Любители на Котки Тема 77

  • 35 972
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Част от написаното от Бланка съм го писала аз. Знам за какво се изследва месото тъй, като работя това и съм запозната с окачествяването на месото смея да кажа много добре. Ветеринарен лекар съм, но избягвам да коментирам болести по домашните любимци, тъй като не се занимавам с лечение.
Гръкляните не са кости. Нито човешкия гръклян, нито свинския, нито на което и да е гръбначно животно гръкляна съдържа кости. Гръкляна е изцяло изграден от хрущяли, които не е проблем за едно куче (с изключение на свръх миниятюрните породи и тези, които са на твърде крехка възраст) да изяде. Друг е въпроса за хранителната стоиност на хрущяла, която е несравнима с тази на месото.
Причината за смъртта на кученцата беше точно споментата болест на Ауески (псевдо бяс), причинява се от вирус, които е патогенен за почти всички бозайници, но при различните протича различно. При хората не се наблюдават никакви признаци, още повече, че те рядко консумират сурово месо. При свинете може да има инфектиране без значими признаци или признаци наподобяващи грип и белодробни проблеми. Трупове на свине с изменения в белия дроб се приемат за абсолютно годни за консумация. За месоядните вируса е силно патогенен причинява нервни разстроиства, демонстрирани със силно слюнкотечение и жестоки сърбежи по цялото тяло, животното се чеше до кръв, следват парализи и в най-огромния процент смърт. За разлика от обикновения бяс, при Ауески , а и защото се отнася за кучета, а не за хора не е прието серумиране на заболели индивиди. Лечението на вирусни заболявания е невъзможно с антибиотици и т.н. За това и се стига до тъжен край. Имам и друг случай на огромна каракачанка умряла от това, когато бях на стаж.
За паразитите няма да пиша подробно също.
Голяма част от вирусите са чувствителни на температурни промени, за това замразяване за по-дълъг период и най-вече термична обработка ги унищожават.
Не е задължително човек да разбира всичко или да се съобразява с всичко, но когато има възможност да се запознае с аргументирано мнение, това е и възможност да има допълнителна информация за решенията си.

# 736
  • Мнения: 4 306
Скрит текст:
Част от написаното от Бланка съм го писала аз. Знам за какво се изследва месото тъй, като работя това и съм запозната с окачествяването на месото смея да кажа много добре. Ветеринарен лекар съм, но избягвам да коментирам болести по домашните любимци, тъй като не се занимавам с лечение.
Гръкляните не са кости. Нито човешкия гръклян, нито свинския, нито на което и да е гръбначно животно гръкляна съдържа кости. Гръкляна е изцяло изграден от хрущяли, които не е проблем за едно куче (с изключение на свръх миниятюрните породи и тези, които са на твърде крехка възраст) да изяде. Друг е въпроса за хранителната стоиност на хрущяла, която е несравнима с тази на месото.
Причината за смъртта на кученцата беше точно споментата болест на Ауески (псевдо бяс), причинява се от вирус, които е патогенен за почти всички бозайници, но при различните протича различно. При хората не се наблюдават никакви признаци, още повече, че те рядко консумират сурово месо. При свинете може да има инфектиране без значими признаци или признаци наподобяващи грип и белодробни проблеми. Трупове на свине с изменения в белия дроб се приемат за абсолютно годни за консумация. За месоядните вируса е силно патогенен причинява нервни разстроиства, демонстрирани със силно слюнкотечение и жестоки сърбежи по цялото тяло, животното се чеше до кръв, следват парализи и в най-огромния процент смърт. За разлика от обикновения бяс, при Ауески , а и защото се отнася за кучета, а не за хора не е прието серумиране на заболели индивиди. Лечението на вирусни заболявания е невъзможно с антибиотици и т.н. За това и се стига до тъжен край. Имам и друг случай на огромна каракачанка умряла от това, когато бях на стаж.
За паразитите няма да пиша подробно също.
Голяма част от вирусите са чувствителни на температурни промени, за това замразяване за по-дълъг период и най-вече термична обработка ги унищожават.
Не е задължително човек да разбира всичко или да се съобразява с всичко, но когато има възможност да се запознае с аргументирано мнение, това е и възможност да има допълнителна информация за решенията си.
Подкрепям и вярвам във всичко,което си написала.Аз също никога не бих дала на моята котка сурово месо,поела съм отговорността да се грижа за нея,тя не е дворна котка,не си лови сама храната,детето ми е в постоянен контакт с нея.Яде филета от пиле,сьомга и пуйка,но винаги сварени- не ми коства нищо.Месото в магазините е проверено дали става за човешка консумация,ако има някой възможност да си набявя месо от частни стопани и да си плаща на лаборатории,за да го изследват-ок.

# 737
  • Мнения: 8 949
Утро, така ли  Hug Не знаех Hug
Комшийката и братът на моя са ветеринари и казват сурово да му давам. Но пак ще питам Hug
Но все пак това месо от магазина е толкова без вредни съставки.

Не става дума за вредни съставки, а за паразити, бактерии, вируси и т.н., за което вече подробно са обяснили.
Аз още помня как на едно момиче от форума преди година щяха да й умрат и двете кучета, защото бяха яли сурово месо. Затова ви го казвам. Не е безопасно. Нищо, че е минало някакъв контрол за магазина. Все пак не се предполага да се консумира от хората сурово, нали?

# 738
  • Мнения: 4 406
Не коментирам повече. Аз съм биотехнолог.

# 739
  • Мнения: 8 949
ОК, ама поинтересувай се малко. В интерес на котката е.
Аз пък съм юрист!  Mr. Green

# 740
  • Мнения: 78
Кой ще прави нова тема?  Shocked

# 741
  • Мнения: 616


Моля, заповядайте в НОВАТА ТЕМА

За корекции и добавки на 1ва стр - на лични до 24ч.

Общи условия

Активация на акаунт