СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 432
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
В пощата съм качила малко задачи за упражнение на формулите за съкратено умножение. Моят син утре ще има контролно.

# 241
И аз качих един материал за изразните средства и тълкуването им в "На прощаване".

# 242
И аз качих един материал за изразните средства и тълкуването им в "На прощаване".
Или аз не мога нещо да се оправя, или си забравила да прикачиш файла.  Thinking

# 243
Или аз не мога нещо да се оправя, или си забравила да прикачиш файла.  Thinking
Поправих се   bouquet

# 244
  • София-в сърцата на моите деца
Аз пак да попитам къде е тази поща ,където могат евентуално да се гледат решени задачи?/простете моето невежество/ newsm78

# 245
Как се справяте с мотивацията на тинейджърите? Аз не мога да се справя. На моето му е все едно колко ще учи, а аз съм чудовището, което иска да му спре компютъра. Иска ми се сам да се ограничава, но седне ли пред компютърните игри забравя за всичко. Караме се през повечето време. Как да му обясня, че неговото кандидатстване не е мой каприз, а жизнено е необходимо да се махне от кварталното училище и да получи малко повече знания. Вече има една петица по математика и 5 и 4 по български и смята, че това е добре. Било напредък от миналата година. В някои моменти си мисля, че трябва да го оставя да си троши главата, въпреки че след години сигурно ще ме укори, затова че  не съм била достатъчно настоятелна.
Русалке, страхотна учителка си имате. За жалост при нас не е така. Имам чуството, че предпочитат хлапетата да имат ниски оценки на НВО, за да останат в същото училище.
Благодаря на всички за качените материали.   bouquet

# 246
Моля да ми кажете имате ли отзиви от това помагало:

# 247
Моят седмокласник цяла събота учи по български. Първо беше на урок където взе представки и  На прощаване, а после у нас се скъса от тестове. За капак направи преразказ на Майчина сълза. Той плачеше от мъка че цял ден  работи и за капак - преразказ, аз посмърчах докато му четях Майчина сълза... голяма картинка бяхме. В неделя направи един тест по математика от сборника на Порсвета и това беше.

# 248
  • София
Акулска стръв, и аз съм на твоето дередже. Разчитам на учителите в школата да му приказват. Мен не ме слуша.

В петък им дали контролно по математика на тъждества, цели 24 задачи. Ми за 40 минути е непосилно, ако винаги са им давали в пъти по-малко. Нашият се справил с повечето( в смисъл писал по тях), останали му 2-3, но решил, че не се справя и няма смисъл да учи. А и кой знае колко са му верни. Сега ако му треснат една четворка, повече няма да седне да се готви.

# 249
 В събота за частния урок прави преразказ на първа глава от Немили-недраги. Притесни ли се или беше разсеяна, но резултатът не беше никак добър. Утре е нашата родителска среща. Може ли да помоля за паролата за пощата. Материалите, които досега видях ни са много полезни и благодаря на всички за тях.

# 250
  • В тъмната гора.
Как се справяте с мотивацията на тинейджърите? Аз не мога да се справя. На моето му е все едно колко ще учи, а аз съм чудовището, което иска да му спре компютъра. Иска ми се сам да се ограничава, но седне ли пред компютърните игри забравя за всичко. Караме се през повечето време. Как да му обясня, че неговото кандидатстване не е мой каприз, а жизнено е необходимо да се махне от кварталното училище и да получи малко повече знания. Вече има една петица по математика и 5 и 4 по български и смята, че това е добре. Било напредък от миналата година. В някои моменти си мисля, че трябва да го оставя да си троши главата, въпреки че след години сигурно ще ме укори, затова че  не съм била достатъчно настоятелна.

Ние сме същата работа..явно при момчетата е така с някои редки изключения. Моят юнак няма никаква мотивация и гледа да мине покрай капките всеки път.

# 251
  • София
Здравейте, аз също съм майка на своенравен седмокласник.  Ходим на школа всяка събота, дерзаем вкъщи и не спира да ни се играе. Бих искала да кача някои полезни помагала в пощата.  Ще се радвам ако някой ми изпрати данните.

# 252
Моят син е много амбициран, мога да кажа, че вече влезе в релси и докато приятелите му играят игри по няколко часа в нета той се старае да учи. Страхувам се да не се обезкуражи, защото труда му не винаги се оценява достъчно. Изискванията в нашето училище или са много големи, или  учителите проявяват някакъв терор поради факта, че трябва да се стегнат деца, за да имат добри резултати на матурите, но се страхувам да не се получи обратния ефект. В Петък имаха контролно по математика- 16 задачи- 3 от които тип  Пиза, няма как за 40 мин. да се решат толкова много задачи и съответно макар и знаещ задачите на младежа не му стигнало времето, върна се вкъщи съкрушен.

Гледам , че при Ге Ей  също така стоят нещата..Опитвам се да му давам кураж и да го насърчавам, но докога ще ми вярва не знам.

Имаме и случка в часа на това контролно, на всички деца не им стигнало времето, но едно момиченце се разревало и госпожата го оставила още 20 мин. да решава задачите, такива пък случки наливат допълнително масло в огъня Sick

# 253
  • София
Моята ученичка е много амбицирана и непрекъснато коментира в кое у-ще иска да я приемат, но за съжаление предимно на думи. По БЕЛ се справя, но по математика е голяма мъка и трябва постоянно да я побутвам да решава задачи, тя пъшка и се сърди, а и когато седне без желание и без да се старае не се получават нещата. Надявам  се на първите пробни изпити да  осъзнае, че  по математика не е достатъчно добра и да се вземе в ръце.
В "Милениум" обявиха датата на първите пробни изпити - 9 ноември.

# 254
  • Дива Индия
Annyto_e, еее... "браво" на тая учителка. Нека после говорят на децата за "равен старт" и честност...
Дайте ми малко акъл: Какво по вид подчертаното изречениео:
Нарисувах картина. Въпреки че много се постарах, тя не се получи особено сполучлива.
Имам няколко теории.Разбиваме на  (1)Тя (Картината) не се получи сполучлива.  и (2) Аз много се постарах. Значи сложно съчинено, а съединителната връзка е съюз за противопоставяне въпреки че (ама той е пляснат отпред).
Или Сожно съставно с подчиненоооооо... не знам си какво...  newsm78
Край на теориите. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт