Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 957
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
И още едно въпросче - пише яйцата да се разбият с миксер, но не пише как - малко или на пяна? Предположих, че ако е на пяна, изрично щеше да пише, но все пак да питам... Simple Smile
Колкото по-добре ги разбиеш, по-пухкави ще са мъфините. Ако отделиш белтъците и ги разбиеш на сняг с част от захарта и накрая ги прибавиш към сместа, стават най-пухкави и въздушни.  Peace

# 301
  • София
Аз също си разбивам яйцата много добре, точно за да станат пухкави, освен това си пресявам брашното винаги, дори и да не е упоменато, пак със същата цел   chef

# 302
Второ напълних ги догоре и както очаквах - преляха. Уж така четох, че се прави в една от рецептите, но май трябва да се пълнят до половината???
Аз винаги пълня ДО половината или съвсем малко над нея. Иначе се надигат прекалено много и стават отгоре големи, отдолу - малки и изглеждат грозни.

# 303
  • София, България
Аз пък напоследък бъркам само на ръка ... в няколко рецепти вече чета, че трябвало съвсем леко да се объркат съставките, само с шпатула /при прибавянето на сухите към мокрите съставки/, и понеже не ми се включва миксера само за първата част, направо всичко бъркам на ръка ... пак добре си става ... Според мен трябва да са много добре разбити когато няма набухвател, а рецептата набухва само от яйцата  Thinking

# 304
Записче от мене - крайно не просветлена в мъфини изкуството   Blush

# 305
Здравейте , сигурно е писано много пъти , но темите са доста и не знам къде да тръся , та интересува ме , дали могат мъфините да се пекат само в хартиятили задължително трябва да е сложена харията в нещо.на много снимки виждам мъфини с 2или3 хартиики та за това ли е  Embarassed

# 306
Здравейте , сигурно е писано много пъти , но темите са доста и не знам къде да тръся , та интересува ме , дали могат мъфините да се пекат само в хартиятили задължително трябва да е сложена харията в нещо.на много снимки виждам мъфини с 2или3 хартиики та за това ли е  Embarassed

Ако на първо време нямаш тава или силиконови форми слагай по 4-5 хартиити и като се изпекат махай излишните. Много по-добре обаче се изпичат и изглеждат, когато са печени в тава да речем

# 307
Преси мерси  Hug

# 308
  • под тепетата
За мъфини използвам тел или шпатула. Миксер само, ако изрично е писано в рецептата. При мъфините това е едно от правилата - бърка се малко, колкото да се споят продуктите. Разбира се има и изключения.
 chilimura, добре дошла!

# 309
За мъфини използвам тел или шпатула. Миксер само, ако изрично е писано в рецептата. При мъфините това е едно от правилата - бърка се малко, колкото да се споят продуктите. Разбира се има и изключения.
 chilimura, добре дошла!

Аз процедирам като Биляна.  Peace

А ако нямате форма за мъфини, хартиените капсули може да поставите в купички за крем-карамел или някакви огнеупорни такива.  Peace

# 310
Значи за да изпечеш мъфинче трябва да изсипеш сместа в примерно едни силиконови форми има и после ги вадиш и слагаш в хартийка.... или хартията предварително я слагаш във формата и така печеш?
Наистина извинявам се за тъпия въпрос, но все от някъде трябва да започна, а съм си харесала един портокалов мъфин залят със сироп от първата страница и мисля до няколко часа да го направя   Crazy

# 311
Слагаш хартиената формичка в силиконовата/металната (за всеки случай намасли) и изсипваш сместа. Може и директно в силиконовата форма, после при поднасяне слагаш в хартиена.
п.п. И тъй като след печене хартиената форма няма "търговски" вид, може да сложиш мъфина в още една хартийка след изпичане.  Peace

# 312
Благодарско Fortuna   Peace  тичам към магазина 

# 313
# 314
Здравейте!имам един въпрос.От скоро се запалих по мъфините,но нещо не ми се получават.Когато ги извадя от фурната,леко спадат.Дали са недоупечени или се дължи на нещо друго?Чакам мнения.

Общи условия

Активация на акаунт