Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 211
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Вестерос
Здравейте на всички! Гласувах с фентъзи! Просто това ми е любимият жанр за четене, след това предпочитам криминални романи.

Най-любими автори - Тери Пратчет, за Роулинг е ясно , Мартин естествено  Blush

# 406
  • София
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате интересни фантастични книги от една част.
Предварително благодаря!  bouquet
"Селцето" - Кир Буличов
"Слепота" - Жозе Сарамаго
Слепоглед, на Уотс, от новите издания е, но в стила класическа твърда фантастика!

# 407
  • Ямбол
Слепоглед има и втора част, така че не отговаря на условието "книги от една част". А и не съм чела ласкави отзиви за нея.

# 408
"Прекрасният нов свят" на Хъксли е в една част; антиутопия - класика в жанра. Simple Smile

Романите на Клифърд Саймък не са поредици:
http://chitanka.info/person/clifford-simak
Аз съм чела "Градът", "Гробищен свят", "Всичко живо е трева" и може би "Резерватът на таласъмите", но за това не съм сигурна, не си спомням добре и трябва да си припомня. Simple Smile Стана ми приятно да видя толкова много книги на Саймък в Читанката! Добър автор е, но отдавна не съм го чела и ще взема сега да подхвана нещо негово. Simple Smile

# 409
  • В полите на Пирин планина
Barba, "Резерватът" също е само една книжка. Това ми беше една от първите фентъзи книги, които ме накараха да заобичам много силно жанра  Heart Eyes

# 410
Barba, "Резерватът" също е само една книжка. Това ми беше една от първите фентъзи книги, които ме накараха да заобичам много силно жанра  Heart Eyes
Мерси, Лейди! Не знам защо така, имам чувството, че съм я чела тази книга, а нищичко не си спомням. Ще я пробвам пак! Възможно е да съм я започнала само и по някаква причина не съм я довършила...

Мога да добавя и "Денят на трифидите" - Джон Уиндъм. Подобна, но не съвсем, на "Слепота".
Просто като куриоз да допълня, че след "Денят на трифидите" много години по-късно се ражда и "Нощта на трифидите", но от друг автор. Аз самата не съм чела продължението, чела съм само "Денят", която си е прекрасна самостоятелна книга. Peace

Напомни ми, че отдавна съм си качила "Слепота" на Сарамагу, а още не съм я прочела, въпреки тоновете положителни отзиви отвсякъде. Ще следва. Simple Smile

# 411
  • Ямбол
Не ти трябва да четеш Нощта, аз поне се разочаровах леко.
Слепота е много силна книга, заслужава си.

# 412
Слепоглед има и втора част, така че не отговаря на условието "книги от една част". А и не съм чела ласкави отзиви за нея.
На мен Слепоглед страшно ми хареса! Не съм чувала за продължение, би ли споделила?
От новите издания препоръчвам Марсианецът (Анди Уеър) много лесно се чете и е много увлекателно написана.

# 413
  • София
От новите издания препоръчвам Марсианецът (Анди Уеър) много лесно се чете и е много увлекателно написана.
Подкрепям  Peace Има уникален хумор в тази книга и наистина леко се чете.
Тя спечели първото място в класацията на GR за тази година в категория "Фантастика".

# 414
днес за първи път видях тези двете:
http://www.helikon.bg/author/%D0%98%D1%8A%D0%BD%20%D0%9A.%20%D0% … %BD%D1%82_105073/
обожавам Малазана, но това беше изненада за мен
някой дали ги е чел и какво е мнението му за тях?

Цитат
Изключително жалък опит да бъде продължена великата поредица на Стивън Ериксън - "Малазанска книга на мъртвите". Общото неприятно впечатление се затвърждава от примитивния превод, който на места изглежда е правен с гугъл преводач. Препоръчвам на феновете на Стивън Ериксън и Валерий Русинов-преводач, да забравят за тази книга.

горното не ме вдъхновява, а долното още по-малко /подчертаното избива рибата - уникално яки и то двама? само двама главни герои? ooooh!/:

Цитат
Не е необходимо да си чел книгите на Ериксън за Малазан, за да се накефиш на тази и по мое скромно мнение тя е по-добра от всички досега. Стилът е по-интересен и по-реалистичен. Освен това и двамата главни герои са просто уникално яки

# 415
Майлс, Майлс... ама си е зает...  Wink

Добре дошла в клуба! Обожавам Майлсссс Simple Smile
Впрочем търся книгите за Майлс, цикъл Бараяр на Бюджолд, на английски в електронен формат. Много ще съм благодарна, ако имате информация.

# 416
днес за първи път видях тези двете:
http://www.helikon.bg/author/%D0%98%D1%8A%D0%BD%20%D0%9A.%20%D0% … %BD%D1%82_105073/
обожавам Малазана, но това беше изненада за мен
някой дали ги е чел и какво е мнението му за тях?
Това са първите две книги на Есълмонт. Има още 4, но те не са издадени на български засега. Той е съавтор в света на Малазана, двамата с Ериксън за го измислили заедно. Като цяло коментарите са, че Есълмонт е по-слабичък писател, но който е фен, да налазва. Чел съм само Нощ на ножове от него, книгата е кратичка и прилична. Действието се развива в рамките на една нощ и се явява прелюдия на основната поредица, разказва се за възкачването на Ласийн и превратът ѝ срещу Келанвед и Танцьора. Допадна ми, че липсваха философщините на Ериксън, които на мен лично ми дотягат.
Завръщането на Пурпурната гвардия пък, доколкото знам, проследява действието на някои сюжетни линии, които Ериксън изоставя след шестата книга (Ловци на кости). Т. е., ако не си стигнала до шеста книга от основната поредица, не се захващай, хубаво е да се чете след нея. От сюжетна гледна точка книгата е доста важна, за качеството мненията са разнопосочни, май си има силните и слабите страни.

# 417
Целият Малазан съм го чела ... няколко пъти  Blush
Много благодаря за коментара!

# 418
  • София
Освен Ласийн (за която не държа да чета особено, много повече симпатизирам на Сенкотрон), има ли друг познат герой от Малазанската книга?

# 419
още не съм купила книгите, може би ще влезат в бюджета за другия месец

Общи условия

Активация на акаунт