Есенна КАНАДскА малко преди зимата ;-)

• 45 256
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Тарилилей,супер изненада ще спретнете Laughing

И аз искам да направя като твоя ММ  ,но за съжаление няма да ми се отдаде възможност скоро.Иначе отдавна съм го замислила  Mr. Green

Николова ,а за какъв точно проблем са му го препоръчали този гел от алое?Извинявай за любопитството ,ама стомаха ми е слабото място и ми е интересно,защото за първи път чувам.

# 571
Вярно, че беше преди 3 години, но на нас с Австрийските авиолинии ни дадоха при прекачването количката във Виена и в Торонто. Но в същото време, нас това ни забави, защото останахме последни да си чакаме количката, а може би си спомняте, че нямахме много време между отделните полети. Ех, спомени Wink През 2012 като си ходихме в България бях с Ерго и не съм ползвала количка.
Лек път на всички пътуващи Hug

# 572
Николова ,а за какъв точно проблем са му го препоръчали този гел от алое?Извинявай за любопитството ,ама стомаха ми е слабото място и ми е интересно,защото за първи път чувам.
При него ще се очертае, че има гастоезофагиален рефлукс (мускула на стомаха не се затваря добре и част от вече смляната храна се връща на горе по хранопровода, да ме простят медицинските лица, ако не съм го обяснила правилно). Това предизвиква силни парещи болки в стомаха и в гърдите, както и киселини. Трябва много да се внимава какво се яде, да е на малки порции, на най-много през 2 часа, да не приема никакви киселини, а само алкални храни и куп други неща.
За мен беше интересно да науча, че лимонът е единственият плод, който е "кисел", но при приемането му, организма го превръща в алкална храна  Shocked. Например при тази болест оцета е забранен, а лимона силно препоръчителен.
В този ред на мисли, ако някоя от вас се е сблъсквала с този проблем, ще се радвам да сподели опит и рецепти за примерно меню  Hug

Алоето ми бе препоръчано от два независими източника  Laughing. Казаха ми, че то прави обвивка, един вид защитен слой на лигавицата на стомаха и когато киселината попадне там, стомаха е защитен...  В острата фаза, при силните болки препоръчаха по една супена лъжица преди основното хранене. На опаковката пише също, че е много добре да се взема на пролет и на есен, както и че изчиства организма от токсините. Като цяло няма с какво да навреди, освен както каза Вери, да не се предозира, че става като слабително средство Simple Smile

# 573
При него ще се очертае, че има гастоезофагиален рефлукс (мускула на стомаха не се затваря добре и част от вече смляната храна се връща на горе по хранопровода, да ме простят медицинските лица, ако не съм го обяснила правилно). Това предизвиква силни парещи болки в стомаха и в гърдите, както и киселини. Трябва много да се внимава какво се яде, да е на малки порции, на най-много през 2 часа, да не приема никакви киселини, а само алкални храни и куп други неща.
За мен беше интересно да науча, че лимонът е единственият плод, който е "кисел", но при приемането му, организма го превръща в алкална храна  Shocked. Например при тази болест оцета е забранен, а лимона силно препоръчителен.
В този ред на мисли, ако някоя от вас се е сблъсквала с този проблем, ще се радвам да сподели опит и рецепти за примерно меню  Hug

Алоето ми бе препоръчано от два независими източника  Laughing. Казаха ми, че то прави обвивка, един вид защитен слой на лигавицата на стомаха и когато киселината попадне там, стомаха е защитен...  В острата фаза, при силните болки препоръчаха по една супена лъжица преди основното хранене. На опаковката пише също, че е много добре да се взема на пролет и на есен, както и че изчиства организма от токсините. Като цяло няма с какво да навреди, освен както каза Вери, да не се предозира, че става като слабително средство Simple Smile

Мерси за изчерпателния отговор Hug
За гастро-еозафагиалния рефлукс не мога да помогна много.Имам приятелка ,която преди години имаше същия проблем.Бяха я посъветвали същото ,каквото си описала и ти.Това ,което помня е ,че на нея много и помогна яденето на сурово зеле на малки порции .Но това тя си го беше открила .

А за алоето може и аз да пробвам,щом прави защитен слой на стом.лигавица би трябвало да помага и за язва.

# 574
И според мен алоето ще ти помогне за язвата. Късмет с начинанието. Извинявам се, ако съм отегчила момичетата с моите размисли и страсти Simple Smile

# 575
  • София
Здравейте момичета, живеещи в Канада. Най-сърдечни пожелания за вас и семействата ви по случай новата 2014г.Казвам се Цветана Николова, лекар по дентална медицина и живея в София. Издирвам г-жа Елина Пашева, от София, която сега живее в Торонто. Бързам да кажа, че повода за това издирване в никакъв случай не е тревожен или неприятен. Ако някоя от Вас я познава, или тя самата прочете тези редове моля нека ми се обади на ЛС. С най-добри чувства и поздрав от България д-р Цветана Николова  bouquet

# 576
Момичета, днес бяхме на тест за гражданство. Всичко мина много добре. Сега ще чакаме церемонията  Peace

# 577
Може да се засечем. И ние чакаме церемонията. Тестът мина на 18.12 - година и 3-4 месеца след подаването на документите.

# 578
  • Монреал
Радвам се, че и при вас са се раздвижили нещата, момичета, дано скоро да се похвалите  Hug

Ние утре ще летим, притеснено ми е, дано да минава безпрепятствено всичко.

# 579
Лек полет Hug Стискам палци за безпроблемно пътуване Praynig

# 580
Лек полет! Всичко ще е наред! Simple Smile

# 581
  • Калгари, Канада
Тарилилей , леки полети и прекачвания.  Hug

Аз пък да се оплача - болна съм и носа ми тече като чешма.  Sad

Миналият уийкенд ходихме на ски (аз не карам де, но момчетата добре се забавляваха) и явно силния вятър ме хвана. Единият ден заради вятъра даже спряха лифтовете. Иначе не беше зле, децата много се кефеха, а и добре, че само аз съм болна.

Благодарности на Barefoot Kontesa за картичката  Hug Днес пристигна и много ни зарадва.   bouquet

При нас започнаха записванията на у-щата за септември за предучилищната и направо се чудя къде отлетя това време - Марти ще има интервю февруари и март ще ни се обадят да ни кажат в кой от класовете ще бъде. Много е ентусиазиран милия, изобщо не му се чака септември.  Grinning

# 582
Честито, момичета, за преминатият тест! Пожелавам ви скоро да е церемонията. Само на една крачка сте да сте документирани канадци Simple Smile

Мамамия, чак сега се загледах в годинките на Марти. Все съм останала с впечатление, че е малък и неговите училищни неволи са мнооого далеч.
На нашата дребосъчка това упражнение и предстои догодина.
Да се оправяш бързо!

Тарилилей, лек полет и весело изкарване!

Откакто Виктор почна училище и моите сутрини преминаха в училищен режим, и сега съм ранобудна птичка.   food010 А и съм официално преструктурирана в 1ви клас Simple Smile  smile3547 Пишем домашни, обяснявам математика... мани. Но има и ползи за мен - сега вече и аз знам за  hard "G" & soft "G"  Laughing  На Вико му харесва като цяло и ходи с желание. Но няколко сутрини е ревал в колата. На този етап причината е неустановена, но най-вероятно е от нерви. Той е твърде чувствителен! Дано премине този период. Наистина му се събра много промени на детето. Английският започва да му се възвръща и определено се вижда напредък. Дори вчера сме се смяли много на изречение хибрид между БГ и Анг. Той го прави неосъзнато, но резултата беше много весел.

# 583
  • Калгари, Канада
Благодаря denzul    Grinning

При вас доколкото знам има две подготвителни години, та затова и почвате по рано.

Марти сега ходи на прискул, брой до 100, пише и си спелва името, пише азбуката и познава повечето букви, събира до 10. Покрай брат си много научава и изобщо ако не трябваше в киндергартен да учи звукове и къси думи, щях да се чудя какво ще прави догодина. Много се надявам да не му е скучно. Успокоява ме факта, че все пак има деца като него с по-голями братчета и сестричета и няма да е единствения в класа, който е на такова ниво.

И аз научавам разни неща покрай децата   Grinning
А това със смесените изречения ще става все по често явление, даже страхотни окончания измислят за да звучи в тон с езика.  Laughing

Дано Виктор бързо се нагоди към обстановката и все повече да му харесва. А малката ще я давате ли на градина или прискул?

# 584
Тарилилей, лек полет. Ние с две деца луднахме, а с три... направо не знам #Crazy. Вярно, че имахме 3 прехвърляния.
Чета ви майчета с училищните неволи, а аз съм с градинските. Започнах активно търсене на градина за сина ми. Казаха ми, че сега трудно ще намеря, не бил периода Thinking . Излиза,че съм родила в неподходящо време. За бебеправещите, гледайте да раждате септември, октомври, ноември Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт