Есенна КАНАДскА малко преди зимата ;-)

• 45 262
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • Торонто
Здравейте,

Искам да питам дамите от Онтарио относно застраховките за кола.
Въобще как става? Ако е Бритиш Колумбия - там всичко е по 1 и избора е ясен Simple Smile Но как стои въпроса с Онтарио?

Какво по-точно те интересува? Можеш да си вземеш онлайн квота от www.kanetix.ca например, след това пишеш мейл или звъниш по телефона на компанията, която си харесаш (по цена предполагам) и те ще ти я изпратят по пощата.
Най-важните фактори са ерията, в която живeeш и годините шофьорски стаж, също колко км на месец ще пътуваш и вида на колата.

# 136
  • Варна
Здравейте скъпи майки от Канада! Пиша Ви тук с надеждата че може да ми помогнете.Съпругът ми е от една седмица в Торонто .Той има постоянно жителство в Канада, но стоя в България три години заради мене и близначетата, които не си родиха междувременно. Сега е пак в Канада с надеждата че ще се установи.Кандидатства за социални помощи , но вече тъй като се е оженил докато го е нямало, искат и доказателства за доходите и на съпругата му/имаме брак/ и че нямаме спестявания.Какво ще свърши работа - извлечение от банковата ми сметка,че нямам нищо? Или някаква декларация? Ако сте имали подобен случай,  моля да ми пишете, защото наистина сме на зор.
Много Благодаря предварително!

# 137
Mери,
Не говоря от личен опит, но от професионален. Първо уточнете за какъв период от вреmе ви изискват доходите (обикновено е за предходната година, но mоже и да е за последните 12 mесеца). Предполагаm, че не попълвате данъчна декларация, затова извлечение на банковите сmетки за искания период, бележки от mесторабота, социални, детски и всякакъв вид заплащания или поmощи  от държавата или работодател.

Дано съm поmогнала  Peace

# 138
  • Калгари, Канада
И аз с въпрос: знаете ли нещо за разбиване на камъни в бъбреците? Според моя доктор само да пия вода колкото може повече и нищо друго. А интернет е бъкан с бабини илачи, ама знам ли кое помага. Та ако има някой по личен опит, моля да сподели. 0.6 см е камъчето. Не ме боли, но пък е добре да го махам преди да се е увеличило и/или да започне да ми създава проблеми.

Четох добри неща за земна ябълка, обаче нещо не мога да намеря по пазарите, пък уж сега и е сезона  newsm78

# 139
Мамамия,
червена боровинка.
Земна ябълка е jerusalem artichoke или topinambour - под такива имена съм я срещала тук.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jerusalem_artichoke

# 140
  • Монреал
Мамамия, питай някой от Бг да ти прати от някоя билкова аптека - те там аптекарите знаят рецепти - какви билки трябва да се комбинират. На мен майка ми прати колет с билки за чай за камъни в жлъчката. Още не съм започнала да ги пия, защото ме е страх заради кърменето, но като приключим ще ги пия.

Мари123, защо не се обади мъжа ти да пита какъв точно документ изискват за финансово състояние.

# 141
  • Калгари, Канада
Благодаря момичета  Hug

Вери, аз го знам на английски, ама не го намирам по магазините .. Ще ходя на пазара да видя.  А боровинката (имам в хладилника cranberry) просто да я ям ли и по колко на ден? 

Тарилилей, ние се гласим да си ходим лятото и дотогава ако не намеря решение направо на място ще търся.

# 142
  • Варна
МаНеврата, мерси много за отговора! Засега му искат само извлечение от банковата ми сметка, да видим дали ще свърши работа.Данъчна декларация не попълвам наистина.
Лек ден !

# 143
Мечо грозде – на майка ми много и помогна

# 144
  • Лавал-Пловдив
мамания, и аз знам за мечото грозде. Мъжът ми чат-пат получава бъбречни кризи и винаги пие отвара от мечо грозде. Кажи на някой да ти прати от бг един пакет, тук не знам дали има  newsm78

# 145
Вери, аз го знам на английски, ама не го намирам по магазините .. Ще ходя на пазара да видя.  А боровинката (имам в хладилника cranberry) просто да я ям ли и по колко на ден?  
Извинявай, не съм те разбрала.
И аз не съм я виждала все още земната ябълка; струва ми се, че още и е рано.

За червената боровинка:
Листата й се използват при възпаление и камъни в пикочните пътища като пикочогонно и противовъзпалително средство. Танините имат антиадхезивни свойства срещу бактериите (възпрепятстват полепването и задържането им за стената на пикочния мехур и уретрата), с което предпазват от инфекции на уринарния тракт.

Поради наличие на дъбилни вещества от катехинов тип листата на червената боровинка се понасят по-добре от тези на мечото грозде.

http://www.bb-team.org/articles/2766_cherveni-borovinki

Чай от листата на мечо грозде и аз съм пила при подобни неразположения, когато бях бременна с Маги.

Иначе плодът червена боровинка и тиквеното семе също са помагали на мои близки в разни такива състояния. Най-лесното прави се нектар от двете съставки с вода и малко подсладител (мед).
Може би има и вариант да се правят разни отвари - не знам.

# 146
  • Калгари, Канада
Вери, Тарилилей, theHellgirl, kaka_dora, благодаря ви на всички.  Hug

Аз днес ходих до natural магазина и намерих земна ябълка (под името sunchoke). И днес започнах лечението: изстискана на сок по една кафена чаша сутрин и вечер на гладно за три дни.
Намерих и листа от мечо грозде (добре че една служителка ме упъти), взех си и от тях.

Вери много благодаря за подробната информация   bouquet

# 147
  • Canada
mamamia, още малко инфо:

http://www.chudesa.net/p2032/

# 148
  • Калгари, Канада
Благодаря Polar bear 

За новопристигнали и за тези които мислят да идват насам, ето какво ми попадна:
http://www.prepareforcanada.com/category/living/family-and-children/ - не съм го чела, само попогледнах, но мисля че има полезна информация.

# 149
Честит Димитровден! baloni
Понякога просто забравяме именните дни... Wink

Общи условия

Активация на акаунт