Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 237
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за новата тема.   bouquet

Аз все още не зная на какво да се спра. Започнах Хрониките на Амбър, започнах и Името на вятъра от Патрик Ротфус, не са моите четива. Преглеждам в Читанка какво има, те са много книги там, и не мога да си избера.
Искам нещо човечно, красиво, просто като Урсула ле Гуин не мога да си намеря.  Cry

# 31
  • Пазарджик/Лондон
облачето хей , преди няколко дни бях препоръчала "Колелото на времето" , друго за което се сещам е "Мечът на истината" , макар че Колелото повече ми допадна. Имаше много хубава поредица , не мога да се сетя точното заглавие, нещо за наемен убиец беше newsm78.Четох я преди доста години и много ми хареса. И след като прочетеш всичките тези приказни фентъзи епоси може да започнеш "Песен за огън и лед" и "Малазанска книга на мъртвите" - те са по- мрачни, но по- обсебващи, та затова те съветвам да ги прочетеш на един по- късен етап, след тях ще станеш много придирчива Joy.Поне с мен така се получи, много трудно може да ме грабне нещо сега Rolling Eyes.

# 32
  • Майничка
...Имаше много хубава поредица , не мога да се сетя точното заглавие, нещо за наемен убиец беше newsm78. ...

"Придворният убиец" на Робин Хоб?

# 33
Благодаря за новата тема.   bouquet

Аз все още не зная на какво да се спра. Започнах Хрониките на Амбър, започнах и Името на вятъра от Патрик Ротфус, не са моите четива. Преглеждам в Читанка какво има, те са много книги там, и не мога да си избера.
Искам нещо човечно, красиво, просто като Урсула ле Гуин не мога да си намеря.  Cry

Мислех, че съм единствената, на която Хрониките на Амбър не се харесаха. Едва прочетох първата книга и с надежда започнах втората, но, уви... оставих я десетина страници преди финала, нямах дори желание да разбера края и.

Сега ще потърся книги на Урсула ле Гуин.
Иначе в момента чета Колелото на времето, предстои ми петата книга.

# 34
  • Пазарджик/Лондон
gargamela , точно   " Придворният убиец" имах предвид. Прочетох първата книга, после не успях да намеря другите и много ми беше мъчно, че не успях да дочета поредицата Sad.Сега чета само на английски, налага ми се, трябва да проверя има ли я някъде тук newsm78.

`FSS` , как ти се вижда Колелото? Аз я четох преди Песента и много ми хареса.Още не съм прочела последните две книги, ама и на тях ще дойде ред, да видя какво става най- накрая с този Прероден дракон Joy.

# 35

`FSS` , как ти се вижда Колелото? Аз я четох преди Песента и много ми хареса.Още не съм прочела последните две книги, ама и на тях ще дойде ред, да видя какво става най- накрая с този Прероден дракон Joy.

Харесва ми, макар че първият ми "сблъсък" с фентъзито беше точно Песента  Wink.

# 36
  • София

В тоя ред на мисли, някой чел ли е вече ?

Мъжът, който е голям фен на жанра, я изгълта за една нощ  Mr. Green
Каза, че му е харесала, но не могла да се сравни с "Песен за огън и лед"  Simple Smile

# 37
  • Майничка
...Сега чета само на английски, налага ми се, трябва да проверя има ли я някъде тук newsm78.

В Рулит я има и на английски.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 17:20 от gargamela

# 38
  • София
Прочела съм всички книги на Урсула ле Гуин и мога да кажа, че това е най-противоречивият фентъзи автор, който съм чела, защото хем ми хареса, хем не. Като цяло книгите са ми оставили много хубаво чувство, но не и като стил. Бавно и протяжно повествование, точещо се в стотици страници, същевременно интересна история. Радвам се, че вече съм прочела всичко, но за препрочит и дума не може да става  Naughty .

Благодаря, че споделяте мнения за "Рицарят на седемте кралства"  Hug !
Вчера си я купих и ще чака ред след...  Thinking ... 5-6 други книги.

# 39
облачето хей , преди няколко дни бях препоръчала "Колелото на времето" , друго за което се сещам е "Мечът на истината" , макар че Колелото повече ми допадна. Имаше много хубава поредица , не мога да се сетя точното заглавие, нещо за наемен убиец беше newsm78.Четох я преди доста години и много ми хареса. И след като прочетеш всичките тези приказни фентъзи епоси може да започнеш "Песен за огън и лед" и "Малазанска книга на мъртвите" - те са по- мрачни, но по- обсебващи, та затова те съветвам да ги прочетеш на един по- късен етап, след тях ще станеш много придирчива Joy.Поне с мен така се получи, много трудно може да ме грабне нещо сега Rolling Eyes.
"Мечът на истината", само първата книга  "Първото правило на магьосника" си заслужава, след това става адски отегчителна, аз се заинатих и прочетох всичките 12 книги, нищо не помня от тях Simple Smile освен еднообразния сюжет.
Това за наемния убиец, може да е поредицата за Влад Талтош на Стивън Бруст

# 40
  • София
Трите части на Придворният убиец http://chitanka.info/serie/pridvornijat-ubiets

# 41
Ооо Придворният убиец беше също особена, но хубава поредица и прилича на Урсула

# 42
  • Разпиляна във въображението
Записвам се.

Трябва да започвам с втората на Ендър, но от няколко места ми казват, че първата била най-добра Simple Smile

# 43
  • София
  Аз харесвам всички или почти всички от поредицата за Ендър. Останалите са просто много добри също, но различни. Наскоро ги препрочетох всичките и ми харесаха, макар някои от последните да не са така запомнящи се разбира се.
  Напоследък се хващам, че основно препрочитам неща, които съм чела, Фондацията, Трифидите, Амбърите, разказите на Шекли и тн...  Трябва да отделя повече време и да подбера нещо, което не съм чела, а би ми харесало  Simple Smile

# 44
Аелис, момичета, благодаря.  Hug
Аелис, намерих Колелото в Читанка, стори ми се много дълга и не ми се започваше, но сега вече като ми я препоръча за втори път ще я започна.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт