Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 234
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
28/100 Доста има да наваксвам. Обаче на "Конан" ще му се размине, отдавна прехвърлих възрастта, в която би ми бил интересен.

"Z-та световна война" не съм я чела, а от всякъде ми я хвалят. Освен да седна най-накря да прочета.
"Американски богове" почна много добре, но към средата ми доскуча.. Добре, че не я оставих, защото към края пак ми хареса.

# 61
Само 21/100...обаче някои съм ги почвала и изоставяла  Crossing Arms а доста са поредици с много томове  Crossing Arms
И какво прави Диана Габълдон в тази класация   ooooh!

# 62
  • Бургас
75/100. Щяха да са повече но Хърбърт Уелс и Жул Верн не ги понасям. Но си припомних някои неща, които бих препрочела с удоволствие като "Войната на старците", "Вечният мир" и книгите за адмирал Траун от Star Wars.
“Z-та световна война” не е книга  точно за зомбита, за разлика от филма, последният е голяма боза, не се подвеждайте по него.
Оформена е като серия интервюта и очерци на военен кореспондент. Какво би станало ако... вече не сме на върха на хранителната верига, и какво се случва с хората и цивилизацията като цяло.
По принцип не съм фенка на Блажев, но с това ревю по изключение съм съгласна (Спойлери!!!) http://knigolandia.info/book-review/z-ta-svetovna-voyna/

# 63
  • Майничка
...И какво прави Диана Габълдон в тази класация   ooooh!

А де, каквото и Уочмен. И защо тогава ги няма Батман и Спайдърмен, а, А?

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 11:46 от gargamela

# 64
  • Русе
За Ендър бяха интересни, но мен истински ме изненадаха книгите за Бийн - доста различни бяха
И изобщо, имам чувството че първата на Ендър, следващите на Ендър и поредицата за Бийн са три съвсем отделни поредици

Извинявам се за невежеството, но все пак кой е Бийн? Защо го сравняваме точно с Ендър?

# 65
Чела ли си Ендър?
Той е герой от книгата, в последствие главен герой в поредицата "Сянката на..."

# 66
  • Русе
Да, четох няколко книги от поредицата за Ендър - последната беше за прасенцата.
Ама кой беше Бийн?  newsm78 Да не е момъка, който падна от оградата и остана инвалид?

# 67
  • Бургас
Не, това е момък, който ще намериш само в „Играта на Ендър“ , но  явно не си го спомняш. В "Говорителят на мъртвите" и останалите от ТАЗИ поредица го няма.
Има собствена поредица "Сянката на..." както ти написа дамата преди мен.

# 68
Първо да се извиня, че аз определено не съм за тази тема, но по молба на приятел търся това

Волфганг Холбайн – поредица „Черити”
9.Звездният ад
10.Тъмната страна на Луната
11.Нападение над Звездния град
12.Третата луна

Ще го пусна и в "търся....", но реших, че тук е голям шанса някой да даде идея. Благодаря ви.

# 69
  • Майничка
Ако чете на руски, в рулит има поне 2 от тях, авторът се води Хольбайн.

# 70
  • Русе
Не, това е момък, който ще намериш само в „Играта на Ендър“ , но  явно не си го спомняш. В "Говорителят на мъртвите" и останалите от ТАЗИ поредица го няма.
Има собствена поредица "Сянката на..." както ти написа дамата преди мен.

Аха, мерси много. Записвам го в тефтерчето.  Mr. Green

# 71
В първа книга му беше заместник или там помощник ли , как се казваше, когато трениеаха военните игри...беше дребничко момченце

# 72
  • Бургас
Аз не си спомням точния му ранг минаха години откакто съм я чела, който му е прясно прочетена да каже.

# 73
  • Sofia
33 от 100
Възможно е да има и други, но да не мога да направя връзка между заглавията им в оригинал и адаптираните на български.
Макар че класацията не е много коректна, защото е пълна какофония от жанрове /Кърт Вонегът никога не бих го включила в подобна класация рамо до рамо с Междузвездни войни и Конан Варваринът/.
Но пък е полезна, защото си направих списък с пропуските - ще проверя какво има в наличност на книжния пазар и ще чакам с нетърпение Коледния панаир на книгата.

# 74
  • пак на Рив Гош
И аз доста се зачудих на какъв принцип е направена тази класация и проследих до оригиналния източник - National Public Radio  Grinning (което обяснява значителната липса на европейски автори Wink). Та всъщност се оказа класация, при която слушателите са номинирали книги, а после са гласували за тях. То и аз мога да си направя такъв списък, и ще се окаже, че съм изчела всичките 100  Mr. Green

Може ли инфо за "Американски богове"? По принцип е много хвалена и ми се ще да чуя и отрицателно мнение, винаги е интересно.  Mr. Green Аз не съм я чела още, но смятам да го направя.

Книгата започна интересно, но бързо ми стана скучна. Действието се развиваше бавно от един момент нататък, беше ми объркващо, докато да установя кой кой е и за какво се бори, и за капак, така и не схванах идеята да се наблъска целия световен пантеон вътре - от Великия дух, та до вратите на Валхала  Peace Видя ми се значително по-малко интересна в сравнение със "Звезден прах", която бях завършила точно преди това.

Аз пък преди няколко дена се порових в Читанката и видях, че има цялата поредица "Избрана световна фнатастика" на "Бард" (както и култовата библиотека "Галактика"). Тъй като всичките ми книги са в София при нашите, си смъкнах няколко позабравени бижута, сред които "Сжнежната кралица", която навремето много харесах. Даже си намерих и продължението на английски. Сега остава и да ги (пре)прочета  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт