Прием в ясли и детски градини в Пловдив -6

• 153 187
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Пловдив
Здравейте, смятам да пусна сина ми на детска ясла през септември месец тази година, кога смятате, че е редно да кандидатствам?

ОТ месец юли нататък започват да се освобождават повече места в яслите. Трябва да следите в сайта за прием и тъй като всеки месец се приемат деца в яслените групи имайте предвид, че срокът, в който трябва да пуснете детето на ясла, след записването, е един месец. Така че си преценете как във времето да си организирате нещата.

# 1 051
Здравейте!
Моля за малко помощ.

1. Има ли изискване за уседналост на детето, ако има колко време назад се гледа? Или е само текуща проверка към момента на кандидатстване?

2. В Район Тракия има няколко детски градини. Гледа ли се по някакъв начин коя е по-близо до адреса на детето или е без значение при класиране? Пр.ако детето живее до Мебелна къща, а майка иска да го запише в  градина в Скобелева майка. Т.е има по-близки, но е все в Район Тракия.

3. Моля за отзиви от ДГ "Велимира" и ДГ "Червената шапчица"!

# 1 052
Здравейте! Аз пак имам питане Embarassed
Подала съм заявление за ясла. Все още не сме приети, но сме в системата. Сега искам да подам за градина. Пак такова заявление ли се подава само че вместо ясли желанията са ДГ....или какво?

# 1 053
  • Пловдив
Здравейте! Аз пак имам питане Embarassed
Подала съм заявление за ясла. Все още не сме приети, но сме в системата. Сега искам да подам за градина. Пак такова заявление ли се подава само че вместо ясли желанията са ДГ....или какво?

Да.

# 1 054
Алекса, благодаря ти!   Hug
Обаче май трябва да  анулирам заявлението за ясли, т.е. да не кандидатствам и на двете места /ясла и градина/ едновременно.

# 1 055
Системата няма да те допусне да попъниш ново заявление, ако имаш подадено е активно такова. Първо анулираш.

# 1 056
Здравейте, бих искала да Ви попитам коя детска градина бихте ми препоръчали за жк. Тракия  newsm78 Не ме интересува толкова базата в самата детска градина, а по-скоро персонала в нея и отношението към децата  Rolling Eyes Има ли мами, на които децата им са били в ДГ Десислава, Еделвайс, Червената шапчица(не филиала)? Ще се радвам да споделите мнение и да ми помогнете в избора  Laughing

# 1 057
  • Пловдив
Здравейте, бих искала да Ви попитам коя детска градина бихте ми препоръчали за жк. Тракия  newsm78 Не ме интересува толкова базата в самата детска градина, а по-скоро персонала в нея и отношението към децата  Rolling Eyes Има ли мами, на които децата им са били в ДГ Десислава, Еделвайс, Червената шапчица(не филиала)? Ще се радвам да споделите мнение и да ми помогнете в избора  Laughing

И аз се интересувам от същото, но като че ли повече търся инфо за госпожитее, които ще водят първа група в Десислава и Велимира.

# 1 058
Момичета срока за подаване на заявление по интернет за новите групи  и класирането на 26.05 - 19 или 24.05 е?

# 1 059
Момичета срока за подаване на заявление по интернет за новите групи  и класирането на 26.05 - 19 или 24.05 е?

19 май - на място в градината на първо желание, 24 май по интернет. На 26-ти май ще обявят резултатите.

# 1 060
Благодаря!

# 1 061
  • Пловдив
Тук можете да проверите дали дължите някакви данъци и да ги изчистите навреме  http://registry.plovdiv.bg/plvduties/

Някой знае ли точно какви документи ще ни искат при записването?
Бележки от местоработата,копие и оригинал на актовете за раждане на двете деца,друго???Данъците ги проверяват онлайн и не искат бележка

# 1 062
Он-лайн проверяват и адресната регистрация. По принцип, за всяка точка, която си чекнал в заявлението, трябва да представиш съответния документ.

# 1 063
  • Пловдив
Он-лайн проверяват и адресната регистрация. По принцип, за всяка точка, която си чекнал в заявлението, трябва да представиш съответния документ.

На какъв адрес проверяват адресната,знаеш ли?На горния,който дадох,проверяват за платените данъци
Единия родител е с настоящ адрес,посочен в заявлението.Предполагам представя жълтата бележка за настоящ адрес от общината
В края на заявлението прочетох,че и трябва бележка за дете ученик.Това не съм го чеквала и не ми носи точка.Чудя се дали да взема и такава бележка от училището

# 1 064
  • Пловдив
Мисля, че имат директна връзка с ГРАО и там виждат при проверка по ЕГН актуалните данни. Peace
А проверката за задължения я правят при записване, нали?

Редактирам:
Вероятно директорите имат достъп до НБД на този адрес - https://nbd.grao.government.bg/graoappshort.

Общи условия

Активация на акаунт