Картичка от другия край на света! - тема 4

• 20 936
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • София
За моята майка вече е късно, казах и за сайта и не мога да я изненадам. Баба не е по тези неща, чудя се дали да не предложа на половинката да направим такъв албум за баба му.Тя е живяла в Русия и Норвегия, много обича да пътува, но сега няма възможност. И да и подарим другата година албума.
Момичето е написало и в профила адресът за пращане, може да кажа на две приятелки, които живеят в чужбина, да им пратят от там.

# 406
Момичета, благодаря още един път за моралната подкрепа покрай местенето  Hug

Зарових се в информацията за Световното наследство на ЮНЕСКО, защото много хора го имат като желание в профилите. Открих, че всички неолитни паметници тук (които аз наричам по нашенски "малтийски камънак") са обединени като такъв обект. Така че, на когото съм пратила такава картичка, нека да знае, че има от колекцията "Световното наследство на ЮНЕСКО"  Mr. Green

Също така, скучаейки, се зарових в сайтове за т.нар. MailArt - то си било цяло изкуство за декориране на писма и картички, със своите си известни артисти и периоди!...

Мисля много сериозно да си поръчам един такъв печат за картичките, както и един по мой дизайн за ID-то на Посткросърските картички.

# 407
 newsm44 newsm44 newsm44

Окончателно зарибена........Това е бил моят сайт!!!!!! Утре в пощата!!!!!! Party Party Party Party

Лаленце, Цветана, благодаря ви най-сърдечно за търпението!!!!!!!

# 408
Мамич,мерси за почерпката-винаги знаеш какво и кога Hug

# 409
Erienne аз на моята току що направих профил - засега аз ще пращам картичките от нейно име, тя ще получава. Като си я познавам, няма да намира време да пише сама, но да видим, като получи първите 10-ина, може да й хрумне друго. Благодаря, че косвено ме подсети да го направя Simple Smile
Хитро за бабата, която е живяла в Норвегия и Русия, може би ще й хареса. Еееех, като се замисля само..ако прабаба ми беше още жива, нищо чудно и тя да се беше зарадвала да получава картички. Може да беше на 101, като почина, но винаги е била с по-модерно мислене и от Simple Smileдоста по-млади от нея.... Извинявам се за лиричното отклонение!

Врабец хахахаха, малтийски камънак Grinning Между другото и аз гледам, че доста хора се интересуват от ЮНЕСКО обектите. На един португалец досега съм му пратила 4-5 картички на тази тема - той е от най-сериозните, дето познавам с тази тема - има си блог  
http://joaonogueirapostcrossing.blogspot.pt/ и там въвежда всичко получено на тема ЮНЕСКО, прави обратно броене до получаване на картички за всички обекти.. Има тесни предпочитания, но определено е от по-мило молещите хора да му съдействат по тези конкретни теми.

А това за печатите е хитро. Това ме подсеща, че стринка ми подари за Коледа не друго, ами восъчен печат, печатът е с фигурка на детелина Simple Smile

Мама Цоцоланка Честито! Simple Smile Ако искаш, можеш да дадеш на К А Т И линк към профила ти в Посткросинг, за да го добави на първата страница на темата.

# 410
  • Sofia
Привет, момичета!
Първо - КАТИ, честита титла! Заслужаваш я   bouquet
Врабчо, леко местене и дано нямаш загубена картичка. Сигурна съм, че съседите ти ще откликнат на мила молба за събиране на пощата Simple Smile А това с "малтийския камънак" ме разби! Аз съм му фен - на два пъти в Малта обикалях де що камънак от ЮНЕСКО сваря и пак не успях да го обходя Laughing
Писал ми е един бразилец за директна размяна, но много му специфични интересите - влакове и трамваи. Ако някой има идея къде в София има такива картички - моля, помагайте!

Днес си купих рисувани и черно-бели /снимки на стара София/ картички от подлеза пред президенството.
Yellow, случайно да има картички с влакове и трамваи в този магазин?

# 411
  • София

Днес си купих рисувани и черно-бели /снимки на стара София/ картички от подлеза пред президенството.
Yellow, случайно да има картички с влакове и трамваи в този магазин?

За съжаление нямаше. Аз също гледах и за такива, но бяха само сгради.
Забравих да ви кажа, че купих 5 картички с животни от Природо-научния музей в София. Само една с насекомо много ми хареса. Другите са компромисни, защото са с препарирани животни, но както са казали хората - като няма риба и ракът е риба hahaha
Въобще вече леко съм се чалнала на тема картички - ходя по улиците и очите ми шарят за книжарници и репове и всички възможни места за картички. Купувам тематично, за да съм запасена за всеки случай. До сега никаква картичка с транспорто средство не съм открила, освен един изглед на Народното събрание и пространството около него пълно с паркирани коли ooooh! Кой малоумник е решил, че от тази снимка става картичка? Crazy

# 412
Писал ми е един бразилец за директна размяна, но много му специфични интересите - влакове и трамваи. Ако някой има идея къде в София има такива картички - моля, помагайте!
Хахах, да не е Genesio Wagner този бразилец? Simple Smile

# 413
Yellow! все едно чета описание на себе си Grinning Когато съм във фазата с картичките (понякога излизам от нея все пак), аз отговарям много, много точно на същото описание. Днес ходих до BILLA в квартала и незнайно как ми дойде мисълта дали пък в магазина няма да имат все пак и картички. Или пък да имат рекламни картички БИЛЛА и мисълта ми се отплесна дали все пак ще има хора, дето да ги харесват и т.н., и т.н....  Crazy Crazy Crazy
За музея не се бях сещала, но понеже не си падам много по препарирани животни и вкаменелости, така или иначе по-скоро бих влязла пак в Археологическия.
А ако става дума за същия Genesio Wagner, аз му бях пратила една картичка, която е колаж от ретро изгледи от София и на единия има трамвай. Само това съм успяла да намеря засега. Аз затова толкова искам да си правя/поръчвам отнякъде картички по мои снимки, понеже има теми, които виждам, че са интересни, искам да отговоря на търсенето, но на практика у нас такива неща няма. Всичките любители на влакове, трамваи и самолети горят. Simple Smile

# 414
  • Sofia
Мдаа, същият!
Добър или лош опит имаш с него?  Simple Smile

# 415
  • Телиш/Плевен
Мами, добре дошла в клуба! Hug И мерси много за сладката почерпка. Heart Eyes

!Yellow, аз съм по същия начин. Където и да изляза, постоянно се оглеждам за места, където може да има картички. Crazy

# 416
  • София
Момичета, какво се има предвид за label (coupon)? Белорускинята моли за такова нещо, ако имам, но не знам какво точно е.

И едно въпросче пак за посткросърския етикет - като ви благодарят за картичката, вие отговаряте ли на съобщението?

Цветна, Лале, явно това е симптом на посткросърската лудост Party

# 417
Добър опит от гл.т. на изпратено и получено. Изпратих му картичката, за която писах преди малко - имаше трамвай на нея, макар и дребничък. И магнит му пратих, както искаше. В замяна ми прати също магнит и картичка, заедно с разни рекламни брошурки на региона, в който живее. Откъм обмен - перфектно. Само дето малко странно се държа - хем ми пише hello friend, хем на отговора ми по нещо, не ми отговаряше, но след време пак ми пускаше съобщения за обмен, все едно не сме говорили. Имам чувството, че човекът просто трупа картички и магнити по своите теми като колекционер и малко откъм личния контакт с хората е по-далече. Но ако искаш картичка от Бразилия и имаш какво да му пратиш в замяна, няма да имаш проблеми с човека.

# 418
Момичета, какво се има предвид за label (coupon)? Белорускинята моли за такова нещо, ако имам, но не знам какво точно е.

И едно въпросче пак за посткросърския етикет - като ви благодарят за картичката, вие отговаряте ли на съобщението?

Цветна, Лале, явно това е симптом на посткросърската лудост Party
Хммм, разби ме с този въпрос. Аз поне не знам какво е. Аз ако не ги разбера какво искат, не им пращам такива неща. Всъщност напоследък рядко, пращам допълнителни неща като билети, монети и т.н., понеже ми отнема някакво време да ги търся, събирам...
За отговора - зависи. В повечето случаи  не отговарям. Наскоро една словенка ми прати страхотна картичка с техните кукери, явно съм я трогнала много със съобщението при регистриране и жената ми отговори, че много се радва, че ми е харесала. Но в повечето случаи нито аз отговарям, нито на мен са ми отговаряли след мое съобщение при регистриране. Както го усещаш.. Simple Smile

# 419
  • Сопот, Пловдив
За Wagner - аз с положително впечатление на 95%. Писах му, че много ми харесват картичките му от Салвадор, Баия, обясних му защо и че много ще се радвам на такава. Поиска адрес, за да ми прати. Пратих му, поисках и аз, не ми отговори. Реших, че се е отказал. След няколко седмици картичката от него дойде. Писах му пак да му благодаря и да го помоля за неговия адрес пак, за да му пратя нещо - никакъв отговор. Предполагам е затрупан с молби за размени и като е видял моите картички не му е харесало нищо и просто е решил да направи едно добро дело като ми изпрати, без нищо в замяна. Можеше да отдели една минута, да ми напише, че той не иска от мен нищо, но това да му е кусура.

Общи условия

Активация на акаунт