Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 959
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Ето и пеп-4о е обяснила начина, по който ги  прави. Peace

# 271
  • София
 Hug Благодаря ви!

# 272
Здравейте! Искам да се пробвам с боровинковите мъфини на Пети (първите). Рецептата е с пресни или замразени, но се чудя дали може със слдко от боровинки? ИЛИ по-добре да следвам рецептата на Червеновинце за мъфини със сладко? (тя е дала пример със сладко от вишни, но пише, че може с всякакво). И ако може да ми препоръчате лесна рецепта за мъфини с шоколад. Simple Smile  

Мъфини, в които добавям по малко течен шоколад или парче от блокче, също може и стафиди да добавиш

Тук какаови мъфини с дулсе де лече и шоколадови калети, които спокойно можеш да замениш с обикновен шоколад

и ванилови мъфини с шоколадови калети

# 273
Здравейте!
Немам възможност да изчета всички теми, затова се извинявам ако се повтарям.
Подариха ми хартиени кошнички за мъфини, но нямам тава за тях. Можете ли да ми кажете как да ги изпека без такава или е по-добре да отида да си купя?

# 274
  • София
Трябва да си купиш тава или силиконови форми, иначе само хартиените няма да могат да удържат сместа и ще се разлеят.

# 275
За да не ми се разлеят мъфините, ако са само в една хартиена опаковка, слагам 2-3, после като се изпекат си ги махам и си остава кексчето само с едната хартийка. Ако нямаш силиконови форми за мъфини и в шолички от крем-карамел става.
Аз също нямам тава, но тези дни ще си купя. С тава по-добре ли стават на вкус или просто заради неразливане на сместта се използват?

# 276
  • София
Разлика във вкуса едва ли има, просто мисля че с тава е по- удобно.

# 277
BiankaD, лимоновите кексчета звучат уникално, правила съм лимонена торта, обожавам всичко с лимон.
Би ли споделила много сиропирани ли стават или поизсъхват след като престоят? Понеже не обичам много "мокри" десерти...

Genoveff, много благодаря, записвам си!! Извинявам се за невежеството, но какво са калети и къде да ги търся?

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 14:52 от ♥Пандичка♥

# 278
Най-общо казано калети е шоколад под формата на копчета. В линковете които съм дала се виждат. Спокойно можеш да го замениш с кулинарен шоколад. А кулинарен шоколад има в Кауфланд.

# 279
Най-общо казано калети е шоколад под формата на копчета. В линковете които съм дала се виждат. Спокойно можеш да го замениш с кулинарен шоколад. А кулинарен шоколад има в Кауфланд.
И калети има там - при сладкарските подправки. Около левче е пликчето. В Метро съм виждала и големи пликове.
И аз не знаех, че калети е шоколад на копчета.

# 280
Тъй като ми е трудно да се добера до Кауфланд, може ли да се замени с обикновем или готварски шоколад и ако да къде, как и по колко да слагам на мъфин?

# 281
Тъй като винаги когато съм си купувала шоколадови калети са изглеждали като копчета и не съм срещала други, казах "най-общо казано". Надявам се не съм подвела никой. Дадох и няколко снимки как изглеждат. В Кауфланд никога не съм виждала да има калети, виждала съм само шоколадови капки, които са далеч по-малки по размер от калетите. Говоря за тези, но може и да съм ги пропуснала.
Като написах кулинарен шоколад имах предвид точно готварския или шоколадов кувертюр(нарязан на дребни парценца). Въпросът е да е термоустойчив.

# 282
Благодаря много за отговорите  Grinning И аз сметнах, че с тава ще е по-добре, така че вчера си купих и остава днес само да ги направя. После ще споделя как е минал първия ми опит в правене на мъфини   Praynig

# 283
Приложи и снимки Whistling

# 284

Общи условия

Активация на акаунт