Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 212
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
фентъзи...Стивън Кинг

# 466
  • София
След Колорадецът, все пак подхванах Лявата ръка на Бога... до тук - има нещо интересно в сюжета, но е написана  скучновато наистина, бава и тромава ми се струва, не знам натам какво ще е развитието, до тук съм на 1/4 от книгата и можеше всичко това да се каже с тройно по-малко думи... Бих предпочела и  гл герои да не са баш в детска възраст, някак не ми се връзват, не знам защо, по-добре бих я приела ако бяха по-големи на възраст, до тук смятам все пак, че ще я дочета, без да съм на 100% зависи...
Все пак поне  сама по себе си има ли някакъв завършек?

# 467
За феновете на Малазана - Завръщането на Пурпурната гвардия на Есълмонт е качена в MailBooks.

# 468
  • София
В крайна сметка успях да преборя Лявата ръка на мрака, че даже и Петата погибел... вероятно един ден ще прочета и третата книга, когато се появи, въпреки че още мнението ми е, че са   скучно написани, но все пак сюжетно има и интересни моменти....

# 469
Започна гласуването за Националните фантастични награди. Тъй като може да не е интересно за всички , скрила съм текста.
Скрит текст:
Ако сте...
Не, по-скоро ако НЕ СТЕ случайни "гласуващи": ако се интересувате от фантастика и то особено от българските фантастични и фентъзи среди (и можете да го докажете), и сте готови да гласувате по съвест и със сърце - дайте си труд да докажете самоличността си и правото си на глас, и гласувайте. С други думи - прочетете внимателно условията за правото си на глас!... и подайте този глас.
О, да. Гласуването е "явно" - след приключването му всички ще можем да видим кой как, за кого и защо е гласувал. Няма тън-мън smile emoticon
http://scifi.bg/eurocon2015/
"Доказването" в случая означава (за БГ-мама) че трябва да могат да се цитират линкове от теми от поне ноември 2014-та, свързани с обсъждане на фантастика, за профили, участващи в такива теми (т.е. как си говорим за фантастика Twisted Evil тук или в темите за Кинг или Постапокалиптиката, или другаде).
Ето тук има подробно представяне на номинираните в отделните категории.
http://scifi.bg/statii/koj-koj-e-sred-nominiranite-za-nfn-evrokon-2015/
Знам, се си е смотано да се "доказва" човек и си е идиотско, но предвид колко много народ по-предишни години е гласувал с фалшиви акаунти и е превръщал в цирк номинациите за Еврокона, евала на организаторите. По-добре с 40 реални гласа победител, отколкото с 400, от които 10 истински, пък втория - с 30 реални - губещ...
  bouquet

# 470
  • Вестерос
Аз като съм регистрирана в профила декември 2014 негодна за гласуване ли се явявам  Rolling Eyes

# 471
Там си има една цвъчка за питане Simple Smile, моля питайте. Има и списък с варианти на различни приемливи профили на различни места.

# 472
 Снощи захванах да си превеждам от руски "Конан Триумфаторът" (Р.Джордан). Над половината я изчетох, доста интересна е пак се среща с Карела -Червената Каня.

# 473
Къде стеееееееееееееееееее?
Аз прочетох темите преди тази и тази включително. Всички!!!!!!! Темата е адски хубава и не знам защо е така занемарена. Ще ми се малко да я подбутна.

След известно търсене в чужди форуми за scifi се спрях на future на дмитрий глуховски и на ким Робинсън с 2312. Ще ми се да видя някой и друг отзив за прочелите ги или започващите ги. В момента приключвам с Adrian Tschaikovsky "The scarab path" и след това започвам и двете едновременно или една по една, като все още не съм решила коя е с по-голям приоритет. Май и двете.

И да не пропусна 2 новини:

*Malazan Update: Fall of Light, the much-delayed second volume in The Kharkanas Trilogy by Steven Erikson, will now be published on 16 February 2016. This will pick up after the events of Forge of Darkness.

Meanwhile, Ian Cameron Esslemont's next Malazan novel will be called Dancer's Lament and will open the Path to Ascendancy series. This series will be a prequel to the existing Malazan novels and will chart the backstory of Kellanved, Dancer and other key figures from the founding of the Malazan Empire and the preceding years.

*Info on Guy Gavriel Kay's new novel
Guy Gavriel Kay is releasing a new novel next year, called The Children of Earth and Sky. Not much is known about it so far but someone leaked a plot synopsis...

The book has a current publication date of 12 May 2016

Включвайте се фенове, какво четете, новото ви откритие за годината и т.н.

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 21:09 от LeMonde

# 474
Някой би ли помогнал, в момента нямам компютър и пиша от телефона. Търся марсианецът за четене на телефон. Има ли го изобщо или да си купувам книгата ?

# 475
  • Ямбол
vanqivanova, може да попиташ в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=848969.255

Аз си препрочитам тихо и кротко "Градът" на Саймък.

# 476
Някой би ли помогнал, в момента нямам компютър и пиша от телефона. Търся марсианецът за четене на телефон. Има ли го изобщо или да си купувам книгата ?

имам го на немски, евентуално бих могла да го намеря на англ, но на бг все още не съм го срещнала в ел. формат

# 477
Здравейте и от мен.
Зачетох "Демонския цикъл" на Питър Брет. Много приятна книжка, допадна ми. Обаче не мога да намеря в електронен вариант третата - Дневната война.
Някой с мнение за Марк Лоурънс - Принцът на тръните?

# 478
Здравейте,
Мисля, че писах в темата преди година-две.

Започнах третата част на Малазана, като реших да пропусна втората, както ме посъветваха в темата за Огън и Лед. Може и да ми се получи. Засега върви повече от добре, но съм още в началото, защо чета още две неща паралелно. Взех си я на хартия, защото ми е по-приятно, много връщах във втората книга назад и се дразнех в Киндъла, че е пипкаво.

# 479
  • Пазарджик/Лондон
 Deziderata, мен точно втората книга ме запали по Малазана...Първата не ме впечатли, бях забравила дори за нея, но един колега ме посъветва да дам шанс на втората книга и добре, че го послушах Wink.

Общи условия

Активация на акаунт