Прием в ясли и детски градини в Пловдив -6

• 153 193
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Пловдив
avrrorra, тази декларация с какво те задължава? Взела ли си документ за преместване от градината? Не си. Имаш ли потвърждение от ПГ от някое училище? Нямаш.
Децата до 16 години подлежат на задължително обучение и преместването става със съгласие на приемащото учебно заведение и със съответните документи, а не с декларации. Има отписване и вписване в книга на подлежащите на задължително обучение деца. детето ти фигурира на някоя страница под някой номер. Какви декларации, какви 5 лева?
Т.е. детето ти на този етап е в детската градина, не е отписано, не си е загубило мястото. Докато не му вземеш т.нар. удостоверение за преместване, където пише в кое училище отива, никой не може с топ да го измести от мястото му. Няма смисъл да се карате за глупости.  Peace

# 1 036
avrrorra, тази декларация с какво те задължава? Взела ли си документ за преместване от градината? Не си. Имаш ли потвърждение от ПГ от някое училище? Нямаш.
Децата до 16 години подлежат на задължително обучение и преместването става със съгласие на приемащото учебно заведение и със съответните документи, а не с декларации. Има отписване и вписване в книга на подлежащите на задължително обучение деца. детето ти фигурира на някоя страница под някой номер. Какви декларации, какви 5 лева?
Т.е. детето ти на този етап е в детската градина, не е отписано, не си е загубило мястото. Докато не му вземеш т.нар. удостоверение за преместване, където пише в кое училище отива, никой не може с топ да го измести от мястото му. Няма смисъл да се карате за глупости.  Peace

dundi73, благодаря, успокои ме много и голям скандал ни спести довечера ... bouquet

# 1 037
  • Пловдив
Здравейте момичета, имам дъщеричка на година и 4 месеца и имам желанието от септември да я запиша на ясла. От Кичука съм и ми се иска в Слънчо да я приемат  Blush Днес се регистрирах в системата за класиране и накрая след всичко попълнено имам 19 точки  newsm78 Аз ли не правя нещо както трябва или не знам? Въпросът ми е има ли къде да прочета, кое колко точки носи и как ги събрах тези 19. Иначе чета в сайта и се дзверя, но не ми изниква от никъде!
Благодаря!

# 1 038
19 e максимумът при 2ма работещи родители, регистрация в Пловдив, в Южен, платени всички данъци към община Пловдив и само едно дете, 1во желание.
По-висок резултат имат децата, които имат братя и сестричета, някакви предимства от сорта на заболяване, един родител и пр.

# 1 039
 Има ли шанс да се класира за градина

Последна редакция: сб, 25 мар 2017, 08:04 от грозда

# 1 040
  • Пловдив
грозда, ако има места в желаните градини, може да го приемат. Майчинството ти не е пречка. особено, ако в момента работиш. Попълват се данни, акутуални към днешна дата, а не към бъдеща.
Попълваш си профила и виждаш с колко точки си. После си чакаш класиранията.  Peace

# 1 041
Здравейте, ако в момента дете посещава ясла, има ли вариант да бъде преместено в друга ясла пак в същия квартал? Знам, че трябва да се иска някакво разрешение, за да бъде отключен профила в системата и да се кандидатства за класиранията. Обаче има ли определени причини, които да се съблюдават, как става цялата процедура и как се иска това разрешение. Другият вариант е да отпиша детето от яслата в момента и да чакам следващи класирания... Но този вариант по не ме устройва. Моля който е наясно да сподели. Благодаря

# 1 042
Благодаря bouquet

# 1 043
Здравейте, ако в момента дете посещава ясла, има ли вариант да бъде преместено в друга ясла пак в същия квартал? Знам, че трябва да се иска някакво разрешение, за да бъде отключен профила в системата и да се кандидатства за класиранията. Обаче има ли определени причини, които да се съблюдават, как става цялата процедура и как се иска това разрешение. Другият вариант е да отпиша детето от яслата в момента и да чакам следващи класирания... Но този вариант по не ме устройва. Моля който е наясно да сподели. Благодаря

Най-добре пиши на мейла, който е даден за връзка със системата dz-priem@plovdiv.bg
Най-компетентен отговор ще получиш от тях.

# 1 044
писах, ама вече седмица никой не ми отговаря

# 1 045
Обикновено отговарят в рамките на два-три дни до колкото знам. Освен да пишеш отново, не знам какво друго да те посъветвам.

# 1 046
  • Пловдив
По новата наредба, се подава молба по образец, който може да бъде намерен на сайта за прием. Изтъква се причината / тук вече не знам какво точно трябва да се пише / и отново имате достъп до профилът за кандидатстване. Като детето си кандидатства на общо основание в избраната от вас ясла и старата ясла, която посещава е длъжна да го държи, докато не бъде прието в новата. По-лесно информация по случая може да получите на телефона, който е даден в сайта за прием. Аз съм звъняла няколко пъти и винаги са били отзивчиви.

# 1 047
Благодаря, освен да звънна на тел да питам

# 1 048
  • Пловдив
Здравейте, смятам да пусна сина ми на детска ясла през септември месец тази година, кога смятате, че е редно да кандидатствам?

# 1 049
Когато се обявят свободни места в яслата, в която искате да го пуснете. Иначе няма как да стане. По принцип есента се освобождават повече места от децата, които отиват в градините. Трябва да следите.

Общи условия

Активация на акаунт