Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 228
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Аз Фийст не мога да го понасям нещо. Rolling Eyes А пък Войната на студенокръвните е една от най-тъпите поредици, които съм чела. Нещо като Дейвид Фарланд - Повелителят на руните, която вече към 3-та книга не се траеше.

Дейвид Фарланд не съм го чела, но Фийст ми харесва много. Единствено "Сага за империята" зарязах, никак не ми хареса. Тези дни почвам последната му трилогия "Войната на хаоса".
 Angel_Dust  "Песен за огън и лед" са страхотни книги. Яд ме е на Мартин, че толкова се мотае и минават 5-6 години докато издаде следващата книга, дано сега покрай сериала се забърза малко. Него го приключих преди "Червената сватба". Когато четох книгата толкова тежко го преживях този момент, че реших, че не мога да го гледам и на екран.

Някой с отзиви за Потрик Нес и по-точно за  "Живия хаос"?

# 451
  • София
"Конклав на сенки" също не можах да дочета на Фийст.

Мисля да видя този Есълмонт тези дни.

# 452
  • Майничка
Лично на мен Реймънд Фийст и Робин Хоб са ми сред любимите автори (макар че първият леко взе да ми накъртва с последната трилогия "Войната на хаоса", улавям повтарящи се елементи с по-ранните цикли и се дразня) - падам си по "строители" на цели светове, спретнато разпарчетосани на (относително) компактни части, които могат да се четат и самостоятелно. Естествено, с колоритни и запомнящи се герои. Laughing

# 453
  • София
Този Фийст...ужасно много книги, не ми се почва нещо такова със сигурност...

# 454
Този Фийст...ужасно много книги, не ми се почва нещо такова със сигурност...

Доста са, да. Мисля днес да си поръчам тази книга.
http://www.ciela.com/ciela_books/catalogsearch/result/?q=%D0%BB% … D0%B8%D0%B2%D0%B0

Заинтригува ме, а и без това днес до края на деня имат промоция за книгите на Колибри и ще си поръчвам тяхна книга, да ги съчетая, за да ми излезе по-евтина доставката. Дуалогия нали бяха две книги?

# 455
  • София
Аз всъщност имам доста понатрупани книги и без друго, които искам да чета, не ми се ще и още безкрайни поредици към момента и без др съм метнала око на Малазанска Книга на мъртвите...

В момента се чудя между Демон, Юда и Магьосник, Малката Вещица, Лявата ръка на Бога, Кармичният часовник на Вербер или нещо на Стивън Кинг... все  единични четива, имам нужда от почивка, преди да подхвана нещо  дълго отново.
Ако сте ги чели ще ми е приятно да чуя мненията ви за някое от горните заглавия...

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 11:54 от Angel_Dust

# 456
На Вебер и Меспи, не съм чела нищо." Лявата ръка на бога" не ми хареса, много досадна ми беше и трудно я прочетох, нямам намерение да чета другите книги от трилогията. Кинг ми е голяма слабост така, че съм за него.

# 457
Кинг, но старите книги - новите хич не ми допадат
около "Зеленият път" ми е границата

# 458
  • София
Мерси, аз за Кинг съм всеядна общо взето, нови -стари, нямам проблеми с него... просто се чудех дали да не хвана нещо по-леко като четиво, докато ми се избистри съвсем главата, но може би ще приключа с Епично и тогава ще реша...
На Вербер само татонавтите съм чела, беше общо взето не лоша. А тази новела сега, я дръпнах, просто защото я засякох, че официално са я пуснали за безплатно сваляне Simple Smile
Това, че лявата ръка е част от трилогия ми е достатъчно да не я почвам...щом и досадна е, съвсем..
От меспи също се отказвам... българско фентъзи - мерси... че и незавършена трилогия пак... скоро пробвах един сборник бг фентъзи разкази... не искам повече нищо родно да захващам.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 12:39 от Angel_Dust

# 459
  • Майничка
"Демон, юда и магьосник" не е единично четиво, има си и продължение, макар и неиздадено на хартия (има го в читанката). Със смесени чувства съм - на първо четене (метна ми ги щерката, която не беше впечатлена), въпреки името на авторката, ми остана толкова познато усещане за соц.фентъзи, че реших, че е някоя източногерманка, следвала българска филология (примерно), даже на бас се хванах, че не е оригинален англоезичен автор. Laughing
Някак си съм склонна да подходя по-снизходително към родните автори, все пак те не разполагат със сериозна редакторска и издателска машина зад гърба им, която да доошлайфа продукта им, но честно казано, предпочитам по-късите форми на Венета Въжарова, доколкото съм чела нейни разкази.  

# 460
  • Вестерос

Ще се цитирам от другата тема"Свърших с двете части на страхът на мъдреца на Патрик Ротфус... тъжна съм и останах с горчив вкус след тях, не заради самите книги, те са повече от прекрасни, но не бих подготвена, когато ги започвах, че това е трилогия, на която все още й липсва последната част... все още ми е трудно да го приема и преглътна, а книгата се очаква средата на годината, което  логично  ме хвърля към мисли, че у нас ще излезе най-рано в края й Cry Cry Cry" с молба, ако все пак има някой информация за това кога точно се очаква... разбирате...  нямам търпение поне за някакви новини, така или иначе надали скоро ще я държа в ръце.

И при мен се получи така с Ротфус. Този път не проверих дали е завършена поредицата и съм страшно разочарована, че третата и последна книга ще се появи при нас след доста време, а при положение, че аз ги чета в ел. формат ще мога да я прочета доста късно. Бях се зарекла да не чета повече незавършени поредици след безкрайното чакане за следваща книга от "Песен за огън и лед", но сама съм си виновна. Макар, че сюжетната линия с Дена много ме дразнеше. Вярно, че Квоте е момче и е нормално да се отплесва и да губи ума и дума покрай нея, но появеше ли се Дена и развитието спираше и се почват едни разтягания на локуми и други бля,бля. От Геймън съм чела "Никога, никъде , никой", "Американски Богове " и  сборник с разкази "Чупливи неща", "Звезден прах" я имам на четеца, но още не и е дошло времето. Харесва ми като автор. Чела ли си на  Ремънд Фийст„Сага за войната на разлома“ и "Войната на студенокръвните"?

Не съм ги чела, като цяло много малко автори от този жанр съм чела, тъй като обичам да разнообразявам с криминални и трилъри и сега си правя списък какво да чета Simple Smile Благодаря ще ги погледна.

# 461
На мен книгите много ми харесаха. Четох ги преди 3 години и бях силно впечатлена. Много увлекателно са написани и лесно се четат. Чела съм и други книги на Нес, на мен ми допада стила му на писане.

# 462
На мен книгите много ми харесаха. Четох ги преди 3 години и бях силно впечатлена. Много увлекателно са написани и лесно се четат. Чела съм и други книги на Нес, на мен ми допада стила му на писане.

Завършена ли е историята или краят е отворен, защото видях, че има още две книги от серията „Живият хаос” които не са излизали в България.

# 463
  • София
Аз всъщност  успях да прочета  Кармичният часовник на Вербер, но то  уж новела, реално беше 37 киндълски странички, аз бих го  нарекла разказ. Не беше лошо, но някак повтаряше  идея  от единствената голяма негова книга, която съм чела и ако всичките му  произведения се въртят само около това, за мен става досаден за четене, въпреки че като цяло езикът му е приятен.

# 464

Завършена ли е историята или краят е отворен, защото видях, че има още две книги от серията „Живият хаос” които не са излизали в България.
Да завършена е. Краят не е отворен, макар че във фентъзито сме се нагледали на разтягане на локуми и безкрайни продължения Wink

Общи условия

Активация на акаунт