Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 234
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
За Ендър бяха интересни, но мен истински ме изненадаха книгите за Бийн - доста различни бяха
И изобщо, имам чувството че първата на Ендър, следващите на Ендър и поредицата за Бийн са три съвсем отделни поредици

# 46
  • Бургас
.
За Ендър бяха интересни, но мен истински ме изненадаха книгите за Бийн - доста различни бяха
И изобщо, имам чувството че първата на Ендър, следващите на Ендър и поредицата за Бийн са три съвсем отделни поредици
Супер, значи не съм сама, и на мен книгите за Бийн ми харесват повече, и самият Бийн ми допада повече от Ендър като образ.
Ако вземат да издадат и другите две книги Shadow of the Giant и Shadows in Flight...

# 47
  • София
 О има неиздадени книжки от поредицата за Ендър ли? Има ли откъде да се свалят за киндъл на английски?
 За Бийн и на мен ми бяха много интересни, особено паралелното проследяване на първата книга.

# 48
  • Бургас
Какви формат четеше Киндъла? Аз съм с Nook.
На първо четене провери в Пиратите http://thepiratebay.sx/search/Orson%20Scott%20card/0/99/0, или попитай в темите, където се издирват електронни книги. Аз чета на руски основно каквото не е издадено на бг и не съм много запозната.

# 49
  • София
Ендър Уигин в читанка и Говорителя на мъртвите, не знам защо не е включена към поредицата (скоро я преиздадоха на бг, Играта на Ендър също).
Поредност: Играта на Ендър, Говорителя на мъртвите, Ксеноцид, Рожби на съзнанието.
Сенките: Сянката на Ендър, Сянката на хегемона, Сянката на марионетките, Сянката на гиганта.
Само последната не е преведена на български.
Всичките са прекрасни Peace

# 50
  • София
  Всички без "Сянката на гиганта" ги имам в книжен формат.
  Киндъла чета и на тхт, имаме и нук така че повечето формати ми вършат работа, благодаря  Hug

# 51
Една интересна класация, която дава възможност да преброиш с колко от най-известните книги, (според класацията,разбира се), в жанровете фентъзи и фантастика, си се справил досега.
Аз установих, че по-голямата част от включените, са по-скоро в личния ми списък "приготвени за четене", отколкото в "прочетени". Blush

http://www.listchallenges.com/npr-top-100-science-fiction-and-fantasy-books

# 52
  • София
  Благодара за информацията  Hug
  Има книжки, които не съм чела определено. Фентъзитата със сигурност, както и повечето на Стивън Кинг, но и други. Голяма част от тях обаче съм ги чела толкова отдавна, че почти нищо не помня. Което означава, че мога да си ги сложа в киндълчето за препрочитане  Simple Smile. Хиперионите например, Дюн, нещо на Пратчет и тн. Плюс тези, които наистина нищо не ми говорят, тоест не съм ги чела нито наскоро, нито отдавна Simple Smile

# 53
  • пак на Рив Гош
47 / 100   Confused  Grinning
Ще трябва да си го припомня следващия път, когато се оплаквам, че нямам какво да чета  Laughing

Няколко от изброените са ми в списъка за четене, но не знам кога ще стигна до тях. Има и доста изброени на Нийл Геймън, но неговите "Американски богове" ме разочароваха миналата година и засега не предвиждам да посегна отново към негов роман. А зомбо-вампирските истории просто ги забравям.

# 54
  • София
Браво, Роца   Hands Clap ! Почти 50% си направила.
Аз скромничко с 27/100  Embarassed ... Много от книгите  съм си ги нарочила за прочитане, но имаше и такива книги, които нищо не ми говореха - нито като автор, нито като заглавие.
Ще ходя на поправителен, ясно е.

# 55
  • Майничка
80/100  Laughing Отчитам, че малка част не са и преведени, де, даже на руски.
Малазана не го включих, ОЩЕ не мога да преборя втори том, а "Войната на зомбитата" смятам да си спестя, филмът ми беше достатъчен. Mr. Green

Обаче на кой му е щукнало да включи Конан и Уочмен редом с Толкин, Бредбъри и К.С.Луис... Laughing

# 56
47 / 100   Confused  Grinning
Ще трябва да си го припомня следващия път, когато се оплаквам, че нямам какво да чета  Laughing

Няколко от изброените са ми в списъка за четене, но не знам кога ще стигна до тях. Има и доста изброени на Нийл Геймън, но неговите "Американски богове" ме разочароваха миналата година и засега не предвиждам да посегна отново към негов роман. А зомбо-вампирските истории просто ги забравям.

Браво!

Може ли инфо за "Американски богове"? По принцип е много хвалена и ми се ще да чуя и отрицателно мнение, винаги е интересно.  Mr. Green Аз не съм я чела още, но смятам да го направя.

А от зомбо-вампирските истории не мога да се сдържа, да не препоръчам "Z-та световна война", която май я имаше в списъка. Но там зомбитата бяха като фон, фокусът е върху хората и взаимоотношенията им. И няма общо с филма, наистина.
Любимите ми вампирски истории - за Дракула, Лестат и Марстъновия дом въобще ги няма в класацията. Но се запалих да си ги препрочета.  Heart Eyes

Днес както е мрачно да се сгушиш с една книжка. Heart Eyes Добре че идва уикенда.

А и честит празник!

По повода книжарници Сиела имат 50% промоция на свои книги и аз смятам да се сдобия с ето това:

На предната промоция си бях взела "Деветте милиарда имена на Бога".

# 57
  • Майничка
...Може ли инфо за "Американски богове"? По принцип е много хвалена и ми се ще да чуя и отрицателно мнение, винаги е интересно.  Mr. Green Аз не съм я чела още, но смятам да го направя.

А от зомбо-вампирските истории не мога да се сдържа, да не препоръчам "Z-та световна война", която май я имаше в списъка. ...И няма общо с филма, наистина. ...

Викаш, да не я отписвам още? Филмът хич не ми хареса.

За "Американски богове" лошо не мога да кажа, на мен ми хареса, обичам такъв тип изчанчена атмосфера, все едно си в стара селска къща, от онези, с готварска печка на дърва и бродирано зад игла ковьорче зад миндера, слизаш с фенерче до мазето да си вземеш един компот и през процепа между бурканите виждаш съседно помещение с луминесцентни лампи и хипер-технологично електронно оборудване.

# 58

Викаш, да не я отписвам още? Филмът хич не ми хареса.

За "Американски богове" лошо не мога да кажа, на мен ми хареса, обичам такъв тип изчанчена атмосфера, все едно си в стара селска къща, от онези, с готварска печка на дърва и бродирано зад игла ковьорче зад миндера, слизаш с фенерче до мазето да си вземеш един компот и през процепа между бурканите виждаш съседно помещение с луминесцентни лампи и хипер-технологично електронно оборудване.

Ами на мен много ми хареса, но като се замисля не прилича на никоя книга която съм чела. Тя няма общо приетото действие с начало, среда и край. Във филма си беше така - начало на епидемията, Брат Пит търси "лекарство", Брат Пит спасява света. Книгата представлява едно солидно количество различни истории (във вид на интервюта), всяка от по няколко страници, които се развививат на фона за зомби апокалипсиса в най-различни части на света и не са задължително свързани една с друга или в хронологичен ред. За мене беше страхотно изживяване, особено защото наблягаше на проявленията на човешката природа по време на необичайни обстоятелства.

Ако можеш да я вземеш от библиотека или приятел, ще е най-добре, тъй като все пак мисля, че форматът и начинът по който е написана книгата няма да допадне на всеки.

П.П. Мерси за мнението за "Американски богове".

# 59

Може ли инфо за "Американски богове"? По принцип е много хвалена и ми се ще да чуя и отрицателно мнение, винаги е интересно.  Mr. Green Аз не съм я чела още, но смятам да го направя.

Аз също не харесах "Американски богове", дори не я довърших. Но не мога да кажа конкретно защо Simple Smile - скучна ми беше....

Общи условия

Активация на акаунт