Отговори
Мъжа ми ми купи готварска печка малка Дипломат комбинирана, защото готвех на туристически котлон и фурна отделно електрическа и не исках да се отказвам от газта... Въпроса е, че имам голяма битова бутилка и сега се чудя мога ли да си направя шкаф под печката, където да държа бутилката -шкафа трябва ли да отговаря на определени изисквания? Моля запознатите или такива с мнение за отговор

# 1
  • София
Мъжа ми ми купи готварска печка малка Дипломат комбинирана, защото готвех на туристически котлон и фурна отделно електрическа и не исках да се отказвам от газта... Въпроса е, че имам голяма битова бутилка и сега се чудя мога ли да си направя шкаф под печката, където да държа бутилката -шкафа трябва ли да отговаря на определени изисквания? Моля запознатите или такива с мнение за отговор
     Не трябва да се нагрява, не трябва да е на пряка слънчева топлина или до нагревателен уред.Също е опасно да е на много студено, защото като се внесе на топло се разширява и може да гръмне или да започне да изпуска.И аз имам бутилка, седи в крайния шкаф.Това значи,че в левия край ми е печката, а бутилката в десния край, има два шкафа между печката и нея.

# 2
Над 20 години ползвах комбинирана печка-бутилката беше почти непосредствено до печката. Печката ми беше в дясно от един комин,бутилката в ляво.Т.е. част от печката , около 30 см. ,беше близо до бутилката на разстояние не повече от 20 см. Ама го обясних...

# 3
при печките за отопление бутилката е непосредствено зад питата/катализатора - около 5-6 см.  няма страшно.  веднъж гърми  Laughing
щом ще е в отделен шкаф значи имаш някакво разстояние. хубаво е да има отвори за да може да се проветрява ако евентуално изпуска газ. подменяй си редовно бутилката с нова, клапана да ти е изправен.

Общи условия

Активация на акаунт