Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 226
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
На мен Проходът ми хареса, не чаааак толкова че да я препрочета някой ден, но беше странна и приятна за четене

# 436
На мен Проходът ми хареса, не чаааак толкова че да я препрочета някой ден, но беше странна и приятна за четене

Ще ми се наложи, октомври 2015 излиза на английски третата книга. През 2016 се надявам да я издадат и в България, дотогава със сигурност ще имам нужда да си опресня историята.

# 437
  • София
"Проходът" е една от много малкото книги в живота ми, която зарязах с такова облекчение, все едно камък ми падна от раменете. Безкрайно скучна ми се видя и без никакъв смисъл. А това да нямаш главен герой в произведение е хаос, който не мога да възприема.
Бях я номинирала една година в Литературните малини тук и се успокоих, че не съм само аз с крайно негативно мнение за нея.

# 438
Здравейте.Някой назад беше питал за втора книга на ''Летописите на светлината на бурята'' на Сандерсън,днес видях,че е излязла.  Приятно четене Simple Smile.

# 439
Здравейте.Някой назад беше питал за втора книга на ''Летописите на светлината на бурята'' на Сандерсън,днес видях,че е излязла.  Приятно четене Simple Smile.

Почвам я, след като довърша шестата част на Mortal Instruments.

# 440
  • В полите на Пирин планина
Аз питах, купих си я и вече почти я прочетох. Много, много хубава  Heart Eyes

# 441
  • София
Май не съм писала във вашата прекрасна темичка Simple Smile Надявам се да приемете попълнения, аз от своя страна мисля, ще се чувствам тук по на място, отколкото във "В момента чета"... там някак други книги занимават момичетата, като цяло.
Та - последните 3 книги, които глътнах са на Патрих Ротфус - Името на вятъра и  Страхът на мъдреца. Чудесни са, препоръчвам на всички почитатели на фентъзито, които още не са ги прочели, особено за тези обичащи четиво тип... хъм... Урсула Ле  Гиун...
Ще се цитирам от другата тема"Свърших с двете части на страхът на мъдреца на Патрик Ротфус... тъжна съм и останах с горчив вкус след тях, не заради самите книги, те са повече от прекрасни, но не бих подготвена, когато ги започвах, че това е трилогия, на която все още й липсва последната част... все още ми е трудно да го приема и преглътна, а книгата се очаква средата на годината, което  логично  ме хвърля към мисли, че у нас ще излезе най-рано в края й Cry Cry Cry" с молба, ако все пак има някой информация за това кога точно се очаква... разбирате...  нямам търпение поне за някакви новини, така или иначе надали скоро ще я държа в ръце.

Гледам, че нагоре сте обсъждали Проходът... на мен пък страшно ми хареса, Дванайсетте някак ми беше по-трудна, година по-късно, вече много откъсната от историята, успяха да ми се загубят някои връзки и на моменти имаше нелогични неща за мен, въпреки това  по едно време се бях увлякла и с нея, със сигурност и третата ще си я купя, когато един ден се появи.

В последните  няколко години  съм абсолютен фен и на Джо Абъркромби,  книгите му ми доставят Страхотно удоволствие, въпреки че са по-кървавички Simple Smile

# 442
  • Вестерос
След като си изчета купчинката с книги определено реших да почна Проходът и след това Дванадесетте. От прочетеното тук установих, че ще ми харесат.

Какво мислите за Нийл Геймън, не съм му чела книгите. Смятам да прегледам Коралайн (анимацията гледах, хареса ми), Звезден прах ( филмът много ми хареса, а четох, че книгата както винаги е много по-добра), както и Никога, никъде , никой.

# 443
  • София
Нийл Геймън - лятото прочетох Нийл Геймън - много нежна приказка беше, красива книжка. Преди няколко години се мъчих с Американски Богове... няколко пъти я почвах и я  оставях, една от малкото книги, която не успях да дочета, не знам защо, може би някой ден пак ще се върна към нея, но за сега - не. Честно казано заради нея не посягах известно време към други от автора, но  Звезден прах ми оправи "вкуса" към автора Simple Smile

# 444
  • Вестерос
Аз за Никога, никъде , никой четох все прекрасни неща Simple Smile

# 445
Звезден прах е много мъничка и затова филма ми хареса повече

# 446
  • София
На Геймън съм чела две книги и двете много ми харесаха - "Звезден прах" и "Океанът в края на пътя". Втората е малко шантава, но много ми хареса именно в своята нестандартност.

# 447

Ще се цитирам от другата тема"Свърших с двете части на страхът на мъдреца на Патрик Ротфус... тъжна съм и останах с горчив вкус след тях, не заради самите книги, те са повече от прекрасни, но не бих подготвена, когато ги започвах, че това е трилогия, на която все още й липсва последната част... все още ми е трудно да го приема и преглътна, а книгата се очаква средата на годината, което  логично  ме хвърля към мисли, че у нас ще излезе най-рано в края й Cry Cry Cry" с молба, ако все пак има някой информация за това кога точно се очаква... разбирате...  нямам търпение поне за някакви новини, така или иначе надали скоро ще я държа в ръце.

И при мен се получи така с Ротфус. Този път не проверих дали е завършена поредицата и съм страшно разочарована, че третата и последна книга ще се появи при нас след доста време, а при положение, че аз ги чета в ел. формат ще мога да я прочета доста късно. Бях се зарекла да не чета повече незавършени поредици след безкрайното чакане за следваща книга от "Песен за огън и лед", но сама съм си виновна. Макар, че сюжетната линия с Дена много ме дразнеше. Вярно, че Квоте е момче и е нормално да се отплесва и да губи ума и дума покрай нея, но появеше ли се Дена и развитието спираше и се почват едни разтягания на локуми и други бля,бля. От Геймън съм чела "Никога, никъде , никой", "Американски Богове " и  сборник с разкази "Чупливи неща", "Звезден прах" я имам на четеца, но още не и е дошло времето. Харесва ми като автор. Чела ли си на  Ремънд Фийст„Сага за войната на разлома“ и "Войната на студенокръвните"?

# 448
  • София
Аз Фийст не мога да го понасям нещо. Rolling Eyes А пък Войната на студенокръвните е една от най-тъпите поредици, които съм чела. Нещо като Дейвид Фарланд - Повелителят на руните, която вече към 3-та книга не се траеше.

# 449
  • София
Дена не ме дразни,малко на места  прекалява наистина, но не чак толкова да ме дразни. Единственото място където ми доскуча, че да прелистя малко беше при Фелуриан, там доста отгоре-отгоре минах. Аз Ротфус всъщност си го харесах от сборник разкази - Епично Simple Smile Видях книгите, не видях да пише част 1,2 и т.н. и просто зачетох, усетих се късно, чак в последните страници на първата, че това  няма как да свърши в останалите 10%, но вече бях в капана... ами ще чакаме, какво да се  прави, но вече ми е доста досадно с тези безкрайни поредици, които са на мода.
Всъщност има поредици, в които някак чакането не ми пречи толкова, те са... как да го кажа някак сами в себе си са по-завършени и затворени, тук просто, свършва "по средата на изречението".

Ремънд Фийст - нищо не съм чела, но ако го препоръчвате, може да го наредя някъде на изчакване Simple Smile

Аз всъщност и "Песен за огън и лед" не съм чела, подхванах сериите, харесват ми и не искам да си  развалям кефа от тях, като приключат  вероятно ще подхвана и книгите.
Ще ми се да прочета и Момиче на пружина на Паоло Бачигалупи и Евентуално нещо на Робин Хоб... някой с впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт