави нещо подобно. Като му я увеличиха беше като парцал, не можеше да ходи даже. Миналата година имаше почти стабилна походка, сега залита, губи равновесие, почти на 3 годинки е, а навън сме само за ръчичка. Не знам на какво се дължи, дали от лекарството, дали от друго... сега има изоставане в развитието, пък аутизма няма да го споменавам, ама се преживява. Само да ги няма тези големите гърчове, че са много страшни! Ти разбираш.

Затова написах всичко, за да си по-спокойна, защото е много важно родителите да са спокойни, до колкото могат разбира се, аз съм далеч от мисълта, че ти като ме прочетеш и хоп - готово, ще си по-успокоена. Но друго си е - да споделяш, да прочетеш как е при другите, какво е било и т.н. Не бива по цял ден да мислиш за това, мисли положително, ама наистина положително, аз много вярвам в силата на внушението!

Дано всичко се нареди при вас и да влизаш занапред с хубави новини!  Hug

# 122
Постът ти въобще не ми се струва агресивен, а много поучителен. Благодаря ти. До сега невролозите, заради чистото еег предполагам, го пишеха само под наблюдение и никой не му е изписал нищо до момента. Бебо е с Вродена Сърдечна Малформация и затова при него такива силни пристъпи могат да бъдат животозастрашаващи. И затова е важно да не получаваме повече такива силни пристъпи или те да бъдат сведени до по-леки. Доц. Литвиненко дали ще ни помогне - как мислите? Дали да запазим час и при доц. Божинова в Свети Наум?

# 123
rosefromstars , а какво казват кардиолозите за тези пристъпи!

# 124
  • София, Люлин-8
rosefromstars права е Ваня хубаво е и една консултация с кардиолог, щом сте с такива проблеми.

Аз ви съветвам да пуснете сънно ЕЕГ. Нашите будни ЕЕГ-та всичките са в норма, но като пуснахме сънното изскочиха иритативните промени. Peace

# 125
Здравейте, моят син днес получи първият си епилептичен припадък. В реанимация е; на този етап знам много малко.
Ще почета тук, за се ориентирам. Радвам се, че има такава тема   bouquet

# 126
Здравей, Fall ! Вероятно са извели детето от състоянието. Ще го наблюдават, успокой се! После когато го изпишат тръгвате да правите изследвания и чак тогава може да се каже дали е епилепсия. Единичен пристъп не определя задължително епилепсия.  Praynig

# 127
Съжалявам , че има нови дечица  HugПитай за всичко, което те интересува.Тук сме да се подкрепяме с каквото можем.

# 128
Благодаря ви за милите думи, момичета. Той прекара в безсъзнание 5-6 часа и в понеделник ще го местят за изследвания в детско неврологично отделение в Св. Наум.

# 129
Не е от сърцето, особено когато е гърч. Спирането на дишането е от глътналия език, а трудното завръщане на дишането и идването в съзнание след това може да е от сърцето и мозъка... Затова е и животозастрашаващо. romanol, а къде ви правиха нощно ЕЕГ изследване?
Благодаря ви, за мненията. Разбрах, че това, което съм направила до момента за сега е достатъчно. Другата седмица планираме прегледа, дано всичко мине добре и да нямаме повече никога пристъпи.

Фол, дано скоро ви стабилизират и се оправите бързо!  Praynig

# 130
rosefromstars, запитах те за мнение на кардиолог, защото съм чела и чувала, че епи пристъпите и сърдечните са почти едни и същи и може да се обърка, статусът им.  Cry

Fall, мила, Пресвета Богородица да ви закриля  Hug Hug Hug

# 131
  • София, Люлин-8
rosefromstars сънното ЕЕГ ни го правиха в педиатрията при проф. Литвиненко. Щом на вас ви излизат чисти ЕЕГ-тата и вас сигурно ще ви насочи за хоспитализация за да може да пуснете сънно, успех  Heart Eyes

Fall Hug

# 132
Здравейте момичета .Дъщеря ми Мира е на 12 год с изоставане в развитието .В петък направи гърч в училището за пръв път.Отидохме ри въпросния Летвиненко и по описаното от нас помисли че е хистеричен припадък.Изписа ни някакви хапчета и се прибрахме .Тя седна ред телевизора и стана същото изкривиха се очите главата тресеше се и така около 2 мин.Отидохме вечерта в педиатрията и ни приеха по точно нея и баба и че аз имам и по малко дете а и тя много обича баба си и предпочете нея.На другия ден почнаха да я гледат 100 човека повече наблегнаха на изоставането и което много ме подразни .Тя също доста се изнерви и я взеха за трети път за кръв .Не можаха много дълго да и вземат и тя получи 3-ти много тежък гърч при което аз щях да умра.Продължи минута и половина .Започнаха конвулекс ,ако правилно го казвам.Аз искам да се самоубия от 3 дена не спирам да рева .Умирам от страх да не се случи пак .Моля ви обяснете ми като започне терапия може ли пак да направи такъв припадък ужасен и въобще как се живее за напред.Тя сега не е същата много е отпусната .Искам си моето момиченце предишното моля ви кажете ми нещо успокояващо .Ще може ли да ходи на у-ще ,на море на любимите и места ще ми задава ли въпроси както преди Моля ви     Благодаря

# 133
Дано мога да те успокоя. Моете детенце беше на 1 месец когато изпадна в епи статус, това е състояние при което прави гърч след гърч и на практика не излиза от него. Продължи с часове, пътувахме от Варна за София тогава и бяхме на магистралата, още се чудя как не откачих тогава. Влязохме в педиатрията при Литвиненко, започна лечение с конвулекс, на 3-я ден направи нов гърч, вдигна дозата на конвулекса и така до ден днешен вече близо 4 години е без пристъпи да благодаря на Бог. Също е с изоставане, но да ни е жива и здрава, много си я обичаме. Не се ядосвай, че са наблегнали на изоставането, за тях това е важна информация. Успех желая на всичко нови деца в групата. Бързо увладяване на пристъпите.

# 134
Здравейте момичета .............

Първо се успокой и повярвай, че след лошото има добро.
Гала ти е писала. Когато се намери лекарството и дозата нещата се подреждат. Да, първо е отнесена, спи и се и различните странични ефекти. След няколко месеца всичко си идва на мястото.
Може да получи гърч и след като е назначена терапията, но не мисли за това, просто вярвай, че ще се намери точната терапия за детето ти.
Може да звучи глупаво, но отчаянието и сълзите няма да ти помогнат. Детето ти има нужда от спокоен и уверен човек до себе си за да не се страхува и да може да се пребори. Пак ще бъде същото, ще ходи на училище, ще тича /моето кара колело като Шумахер и не иска да носи каска/, ще бъде една прекрасна госпожица. Понякого може да е по нервна или отпусната, но въпросът е спорен - пубертет или епи.
Така че горе главата, животът не е свършил, просто има някой промени, с които всички свикваме.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт