Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

  • 166 959
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 1 642
Ето и пеп-4о е обяснила начина, по който ги  прави. Peace

# 271
  • София
  • Мнения: 15 989
 Hug Благодаря ви!

# 272
  • Мнения: 57
Здравейте! Искам да се пробвам с боровинковите мъфини на Пети (първите). Рецептата е с пресни или замразени, но се чудя дали може със слдко от боровинки? ИЛИ по-добре да следвам рецептата на Червеновинце за мъфини със сладко? (тя е дала пример със сладко от вишни, но пише, че може с всякакво). И ако може да ми препоръчате лесна рецепта за мъфини с шоколад. Simple Smile  

Мъфини, в които добавям по малко течен шоколад или парче от блокче, също може и стафиди да добавиш

Тук какаови мъфини с дулсе де лече и шоколадови калети, които спокойно можеш да замениш с обикновен шоколад

и ванилови мъфини с шоколадови калети

# 273
  • Мнения: 3
Здравейте!
Немам възможност да изчета всички теми, затова се извинявам ако се повтарям.
Подариха ми хартиени кошнички за мъфини, но нямам тава за тях. Можете ли да ми кажете как да ги изпека без такава или е по-добре да отида да си купя?

# 274
  • София
  • Мнения: 2 751
Трябва да си купиш тава или силиконови форми, иначе само хартиените няма да могат да удържат сместа и ще се разлеят.

# 275
  • Мнения: 1
За да не ми се разлеят мъфините, ако са само в една хартиена опаковка, слагам 2-3, после като се изпекат си ги махам и си остава кексчето само с едната хартийка. Ако нямаш силиконови форми за мъфини и в шолички от крем-карамел става.
Аз също нямам тава, но тези дни ще си купя. С тава по-добре ли стават на вкус или просто заради неразливане на сместта се използват?

# 276
  • София
  • Мнения: 2 751
Разлика във вкуса едва ли има, просто мисля че с тава е по- удобно.

# 277
  • Мнения: 1 569
BiankaD, лимоновите кексчета звучат уникално, правила съм лимонена торта, обожавам всичко с лимон.
Би ли споделила много сиропирани ли стават или поизсъхват след като престоят? Понеже не обичам много "мокри" десерти...

Genoveff, много благодаря, записвам си!! Извинявам се за невежеството, но какво са калети и къде да ги търся?

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 14:52 от ♥Пандичка♥

# 278
  • Мнения: 57
Най-общо казано калети е шоколад под формата на копчета. В линковете които съм дала се виждат. Спокойно можеш да го замениш с кулинарен шоколад. А кулинарен шоколад има в Кауфланд.

# 279
  • Мнения: 4 560
Най-общо казано калети е шоколад под формата на копчета. В линковете които съм дала се виждат. Спокойно можеш да го замениш с кулинарен шоколад. А кулинарен шоколад има в Кауфланд.
И калети има там - при сладкарските подправки. Около левче е пликчето. В Метро съм виждала и големи пликове.
И аз не знаех, че калети е шоколад на копчета.

# 280
  • Мнения: 1 569
Тъй като ми е трудно да се добера до Кауфланд, може ли да се замени с обикновем или готварски шоколад и ако да къде, как и по колко да слагам на мъфин?

# 281
  • Мнения: 57
Тъй като винаги когато съм си купувала шоколадови калети са изглеждали като копчета и не съм срещала други, казах "най-общо казано". Надявам се не съм подвела никой. Дадох и няколко снимки как изглеждат. В Кауфланд никога не съм виждала да има калети, виждала съм само шоколадови капки, които са далеч по-малки по размер от калетите. Говоря за тези, но може и да съм ги пропуснала.
Като написах кулинарен шоколад имах предвид точно готварския или шоколадов кувертюр(нарязан на дребни парценца). Въпросът е да е термоустойчив.

# 282
  • Мнения: 3
Благодаря много за отговорите  Grinning И аз сметнах, че с тава ще е по-добре, така че вчера си купих и остава днес само да ги направя. После ще споделя как е минал първия ми опит в правене на мъфини   Praynig

# 283
  • Мнения: 1
Приложи и снимки Whistling

# 284

Общи условия

Активация на акаунт