Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 193
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
На младини (моите младини) имаше повече фантастика, съответно четях повече фантастика. Фентъзито беше рядко срещан "деликатес". После сякаш двата жанра се поизравниха като количество. Сега може аз да съм станала прекалено преситена и претенциозна, но скоро не ми е попадала добра фантастика, та се утешавам с фентъзи.

# 16
  • В полите на Пирин планина
Обичам и двете - и фантастика, и фентъзи. В последно време обаче сякаш фентъзито много силно ме влече. Особено като следя тук темата и има олкова автори, които откривам благодарение на нея.
За тези, които се чудеха какво да подхванат препоръчвам Л.М. Бюджолд. В "Читанката" има доста нейни книги. Аз без проблем си чета на компютъра, а ако реша даже си отпечатвам някои книги.
В момента чета "Пътят на кралете" на Брандън Сандърсън / на книга  Grinning / и съм завладяна и увлечена от книгата. Много ми харесва този автор!

# 17
  • Пазарджик/Лондон
Аз фантастиката отдавня я изоставих, от години я карам само на фентъзи Embarassed. Сега чета Breaking down, че да завърша поредицата, после ще се чудя какво да захвана докато Мартин се накани да издаде следващият том  на Песента Rolling Eyes.

# 18
Нелко, мерсаж за темата!

Га бях млада четях фантастика, ама тогаз никой не беше чувал за фентъзи Grinning
И аз на дърти години го започнах(фентъзито, де) и ми хареса. Peace
Същата работа и при мен.  Grinning Гласувах за фантастика.

# 19
  • София
Аелис, чела ли си поредицата "Първият закон" на Джо Абъркромби? Четири книги са, първите две ги има в Читанката. Препоръчвам, въпреки че не съм я завършила още; само на втора книга съм.

# 20
  • Пазарджик/Лондон
 Kally May, не съм я чела , благодаря за препоръката Hug.

# 21
Благодаря за темата!

Напоследък предпочитам фентъзи. Последно четох Колелото на времето ... малко повърхностна ми се видя. Чакам с нетърпение втората част на Пътя на кралете, на английски излиза напролет, дано бързо я преведат.

# 22
  • София
И аз като повечето - преди фантастика, сега фентъзи.
Обаче определено предпочитам фантастиката.

# 23
Предпочитам да чета фентъзи  Peace

# 24
  • София
И аз съм чела повече фентъзи, макар че обичам и фантастика. В момента чета "Сплавта на закона" на Брандън Сандерсън.

# 25
Аз фантастиката отдавня я изоставих, от години я карам само на фентъзи Embarassed. Сега чета Breaking down, че да завърша поредицата, после ще се чудя какво да захвана докато Мартин се накани да издаде следващият том  на Песента Rolling Eyes.

Препрочит.  Mr. Green Mr. Green
В тоя ред на мисли, някой чел ли е вече ?

Аз много се двоумих за анкетата и накрая посочих фентъзи, просто защото съм чела повече такива книги. Иначе за зимата съм си приготвила няколко тежки фантастики, които може и да наклонят везните към този жанр.

Така или иначе и фентъзито и фантастиката ме пренасят в друго време или друга вселена и са ми едно от най-любимите неща на този свят.  Heart EyesБез тези жанрове животът би бил някакси по-скучен, унил и сив.

# 26
Е , и аз съм романтична душа, обожавам фентъзито Simple Smile
Но напоследък открих и много фантастика, която ми допада. Но не всяка фантастика ми харесва, например поредицата за Майлс ми е любима, но други военни фантастични саги не ми допадат, например там стоманения плъх ли беше, и Стан/Стен...не помня точно имената- е никак не ми допаднаха и бързо ги изоставих, не знам дали дочетох и първите книги...
Не обичам и много отвлечена фантастика, като Среща с Рама- едва я дочетох, някак си добре започна, и после- нищо. Ми трябваше да има нещо, някакво действие  в Рама, а то- нищо не стана.
Изобщо- придирчива съм към фантастиката, за разлика от фентъзито, на което прощавам всякакви недомислици и противоречия, локуми и клишета, и което поглъщам в огромни количества.
Покрай него много се запалих и по паранормалните книги и поредици Simple Smile, всички вампири, върколаци и подобни са ми любими Simple Smile
Харесвам и "смесени", в които има и от двете- фентъзи и фантастика
Обачеее и аз ги чета на електронен четец. Всички тези стотици страници просто няма къде да ги държа у дома.

# 27
  • София
Чета фентъзи. С фантастиката се пробвах като ученичка, но нещо не се харесахме. Може би сега бих я оценила по достойнство, но не ми се захваща честно казано.

# 28
Определено съм изчела в пъти повече фантастика или (SF), отколкото фентъзи. Пък и фентъзито е по нов жанр. Напоследък се отегчих от дългите поредици фентъзи, къде все чакаш да се допише някоя книга и минах здраво на фантастика. Препрочетох доста неща, а благодарение на темата открих и нови автори и книги.
Чета основно през телефона, само когато излезе някоя нова книга и нямам търпение да я прочета си я купувам. Определено нямам място в немалката ми библиотека за нови книги Sad

# 29

В тоя ред на мисли, някой чел ли е вече ?

прочетох първата част - много е мартиновско, без да е брутално сексуално и върло кърваво, хареса ми  Grinning

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 16:46 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт