Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 185
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аз се запалих по фентъзи, когато прочетох поредицата на Теди Гудкайнд. В началото беше много добра, накрая малко я разбози, но поне я приключи. Напомня ми малко "Колелото" и "Властелинът".

# 706
Май не си се интересувала скоро, има продължения, предистории https://www.facebook.com/terrygoodkind/?fref=photo Публикува си ги сам...аз четох някои от нещата, но за съжаление не ми допаднаха. За много хард фенове са...
Иначе Първото правило на магьосника е прекрасна книга, просто прекрасна.  Heart Eyes

# 707
  • София
Е, това не е задължително да се чете, може да си останеш с основната книга.

Това, което ме изтормози всъщност беше сериала, ама го догледах де. hahaha

# 708
Сериала...да кажем само че много допадна на децата  Laughing А аз...гледах ей така  #Crazy
Но мисля че книгите ще допаднат на Bordeaux

# 709
  • София
Благодаря, момичета! Зарибихте ме, определено. До довечера ще реша дали да е Лукяненко или Бюджолд, свалям и почвам. Simple Smile Тери Гудкайнд го оставям за след това.  Peace

# 710
Бюджолд много любима, страхотна е поредицата за Бараяр. И аз си харесах нещо от предложенията (като луд фен на Хрониките на Амбър), ще почна Светът на нивата.

# 711
  • България
Здравейте, аз не пиша много тук, но ви чета от време на време. Имам нужда от съвет и вярвам, че ще ми помогнете.
Чете ми се някакво фентъзи, но имам малко изисквания - да е завършена поредица и по възможност да я има в ел. вариант (ако не на български, то поне на английски). За ориентир - Колелото на времето ми хареса и я прочетох, Хрониките на Амбър са ми любими, от Малазанската книга се отказах още на първата част, Игра на тронове ми хареса, Белгариада много ми допадна, Сага за войната на разлома я зарязах на 3 или 4 част...
Та, ако имате някакви предложения, много ще се радвам да ги прочета. Може и фантастика да е... Peace
  Явно имаме сходни вкусове, а и също предпочитам завършени поредици.
Приключих с Трилогия за старото кралство на Гарт Никс и много ми допадна. Има я в Читанка.

Скрит текст:

# 712
  • В полите на Пирин планина
Тъкмо съм си я изтеглила, но все не ми остава време да я започна  Grinning

# 713
Вчера довърших "Дан на хрътките".  Сега реанимирам. Какво стана?! Shocked

Разбрах, че между Аномандър Рейк и Качулатия е имало договаряне. Изпуснала ли съм го, или подробностите предстоят в следващите книги?
Довечера подхващам "Прах от мечти".

# 714
Да, очевидно е имало договаряне. Самото то не е било показвано. Доколкото помня, няма да има и подробности.
"Прах от мечти" за мен е от по-слабите в поредицата.

# 715
  • Сред мелниците

Някой с отзиви за Потрик Нес и по-точно за  "Живия хаос"?
Първата книга от трилогията е добра. Някои от мотивите за ключови събития са ми лековати.
Чета втората, твърде рано е , но засега не ми стои така добре като първата.

# 716

Някой с отзиви за Потрик Нес и по-точно за  "Живия хаос"?
Първата книга от трилогията е добра. Някои от мотивите за ключови събития са ми лековати.
Чета втората, твърде рано е , но засега не ми стои така добре като първата.

На мен много ми хареса трилогията. Препоръчвам я на всички, както и новата книга на Нес Освен този живот. В момента я чета и съм много впечатлена.

# 717
  • Сред мелниците
Мога ли да помоля да  ми препоръчате  нещо завършено, подобно на
 Първия закон на Джо Абъркромби или Песен за огън и лед.
Ако го има и електронно ще е супер.

# 718
  • София
Ти и 6-те книги на Абъркромби ли прочете или само първия закон?

# 719
  • Сред мелниците
Прочетох четирите от читанка http://chitanka.info/person/joe-abercrombie
Очарована съм от него. За мен е равен и може би дори по-добър от Песен за огън и лед.

Кои са другите 2?

Общи условия

Активация на акаунт