КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 413
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Мече,   bouquet  bouquet  bouquet!

# 211
Здравейте  Hug Интересува ме справя ли се хомеопатията със тежка депресия и дългогодишно паническо разстройство.Бихте ли ми препоръчали надежден хомеопат от Варна.Прегръдки на всички  Hug

# 212
  • Пловдив
 Peace
Притесняваме това,че пак се върна хъркането при детето,което преди беше от 3-та сливица,а сега дали пак е от нея или не...не знам,но май-да Rolling Eyes Ще трябва да го водя и на УНГ да видим просто мнението му.
Все си мисля,че има доза намеса и започването на у-ще и целия стрес от новото там  Thinking

Та...точно заради този проблем /имаше и намаляване на слуха/ отидохме при хомеопат.Отшумяха проблемите постепенно и така до сега.Може би са минали 2г. и малко.Но сега сме при друг хомеопат.Ходехме при нея,обясних и всичко.Пихме ХЛ в пот. 30 за 14 дни/конституцията му,мисля/.Имаше подобрение,дори спря хъркането/като осн.проблем/,но сега от 2-3 нощи пак се почна...Не с такава сила както преди,но...си хърка.Интересното е,че като си спи и му отместя главата леко назад и спира  Rolling Eyes

Днес пак ще и звъня,да видим...
Иначе боледуванията ни се разредиха доста и не ходим често при хомката.Имахме проблем със заекване-мина,правеше всеки месец ангини-сега не помня от кога не е.

Не,че е болка за умиране,има деца с къде по-сериозни неща от нашето и затова не ви занимавам,но се чудя от къде/от какво може пак да се върне основния ни проблем.

# 213
Ами попитай я защо. Може да има нужда от ново стимулиране/хом л-во/. Все пак аденоиди трудно се лекуват, в смисъл трудно е това разрастване да се свие, иска си чисто техническо време. А и по принцип най-лесно се възпаляват. А и в крайна сметка става въпрос за 2-3 нощи все още, така че аз лично не бих бързала.

# 214
  • Пловдив
Ами попитай я защо. Може да има нужда от ново стимулиране/хом л-во/. Все пак аденоиди трудно се лекуват, в смисъл трудно е това разрастване да се свие, иска си чисто техническо време. А и по принцип най-лесно се възпаляват. А и в крайна сметка става въпрос за 2-3 нощи все още, така че аз лично не бих бързала.
Ами питах защо...каза ми още предния път като предписа ХЛ,тогава детето имаше сополи,гъсти,които издухва,но явно си стичаха и назад,щото пък имаше и храчки.Та каза,че от това явно се е възпалила сливицата.
Минаха сигурно 2-3 седм. от 14 дневния прием.И аз си мисля,че е рано и може да е за кратко Rolling Eyes Ще звъня в понеделник.

# 215
Здравейте  Hug Интересува ме справя ли се хомеопатията със тежка депресия и дългогодишно паническо разстройство.Бихте ли ми препоръчали надежден хомеопат от Варна.Прегръдки на всички  Hug
   Mного сложно е да се дадат насоки. Единият вариант е да отидете не лекар хомеопат , за да прецени какво състоянието и дали не трябва да се прилага и лечение с медикаменти. Някои хомеопати твърдят ,че лекуват подобни състояния без алопатия трайно. Може да се наложи комбинирано лечение. Трябва много да се мисли и никога човек не знае , дали е постъпил абсолютно правилно. Успех Ви желая!

# 216
  • Пловдив
mystic woman, и при моята голямата основният проблем е 3-тата сливица. С годините забелязах, че обострянето на хрониката е свързано с някакво напрежение или по-силен стрес/емоции. Не сме ходили отдавна на хомеопат, като се случи, просто проявявам търпение, обръщам й повече внимание, работим върху това да открие какво я тревожи, да го приеме/промени или и помагам да се адаптира към променената ситуация (да потърси сама различни варианти, да опита различни типове поведение) и хъркането отшумява. Понякога, разбира се, има намесен и вирус, но тогава нещата си минават за по-кратък период.  Wink
А и има и друго. При деца, при които това е слабо място (или пък силно, според гледната точка, понеже пък при нас специално повечето вируси си спират там и дотам си остават  Wink), отнема повече време да премине хремата. Моята изобщо не прави даже стандартни хреми със сополи, всичко се стича назад към гърлото и отшумява по-бавно.

# 217

Mного сложно е да се дадат насоки. Единият вариант е да отидете не лекар хомеопат , за да прецени какво състоянието и дали не трябва да се прилага и лечение с медикаменти. Някои хомеопати твърдят ,че лекуват подобни състояния без алопатия трайно. Може да се наложи комбинирано лечение. Трябва много да се мисли и никога човек не знае , дали е постъпил абсолютно правилно. Успех Ви желая!

Благодаря ви!

# 218
Здравейте  Hug Интересува ме справя ли се хомеопатията със тежка депресия и дългогодишно паническо разстройство.Бихте ли ми препоръчали надежден хомеопат от Варна.Прегръдки на всички  Hug

Благодаря ви!

Алопатичните хапчета "за щастие" и т.н., водят до пристрастяване и задълбочаване на проблема. Ако един шизофреник чува гласове, след стандартното медикаментозно "лечение" може да спре, и докторите ще се радват, но никой няма да отчете все по-натрапливи мисли за отвъдното, което си е ЖИВО ВЛОШАВАНЕ, защото реално повишава суицидния индекс!
Ако човек е пристрастен към медикаментите и започне хомеопатия, медикаментите се намаляват постепенно в повечето случаи.
Отвратена съм /меко казано/ от изказване на студент хомеопат да нарича медикаментозното опасно третиране на подобни състояния ЛЕЧЕНИЕ!
За съжаление не мога да ви препоръчам хомеопат във Варна, но мога да ви насоча за София към един от най-добрите хомеопати, който по образование и призвание е и психотерапевт. Ако не от хомеопатия, то имате нужда от терапевт, а не  от ПСИХИАТЪР. И понеже имам лично наблюдение и то горчиво, при "лечението" на подобен род оплаквания от стандартната медицина, и то не просто изолиран случай, това е моят съвет. Успех!

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 13:19 от Мечка Малинарка

# 219
И за да не съм съвсем голословна, мога да ви изпратя да прочетете подобен случай в рамките на това да видите до какво състояние е докаран пациентът след медикаментозно лечение!!! Да не може да се вдигне от леглото. И каква е ползата, че вече не изпитва страх, като няма енергия. Ами разбира се. За да има реакция, трябва да има енергия. Потиснете енергията до максимум, и какво ще очакваме...."Шапка свалям" на подобен род лечение, което превръща хората в затъпели полуинвалиди..../защото и мозъчната дейност се засяга жестоко/
Медикаментите не отстраняват причината, само потискат симптомите. Само че ако един аналгин може да притъпи главоболието и да не доведе до по-сериозни последствия, един антидепресант например може...и още как... Sad

# 220
  • Пловдив
mystic woman, и при моята голямата основният проблем е 3-тата сливица. С годините забелязах, че обострянето на хрониката е свързано с някакво напрежение или по-силен стрес/емоции. Не сме ходили отдавна на хомеопат, като се случи, просто проявявам търпение, обръщам й повече внимание, работим върху това да открие какво я тревожи, да го приеме/промени или и помагам да се адаптира към променената ситуация (да потърси сама различни варианти, да опита различни типове поведение) и хъркането отшумява. Понякога, разбира се, има намесен и вирус, но тогава нещата си минават за по-кратък период.  Wink
А и има и друго. При деца, при които това е слабо място (или пък силно, според гледната точка, понеже пък при нас специално повечето вируси си спират там и дотам си остават  Wink), отнема повече време да премине хремата. Моята изобщо не прави даже стандартни хреми със сополи, всичко се стича назад към гърлото и отшумява по-бавно.
Hug
Съгласна...И аз си мисля,че до голяма степен е свързано с адаптацията в училище и всичко свързано с новия н-н на живот.Минахме през период на смях и радост,но преобладаваше този на рев за дребни неща,дори за това че не е успял да направи заданието от първия път Thinking Яво тогава най-лесния н-н за него е да заплаче  Rolling Eyes Така беше до преди да почнем да си пием ХЛ.След него настъпи подобрение и в емоционалния сектор  Wink Дори цяла седмица не ми беше звънял по телефона...А сега с връщането отново на хъркането,пак звъни или че му е лошо,или че като преглъща му е горчиво,или нещо друго.Даже вчера докато му отговоря и вече беше забравил какво го боли Grinning
Вечер си разговаряме,споделяме...искам да се научи да ми казва какво се случва.Опитвам се да съм бяла и добра и да не се карам,ама колко успявам  Embarassed

# 221
И за да не съм съвсем голословна, мога да ви изпратя да прочетете подобен случай в рамките на това да видите до какво състояние е докаран пациентът след медикаментозно лечение!!! Да не може да се вдигне от леглото. И каква е ползата, че вече не изпитва страх, като няма енергия. Ами разбира се. За да има реакция, трябва да има енергия. Потиснете енергията до максимум, и какво ще очакваме...."Шапка свалям" на подобен род лечение, което превръща хората в затъпели полуинвалиди..../защото и мозъчната дейност се засяга жестоко/
Медикаментите не отстраняват причината, само потискат симптомите. Само че ако един аналгин може да притъпи главоболието и да не доведе до по-сериозни последствия, един антидепресант например може...и още как... Sad
Не пия антидепресанти от 5 години.Психотерапията не ми помага много.Бременна съм с третото си детенце в 9г.с. и ако не бях,вярвайте ми щях отново да прибегна до антидепресантите...и просто търся алтернативи.Познато ми е и денонощното "пазене на леглото",но благодаря на Бога това беше преди много години и се моля този ад никога да не се повтаря.Благодаря ви за отговора   Hug

# 222
От сърце ви желая успех и в борбата, и в бременността! Hug

# 223
От сърце ви желая успех и в борбата, и в бременността! Hug

Благодаря ви  Hug

# 224
Абе чудя се от известно време може ли някой да ми каже - нали ако се разболееш и вдигнеш Т е хубаво нещо? даже един вид, че жизнената сила е силна. А ако никога/естествено слагам една условност на никога, понеже винаги може да се случи/ не вдигаш Т - лошо ли е  newsm78 извинявам се предварително за въпроса  Blush Blush

Общи условия

Активация на акаунт