Есента дойде за ЯНУАРСКОТО дете (50)

• 66 710
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Аз няма да се хабя да мисля дати. Залагам на същата, на която и Елч, тя ще познае  Grinning

Снощи Дария измъкна отнякъде една прахосмукачка играчка. Около 30 секунди се прави че чисти и след това 5 минути, че смуче сополи...докъде я докарахме  Thinking

# 226
Рал, миналата есен,когато Емил почна ясла, помня че  го взимах точно 3 дена на обяд, и по съвет на други майки, почнах да го оставям цял ден. казваха ми- детето ще свикне, че мама/баба/  ще го взима на обяд, и после може да реве,като не се случи това.  Щом е спокойна, оставете я

Майка ми приобщава Емил в домакинската работа. Ако ще бърка нещо в робота, вика Емил да помага. Прахосмукачка имахме розова(от каката) като беше по-малък,после я дадох на една приятелка с момиченце. Емил си "чисти" с голямата прахосмукачка. Като бършем прах, и той взима една кърпа. Мете ако е на терасата. Ако докопа моп,също 

Вчера го взимам от ясла,което се случва веднъж в седмицата, и той не иска да тръгне с мен. тръгна де, чак си носи и раницата на гърба.

# 227
Елч, не ми пречи да ме питат кога ще раждам, но може би това е защото и никой не ме пита. Само една приятелка миналата седмица ме пита, ама тя си мислела, че съм за началото на октомври. В крайна сметка и аз се вълнувах за ражданията тази година на мои приятелки и чаках с нетърпение да родят  Grinning , така че не ми пречи.
Но ... пък се дразня всеки втори непознат постоянно да пита Калоян няма ли да ходи на ДГ. А при нас е малко сложно, заради преместването, през годината не трябваше да си сменям настоящия адрес, в София надали детските градини ни чакат с отворени обятия, а в момента за частна ДГ не мога и да си помисля. Та съм си намерила отговор, че  заради бебето не мисля да го пускам засега (което си е истина).

# 228
Здравейте

Елч аз те разбрах , че повече гледа детски на компютъра и за това казах , че дали на компютъра , дали на ТВ е еднакво вредно (въпреки , че и ние все по често гледаме маша и мечока - на компютъра). Иначе аз не мога да ги отделя от детските, така че най- малко мога да се изкажа по въпроса за вредни занимания. Относно залога за амнезия - даже закъсня.  Wink . Аз ще заложа също на датата, на коята ти заложиш- определено познаваш.

Нашите колички до една са без гуми (но им вади само гумата , със зъби - колелетата си ги оставя).

Днес се разплака влизайки в групата, но след това към 11.30ч се обадих - казаха , че е добре. Ще го видим след двата почивни дни.

Хубав ден и здраве от нас.

# 229
Амнезия, ми то това си е супер значителна причина, наистина на този етап е по-добре да не го даваш на градина, само да влачи вируси вкъщи и да боледуват. А за бебенцето си е доста рисково на тази крехка възраст.  Thinking
А за датата - аз залагам на тази неделя, защото нали разправят, че хората, които се раждали в неделя били късметлии...  Wink

Елч, и Зори никога не е чупила играчка, даже книжка не е късала, обаче като гледам Митака какъв е унищожителен имам чувството, че по-нататък ще има жертви. Тя милата си прибира най-любимите играчки и не му ги дава, защото иначе редовно подгизват от плюнки...  Laughing

Рал, много се смях с лесните 6-ци!  Laughing

Още няма нови зъби, но последните 2 нощи положението е много по-поносимо и спим, за което съм супер благодарна.  Whistling Зоринка замина с баба си и дядо си на Приморско, малко да смени въздуха, надявам се времето да е добро, за да са повече навън.

# 230
буби, то аз на вас ви пожелах да спите, ама аз самата вече три нощи не съм мигнала. при това без никой да ми пречи. голяма съм кукувица! снощи до 4 ч. четох книга с надеждата да ми се доспи и аха-аха да заспя и като ми се стори, че чувам шум, като се ококорих и така с мноого кратки дрямки си посрещнах утрото Laughing нещо съм се психирала и аз с тези доклади.

# 231
 Hug
Втори ден на ясла - този път за цял ден - яла,спала,не е плакала, играла с другите деца - чак не мога да повярвам, че това е моето дете ooooh! Flutter Искаше да взима играчки от там да ги носи в къщи Crazy Прибрахме се  - сега киха през 5 мин. Почнах коризалия,дано помогне,та в понеделник да е пак там Praynig
Chopi Hug

Буби - мисля си, докога ли ще са лесни 6-ците,а?! Като гледам какъв материал взимат още от сега - например по матем - разместително свойство, изчисляване на обиколка на триъгълник,правоъгълник.... Whistling 2-ри клас,първи срок Thinking

Елч - абе,я по-спокойно,верно си психясала с тия доклади. Crazy И на теб не ти е лесно,де Confused

Амнезия - когато и да родиш - леко да ти е раждането и всичко да е ОК с бебчо и с теб,другото няма значение,бебето знае кога да се появи Wink Обаче Елч много познава,да знаеш Wink

Хубави почивни дни от нас Hug

# 232
Рал, много се радвам, че Буба ходи с желание на ясла. Нека да е все така и да е здравичка! Hug

Фея, и за Нати се радвам, че се успокоява и ходи без да ти създава грижи. Hug Само да е здрав!

амнезия, залагам на другата неделя, исках на събота, но е Димитровден и да не ви обърка избора на име.

Благодаря, че писахте за игрите и заниманията на децата.

Пепита, антибиограмата показа, че Сами е чувствителен към 2 антибиотика, но те пък не се дават на деца. И нашата лекарка каза да го оставим така. Една позната ми каза, че е абсурдно да не ссе лекува, та
направо нямам думи. Най- вероятно ще ходим на Плевен.

Елч, как издържаш, поспивай, че работата ти хич не е лека    Hug

Буби, Зори ще си изкара чудесно, само дано наистина времето е хубаво.

# 233
абе, мацки, познала съм само веднъж, за малкото митаче на буби и то си беше чиста случайност Laughing Laughing Laughing

а всъщност аз съм се ошашкала, защото оставих всичко за последния момент и закъсах със сроковете. истината е, че има реален шанс догодина да ме уволнят, защото толкова кошмарно се забавих и все го мисля и се шашкам.

...което, разбира се, няма да ме спре днес да изляза на слънчицето и да си изкарам един готин ден, игнорирайки проблема Laughing Laughing Laughing

# 234
буби, то аз на вас ви пожелах да спите, ама аз самата вече три нощи не съм мигнала. при това без никой да ми пречи. голяма съм кукувица! снощи до 4 ч. четох книга с надеждата да ми се доспи и аха-аха да заспя и като ми се стори, че чувам шум, като се ококорих и така с мноого кратки дрямки си посрещнах утрото Laughing нещо съм се психирала и аз с тези доклади.

Да се успокоя че не само аз съм кукувица, снощи се събудих съм 3,30 и четох книга до сутринта. И това не е за първи път.

Емили, ще чакам да кажеш какво са казали докторите в Плевен.

# 235
абе, мацки, познала съм само веднъж, за малкото митаче на буби и то си беше чиста случайност Laughing Laughing Laughing

Аааааа, Елч и на Дейзи за Кико беше казала , че до 5та страница в новата тема ще роди и така стана.  LaughingСега друг е въпроса Дейзи дали си е дала зор Mr. Green  Wink

Колкото до неспането  и аз в числото с кукувици - не знам от кога не съм спала непробудно. Снощи към 0.45ч Нати се разплака с глас - дадохме му водичка , гушнах го , но около 5 мин не можа да се успокои. След това го чух 4 пъти се изкашля и слухтарих до сутринта за кашлица  Tired

# 236
Да се успокоя че не само аз съм кукувица, снощи се събудих съм 3,30 и четох книга до сутринта. И това не е за първи път.
значи снощи сме чели по едно и също време Simple Smile)))

# 237
значи снощи сме чели по едно и също време Simple Smile)))

Да бяхте се обадили да си правим компания  Party  Аз се включих в групата на четящите в 5, но преди това повече от час бутах биберона в устата на бебето, а той го плюеше със засилка.
Зачела съм се в една фентъзи поредица "Мечът на истината" на Тери Гудкайнд. Докато я свърша, бебето може да реши да спи през нощта  Whistling

Елч, Фея е права. И за Кирил позна. Но то май не беше прогноза, а ултиматум да излиза  Simple Smile

# 238
  • София
Здравейте, момичета,

отдавна не съм писала, надявам се да не ме забравите:) Това е първият ми свободен уикенд без работа и без дете от много време насам и викам да седна да пропрочета форума. Малката е при баба, щото кашля и решихме да я спрем за 1-2 седмици от градина.

Амнезия, и аз бях убедена, че вече си родила и тъкмо си викам, сега ще вляза да прочета за бебето, а него още го няма:) Леко раждане ти желая!

Браво на малките смели ясленчета, дето не реват като мойто миналата година Laughing Но тя свикна де, сега й харесва и се чувства добре там, да чукна на дърво.

Момичета, има ли срещи на форума? Събирате ли се още? Ще правим ли нещо по празниците - или още е рано да питам? Миналата година добре се получи партито с Дядо Коледа, навита съм отново да спретнем нещо.

Мойта малка фурия е станала доста по-послушна от преди. По-кротка е, повече се заиграва сама, повече ме слуша. Има голяма промяна от лятото насам. Не знам дали е период или просто е пораснала. От време на време съвсем забравям, че общувам с дете, изглежда ми много разумна, сякаш всичко разбира.

За заниманията - обича да гледа Дора и Диего, но гледам да не виси пред тв и компютъра дълго. Много си играе с плюшени играчки - ползва ги за кукли и ги разхожда, облича, готви им и такива работи. Обича и конструктори. Най-много харесва едно конче на колела, което е останало още от детството на сестра ми. Много искам да й купя малка къща-палатка, голяма игра ще падне, ама не знам къде ще я сложим.
Връщам се назад да чета. Хубав ден на всички!

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 15:56 от Мелона

# 239
мацки, някой може ли да ми препоръча добър ендокринолог, по възможност репродуктивен. мислех за ин витро клиниките, но там много се чака, а се ошашках. Sad пуснах профилактично хормони и единият излезе 10 пъти над нормата Sad
како рала, ти можеш ли да ми препоръчаш някой?

Общи условия

Активация на акаунт