Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 203
....и живея в България от 3 години. Бащата също е българин. Може ли някой да ме посъветва за гражданството на детето...и дали трябва да го регистрирам в Германия и как става това. Аз съм още в 3-ти месец, но ми е интересно.

# 1
  • Мнения: 7 606
Няма zна4ение къде е родено детето, Щом ти си немкиня, детето ти има право на немското гражданство. Трябва да го регистрираШ в посолството в София. Виж на страниците на немското посолство, там пиШе как става. Предполагам, 4е и ти си регистрирана там, на ли?

# 2
  • Мнения: 203
Да, благодаря ти много. Имам още един въпрос. Работя в софия на трудов договор от близо 2 г. и половина, нали няма да има проблем да си получавам майчинството  и парите, които получават всички български майки, тъй като съм постоянно пребиваваща и имам ЕГН?

# 3
предполагам да. още повече ,че и детето ще се роди в бг.

# 4
  • Мнения: 203
Много бих се радвала, ако може някой, който е в моето положение или има такива познати, да ми даде малко повече инфо по въпроса.  На сайта на Немското посолство пише, че от 2000 г. детето не получава автоматично немско гражданство.

# 5
  • Мнения: 7 606
Аz това което си 4ела не мога да го намеря, но виж следното http://www.auswaertiges-amt.de/www/de/aamt/buergerservice/faq/kat15/F1

Ein ab dem 01.01.1975 in einer Ehe geborenes Kind erwirbt die deutsche Staatsangehörigkeit über ein deutsches Elternteil.

...а ти си немски родител, на ли така?
И аz съм немкиня и по принцип съЩо живея в 4ужбина (във Франция) и детето пак ЩеШе да е нем4е, стига да го регистрираШ в посолството раzбира се.

Най добре се свържи с посолството, те Ще ти кажат най то4но.

Общи условия

Активация на акаунт