Пелени и гащички за многократна употреба - 11

• 24 759
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Там пише ли, че са Алва? в това гардеробче

# 16
Там пише ли, че са Алва? в това гардеробче

Да.

П.П. Вие какви подложки препоръчвате. На сайта на Алва има комплекти от по 20 пелени, едноцветни, аз такива харесвам - едните са с 3-слойни микрофибърни подложки, другите с 4 -слойни бамбукови, разликата в цената за комплекта 20 пелени + подложки е 20 долара (84/104).

Друго - все пак бамбуковите пелени не са ли по-хубави от гледна точка на естествените материали?

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 22:56 от Котката Марта

# 17
Бамбуковите отвътре пелени са по-подходящи за след годинката, защото все пак държат леко влажно и може кожичката да се зачерви. Най-добре да са мекички отвътре, защото пропускат течността в подложката.
По отношение на подложките, през деня слагам от микрофибърните. Има едни по-дебели с бамбук, които ги ползвам предимно за през нощта или по-дълга разходка.

# 18
Бамбуковите отвътре пелени са по-подходящи за след годинката, защото все пак държат леко влажно и може кожичката да се зачерви. Най-добре да са мекички отвътре, защото пропускат течността в подложката.
По отношение на подложките, през деня слагам от микрофибърните. Има едни по-дебели с бамбук, които ги ползвам предимно за през нощта или по-дълга разходка.

Ми не знам, аз съм си гледала каката с памучни, даже без лайнери след първите месеци, мокреха се, не ни е създавало никакъв проблем, много бързо ги махнахме.,
Малко съм подозрителна към тези изкуствени флийсове, основната причина изобщо да не харесвам фъзи-тата...
Иначе те бамбуковите не са непосилно скъпи, ама все пак са си цифра повече - двойно, тоест.

# 19
Баткото от памучните на Бамбино ми се зачервяваше чак до пъпчето Cry Иначе бамбукови пелени имам 2 броя, но не съм ги слагала още на бебето. То и кройката им е малко по-широка и дълбока от обикновените.

# 20
Баткото от памучните на Бамбино ми се зачервяваше чак до пъпчето Cry Иначе бамбукови пелени имам 2 броя, но не съм ги слагала още на бебето. То и кройката им е малко по-широка и дълбока от обикновените.

Тц, никога не сме имали проблеми, а тя е уж с АД. (Което нищо не означава за това идещото бебе, де.)
Това за кройката е важно, благодаря.

# 21
Котка, микрофибърните подложки не са оферта според мен. Трислойните бамбукови са по-скоро като буустър и тях не ги препоръчвам - аз си чакам четирислойните бамбук+микрофибър (много се надявам да дойдат вече). Имам едно фъзи - и да ти кажа материята на микрофибърните алви ми харесва много повече от тази на фъзито. Аз имам и бамбукови алви, и микрофибърни. На големия син ги ползвам с по една микрофибърна и една трислойна бамбукова подложка за по-сигурно. Можем да се видим и да ти ги покажа - за да знаеш какво поръчваш и да видиш и подложките им и да прецениш Simple Smile. А от гардеробчето - ще излязат по-скъпо, да, ако вземеш с микрофибърни подложки - разликата в цената е 70тина кинта... По-добре $104 за 20 пелени с четирислойни бамбукови подложки... Егати романа написах  Grinning

# 22
Бамбуковите отвътре пелени са по-подходящи за след годинката, защото все пак държат леко влажно и може кожичката да се зачерви.

А, защо да не е ок бамбук за новородени?! Напълно добре си е. Вярно, не съм ползвала на алвата, но моите и двете от първите дни съм ги слагала в бамбук и памук. Предпочитам бамбука, защото държи по-дълго време. Освен това нали се води антибактериална материя. Микрофибърни също имам, но не ги тача толкова, защото трябва да се сменят по-често. Не виждам проблем в мокротата от бамбука - човек може да сменя толкова често, колкото сменя с микрофибъра, а ако сте решили да се захващате с ЕБХ даже помага.

# 23
За бамбука - зависи и от сезона. За лятото според мен е по-подходящ от флийса. Изкуствената материя спарва. Но пък през зимата, тъй като държи леко мокро, не е толкова подходящ. Бих взела с флийс поне за през нощта и навън.
Пък Фъзито имат най-добрия флийс, който съм ползвала.
ПЪк на Алвата, както коментирахме в края на минала тема, вътрешността не е флийс, а някакъв сют клот, който май е нещо по-естествено от флийса, обаче както там писах, има вероятнос от непоносимост/алергия към него.

# 24
Мен това, че държи леко мокро, не ме притеснява много, даже го виждам като +. Така или иначе ще сменям на час и половина максимум, а зимата у нас е 23 градуса през деня - аз съм доста зиморничава.
Фъзитата са ми ужасни, особено след известна употреба съм ги виждала на какво стават, не ме кефи.
По-скоро, ако бамбуковите Алви са по-дълбоки и големи, и не стават за новородено, това би ме замислило... Другият вариант ми е да ползвам гащите с бамбукови или памучни подложки, които да не слагам в джоба, а отгоре, така че повече от това, което се допира до кожата на бебето, да е естествена материя.
И да поръчам на първо време 20 suede cloth с бамбукови подложки, а напролет още 10 бамбукови пелени.

# 25
Аз също май май в крайна сметка от Алва ще поръчвам и за сега се спрях на тези

http://www.alvababy.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1015

По-скъпички са вярно, но пък доколкото разбирам имат двоен ластик на крачетата, което предпазва от протичане и пак доколкото подразбирам имат копче вътре в джоба за фиксиране на подложката  newsm78 (може и да греша ама до толкова ми стига английския да си преведа). Имат и повече копчета, което ми дава надежда, че може да стават и за съвсем малки новородени бебета  newsm78
Не виждам обаче да е описан какъв е вътрешния слой на джоба, моля за мнение някоя от Вас може ли да разбере дали е флийс или този другия или да питам китайката  Hug Hug Hug.
Вървят с микрофибърни подложки, но мисля да поръчам и допълнителни подложки комбинация от 2 слоя бамбук и 2 слоя микрофибър. С това мисля да приключа, все си мисля че 40 броя за 2те бебета ще ми стигнат, пък може после да поръчам и още.

Какво ще кажете - само да поясня, че няма да поръчвам веднага, че нещо с парите в момента не сме ОК, но мисля към края на другия месец да поръчам  Hug Hug Hug. Много сте мили благодаря ви   bouquet

# 26
Пише, че са направени от 100% полиестер. Най-вероятно са като останалите микрофибърни пелени.
Имай предвид, че тези джобове са с отвори и от двете страни - ако ползваш други подложки - има вероятност да се разместват, защото другите подложки ще са без копчета. Въпреки че за новоредни - не е особена драма - докато не започнат да мърдат повече  Grinning.

# 27
Leonarons много ти благодаря, това наистина е полезна информация за джобовете  Hug. В такъв случай отпада, като вариант това, защото мисля да купувам допълнително подложки, за това ще са друг тип  Hug

# 28
Според мен пък, няма да се разместват и това, че са с два отвора е само +.

# 29
celika като се загледам в снимката върху всеки отвор има похлупаче, което би трябвало да държи подложката да не се размества, а и ако разсъждавам с русата си главица все си мисля, че това копче, което е отвътре на джоба, би трябвало да е пригодено за техните си подложки, които също би трябвало да са с копче. Може би ще питам китайката така ли е в действителност и продават ли се допълнително подложки също с възможност за щракване в този джоб.
Друго ме притесни повече, че са 100% полиестер  newsm78 - това не знам колко е хубаво и колко е лошо, какво ще кажете по въпроса  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт