Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 218
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Ми не знам, Half A King за друг свят ли е? Не съм я чела, така че без никаква ирония питам - казвам го, понеже съзнавам, че така звучи въпросът; искам да си предвидя няколко свободни дни и тогава да се заема с този Абъркромби.

# 376
Да, доколкото знам, Half A King е за друг свят и няма връзка с този от "Първият закон".

# 377
Че то ще има ли следваща от същия свят? 
Уф, май нещо спя и съм чел последните мнения напряко.  Embarassed

След "Червена страна", която излиза у нас във вторник, ще има поне още една трилогия, развиваща се 10-15 години по-късно. В главните роли ще са нови герои, някои стари познати ще се появят като второстепенни.

Но това чак като приключи с YA трилогията The Shattered Sea другата година.

# 378
  • София
стигнах до извода, че Монца е преди Героите - така куцащата хронология беше по-малко куцаща, въпреки че спрямо датите на издаване на книгите и списъка им в GR, е обратното.
Представа си нямам къде точно откри куцаща хронология, но чак пък датите на издаване да са в обратен ред?!

А ти никога не си чел книги, чиито дати на издаване да не съответстват на хронологията на събитията в книгите  newsm78
Защо ли се обяснявам  ooooh! Tired Сам си казваш, че четеш напряко.
Изразих личното си мнение за Монца и Героите.
Като цяло харесвам автора как пише и със сигурност ще прочета още от него - със или без добра хронология в каквото и да е.

# 379
Точно Абъркромби не го чета напряко, та затова се чудя за какви несъответствия в хронологията става въпрос. Хронологията на издаване си следва тази на събитията в света.

Виж, Best Served Cold я четох още при излизането преди 5 години и е възможно да съм позабравил дребни детайли. Затова съвсем сериозно проявявам интерес - ако се сетиш, ще помоля да споделиш.

# 380
Някой да е попадал на Wild Cards на George R. Martin? Случайно попаднах на тази серия от 22 книги и се чудя дали си заслужава. Досега никой не е споменал нищо, но ако има някой прочел нещо моля да даде feedback.  Иначе в момента съм се спряла на Маркус Хайц и Джуджетата. Мъча ги на немски, но напредвам. Бавно и устойчиво съм ги преполовила вече.

# 381
  • Майничка
Някой да е попадал на Wild Cards на George R. Martin? ...

Аз зачетох някаква част в рулит, но не ме впечатли особено. Леко ми напомни Амбър с елементи на антиутопия, по-скоро като усещане, не като идея. В по-свободен момент бих му дала още един шанс.

# 382
Аз предпочитам фантастика. Любимите ми книги са за Воркосиган, все още не съм попадала на други толкова впечатляващи и с хумор. Последната добра фантастика, която четох е "Сага за седемте слънца" - поредица на Кевин Андерсън. Останах приятно изненадана и ги препоръчвам на любителите на фантастиката.
Чета и фентъзи, най-доброто си остава "Песен за огън и лед". После Толкин и "Малазанска книга за мъртвите". Въпреки че последната малко трудно се чете. Другите книги "фентъзи" вече са ми блудкави.
За мен определено сериалът "Игра на тронове" е на светлинни години от книгите на Мартин.

# 383
  • Бургас
Някой може ли да ми каже дали в рулит има Дюн 7 и под какво заглавие се водят двете части?
П.П. Намерих само "Песчаные черви Дюны", "Hunters of Dune" само на англиски ли я има?

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 19:17 от rajnaa

# 384
Някой може ли да ми каже дали в рулит има Дюн 7 и под какво заглавие се водят двете части?
П.П. Намерих само "Песчаные черви Дюны", "Hunters of Dune" само на англиски ли я има?

На мен в rulit ми излизат много книги за Дюн
http://www.rulit.net/series/all/1/name?s=%E4%FE%ED
В mailBooks има Дюн ІІІ, част 7, ако е същото, което търсиш. Не съм чела поредицата и не зная в каква последователност са  Grinning

# 385
Влязох да потърся мнение за "Червена страна" на Абъркромби и виждам, че точно сте коментирали романите му Simple Smile. Имам много добро мнение за автора, макар че четох прттр му книги една след друга и "Герои" вече ми дойде в повече с всички битки и безнадежност Simple Smile. Аз четох "Отмъщението на Монца" след "Герои" - сюжетът не пострада особено, а и след това си изясних липсващите детайли (изваденото око, Бремър Ван Горст...). Определено трилогията ми хареса много повече от двата други романа!
Ще продължавам да се ослушвам за коментари за "Червена страна" Simple Smile.

# 386
  • Бургас

На мен в rulit ми излизат много книги за Дюн
http://www.rulit.net/series/all/1/name?s=%E4%FE%ED
В mailBooks има Дюн ІІІ, част 7, ако е същото, което търсиш. Не съм чела поредицата и не зная в каква последователност са  Grinning
Не, не е това. Търся само  "Hunters of Dune"

# 387
Hunters of Dune не е част от основната поредица, а е от книгите на Брайън Хърбърт и Кевин Андерсън, а в Гугъл, от тези техни книги за Дюн, на български се появява единствено Дюна: Родът Атреидес. Предполагам, че другите, в това число Hunters of Dune, не са излизали на български.

# 388
  • Бургас
Знам от какво е или не е част, кой какво е писал и какво е издавано. През 1990 Дюн беше първата SF книга, която съм чела изобщо. Освен основната поредица на Франк Хърбърт, съм чела и предисториите за Родовете и поредицата за Бътлъровият джихад на Брайън Хърбърт и Кевин Андерсън плюс където и какъвто намеря разказ за "Дюн". Останал ми е само Дюн 7.Просто търся Hunters of Dune от Дюн 7 на руски, защото чета много по-бързо на него отколкото на английски.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 02:25 от rajnaa

# 389
Знам от какво е или не е част, кой какво е писал и какво е издавано. През 1990 Дюн беше първата SF книга, която съм чела изобщо. Освен основната поредица на Франк Хърбърт, съм чела и предисториите за Родовете и поредицата за Бътлъровият джихад на Брайън Хърбърт и Кевин Андерсън плюс където и какъвто намеря разказ за "Дюн". Останал ми е само Дюн 7.Просто търся Hunters of Dune от Дюн 7 на руски, защото чета много по-бързо на него отколкото на английски.

rajnaa намирам тази на руски Охотники Дюны
Същата ли е, която търсиш? http://www.rulit.net/books/ohotniki-dyuny-download-free-87751.html

Ако не ти се отваря линка мога да я сваля и да ти я изпратя, за да я видиш   Grinning

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 08:09 от atari

Общи условия

Активация на акаунт