Пералнята ми оставя кафеникави петна по дрехите

• 959
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, от доста време насам при пране в пералнята върху някои дрехи остават малки кафеникави петна, които не успявам да изпера с нищо. Имате ли идеи на какво може да се дължи и дали мога да направя нещо, за да спре това? Пералнята ми е AEG, купувана преди 4 години, ако това има значение.
Благодаря ви!

# 1
  • California
На мен сушилнята ми правеше същите петна. Оказа се, че едно уплътнение между барабана и предния панел е заминало. Смениха го и всичко се оправи. Може твоя проблем да е подобен.

# 2
Профилактика с препарат правена ли е на тази пералня?
Ако не си правила /а мисля, че в това е проблемът/ си купи препарат и го направи
А ако не ти се търси препарат, с прах за бяло пусни празна пералня на най-дългата програма и на най-висок градус

# 3
Благодаря за отговорите!

Sleepwalker, ще проверя уплътненията.

Gianna, за каква профилактика става на въпрос? Не съм правила. Какъв препарат трябва да търся?
Благодаря!

# 4
Става и с 5 пакетчета лимонтозу и пак  на  най-високи градуси Peace

# 5
  • най-шареното място
В dm има два варианта, бекман и тяхната денк мит. 5-6лв. са. Едно шише, една употреба.

# 6
Благодаря! А това дали ще помогне да се почистят едни натрупвания в гънките на уплътнението, които явно аз не почиствам достатъчно често и трябва много да търкам като се заема с това Blush? Всъщност съмненията ми са, че от тях да се получават петната.

# 7
Аз съм ползвала препарат за профилактика на ДМ. Първо търкам в уплътненията с него и накисвам /пак в препарат/ чекмеджето, в което слагаш прах. След това пускам пералнята за профилактика
Подсушавай между уплътненията /не че аз го правя винаги Embarassed/

Общи условия

Активация на акаунт