Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 190 700
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, искам да ви попитам нещо и мисля, че ще ме насочите най-добре, защото вече изчетох какво ли не, но не мога да взема решение.
Става дума за голямата ми дъщеря, не тази с проблема. Та, голямата е на 7.3 г., напикава се вечер, не всяка но например 3 от 7 вечери се напишква. Това се случва от ноември до април, пролетта и лятото нямаме проблеми, явно жегата си оказва влияние. Няма физиологичен проблем, нито има изпускане през деня, никога не е имала. Явно от този процент деца, които си се напикават и го израстват. Брат ми беше така до 4 клас, брата на съпруга ми също. Както и да е, това е предисторията. Детето няма психологически проблем от това, ние я изпишкваме всяка вечер 2-3 часа след като е заспала, защото тогава се случва, ако изобщо се случи. Ако е към 3-4 сутринта например, тя се усеща и става, но в най дълбокия сън, не.
Та какъв всъщност ми е въпроса. Детето е в първи клас, ще ходят на зелено училище март месец, целия клас, така че няма как да не я пуснем, а и тя е толкова ентусиазирана от това приключение. Но аз се притеснявам ако се случи там.
Четох за лечение с вазопресин, четох и за центрофеноксин, като всъщност аз не искам да я лекувам, а само няколко дни докато е там. Но истината е че нито едното не бих й дала Sad
Моля ви, кажете вие с по-големите дечица, които сте имали такъв проблем, като сте изпращали децата по лагери и зелени училища как сте процедирали?
Мислих да й купя памперс гащи, но не знам все пак как ще се чувства, няма да е сама в стаята... абе притеснена съм, помагайте Sad

# 121
Стефиз, съжалявам за проблема, за него не знам как да помогна, дано другите дадат адекватни съвети, и споделят опит.
Синковеца 2 пъти се напишка в училище/ нямал е подобни напишквания в къщи, или през ноща/ и го водих на лекар, при Гайдаров, по-напред постнах един линк.
Първо се обадих на Гайдаров, не работел вече в Правителствена болница, сутрин бил в Първа градска/ мисля, правилно запомних/ а следобед в център " Свети Пантелеймон" на Борис 1.
Лично на мен, сутрин преди училище ми е по-удобно, но той ми обясни, че може да бъдел зает, не се знаело колко ще чакаме, може да има операции, да си запазим час в центъра , преди това да пусна обикновена и стерилна урина....
Имаше часове, запазих от днес за утре. Принципно съм му фен на д-р Гайдаров, внимателен, обяснява, но неприятно се изненадах от цената на прегледа в центъра. Когато записвах час се информирах за цената, 45лв, но....пропуснах дребната подробност, че ехографа го таксуват отделно, той бил 42лв. Лично аз, не проумявам как преглед специално при нефролог или уролог може без ехограф....те и в Токуда така процедират/ там не знам колко космически са станали цените.
Гайдаров го прегледа бъбреци на ехограф, пикучен мехур, тестиси, пишлето/ няма проблем и зачервявания/, накара го да се изпишка, пак го прегледа, няма остатъчна урина, всичко ок. Целия преглед беше не повече от 10мин. Чакахме по-дълго д-р Гайдаров, да опише прегледа, за да определят цената и платим......възмущението ми е от цените......10 мин. преглед почти стотачка, да не коментирам, че ако имаше проблем прегледите и изследванията се увеличават.....и  сметките растат....
Синковеца се стиска дълго и в последният момент се сеща да ходи до тоалетна, ако е заета, както се е случило в училище, тогава се е напишкал.

# 122
  • София
Та какъв всъщност ми е въпроса. Детето е в първи клас, ще ходят на зелено училище март месец, целия клас, така че няма как да не я пуснем, а и тя е толкова ентусиазирана от това приключение. Но аз се притеснявам ако се случи там.
Четох за лечение с вазопресин, четох и за центрофеноксин, като всъщност аз не искам да я лекувам, а само няколко дни докато е там. Но истината е че нито едното не бих й дала Sad
Моля ви, кажете вие с по-големите дечица, които сте имали такъв проблем, като сте изпращали децата по лагери и зелени училища как сте процедирали?
Мислих да й купя памперс гащи, но не знам все пак как ще се чувства, няма да е сама в стаята... абе притеснена съм, помагайте Sad

Аз лично съм решила моят да не го пускам по такива училища, ако все още има проблем. Даже сега той и при баба си не иска да остава да спи заради това (почти на 6г е).
Но, моя колежка имат такъв проблем, а тя си го пуска спокойно. Научили са го да става - навиват часовник (GSM) и той става, слагала му допълнително чаршаф и дрешки. Казва, че на лагер е нямало такива случаи, тъй като явно детето или си лягало по-късно, или спяло по-леко от притеснение.

# 123
Така или иначе сме решили да я пуснем и тъй като пък решихме да не й даваме лекарства никакви, снощи купихме памперс гащи. Детето ги обу без проблем, спа си с тях, но не се напишка, така че опитите продължават, да видим как ще е като се напишка Wink
Хубавото при нея е че не се случва всяка вечер и тя не страда от това, т.е. на този етап няма прихологически проблем, та се надявам да се справи с гащите там. Simple Smile

# 124
  • София
Може ли да споделите каква точно диета е подходяща. Ние имаме моменти, когато вечер не пие много течности, но в повечето случаи се налива с вода точно преди да легне и е невъзможно да я събудя през нощта, спи много дълбоко, затова слагам памперс макар, че е на 4 годинки.

Възможно е и при нас наследствеността да играе роля, мъжът ми е имал този проблем и голямата ми дъщеря се напишваше до първи клас (тя е от друг баща), но все пак са наполовина сестри. Мен ме притеснява, че се оплаква, че я боли кръстчето, а колкото пъти да я гледахме на ехограф все казват, че бъбреците са чисти и няма нищо.  Cry

На нас доц. Буева ни препоръча минимално количество течности вечерта, не повече от 50 мл. На въпроса ми жаден ли да го оставя,  каза че през деня следва да му даваме повече, за да не е жаден вечер. Относно буденето през нощта, за да се изпиша детето, изрично забрани. Детето трябва да се изпиша преди лягане и след това на сутринта. Задължително е да ходи всеки ден по-голяма нужда, като контролираме с диета - даваме по разхлабващи храни, и изкючихме някои любими като моркови и ябълки. Вече 5 дена спазваме предписанията на Буева и само две сухи нощи.

# 125
Moмичета, аз имам преки наблюдения над дете, което се напишкваше до 7-8 клас.
Преживяваше истински кошмари по тези зелени училища, майка му също. Никога не е ходило на гости с преспиване.
Всички тези диети и правила са спазвани, но без успех. По какви ли не врачки, баячки и екстрасенси не е водено, защото медицината не може да помогне. Никога не е установявана медицинска причина за проблема. Всички казваха да се чака, ще го израсте. Така и стана, макар и по-късно от желаното.
Много е травмиращо, много е тежко, често и много бавно, но се израства.
Става дума за дете, при което нямаше и една "суха нощ"  Sad

# 126
Да, тежко е, хубавото при моята дъщеря е че не е всяка нощ и само през зимата. Ето сега от както купихме памперс гащи и за проба слагаме всяка вечер, за да видим дали ще издържат, тя не се напишква Laughing
теорията на баща й е, че и поради затопляне на времето.

Моя приятелка също се напикаваше до 7 клас, не ходеше по лагери, то е ясно. Теорията е че при деца, които наистина нямат физиологична причина се израства до 7-8 г. или до пубертета, няма случаи в които да продължи след това, което до някъде е добре, но малко или много си е травмиращо за детето.

# 127
травмиращо за детето.

Спор няма  Cry

# 128
Здравейте,
Дойде време да се отчетем, как се развиха нещата при нас. След дълги размисли и много консултации решихме все пак да направим операцията в Пирогов. Преди 3 дни д-р Момчилов направи операцията. За моя огромна радост е успял да постави стент (double j). На предварителния преглед беше казал, че е малко вероятно да успее, тъй като детето е малко. Бяхме се настроили за едномесечен престой и за нефростома. Засега възстановяването върви много добре. Изведоха ни от реанимация още в деня след операцията, а вчера свалиха и катетъра. Днес вече правим малки разходки из стаята. Ако всичко върви по план, след няколко дни ще ни изпишат, а след месец ще дойдем, за да свалят стента. Още не мога да повярвам, че проблемът който ни тормози от толкова много време върви към своето разрешаване.
Между другото, тук в отделението всичко е много по-добре от очакванията ми. Всички от персонала са достатъчно мили и най-важното съвестни и грижовни. Условията са абсолютно поносими.
Дано само сега този месец да ни мине леко и да не възникнат някакви непредвидени усложнения.

# 129
Здравейте!
След много обикаляне по доктори от години и след увещания, че нищо ми няма, имам камъни, но не е фатално се оказа, че съм с уретероцеле, хидроуретер и начална хидронефроза (правих урография). Направо съм в шах, защото няма информация за това пусто уретероцеле. Много четох и видях, че се открива обикновено при дечица, а аз съм .... на 32  и направо не знам сега на къде и към кой уролог да се обърна. Приемам съвети от всички, който се е сблъсквали с тази диагноза. Знам, че повечето, които пишат тук са майки и дечицата им са с проблеми. Казаха ми, че ме чака нелека операция за премахване на това уретероцеле, пластика на уретер и поставяне на стент.
Ще бъда много благодарна на всеки, който пише по моя проблем.
Обмислям да си запиша час за д-р Момчилов, ако приема възрастни  Confused

# 130
Урологични отделения има и в Пирогов, и в Токуда, както и във ВМА  -  доц. Салтиров. Едва ли някой от нас може да ти препоръча конкретен уролог.

# 131
А  къде и кой ти постави диагнозата уретероцели?

# 132
Уретероцелето се видя на ехограф. После се потвърди след венозна урография. След като най-накрая ми казаха, че не съм за нефролог, а за уролог! Имах и перипетии с един лекар, който искаше да ми разбива камък, който камък пък в последствие се оказа, че на урографията не се вижда. Всички лекари гледат като изумени и не вярват на очите си как досега това нещо не ми е открито. Затова сега искам да намеря добър уролог, който се занимава с вродени малформации. Лекарят назначил ми урографията искаше да ми прави операция веднага и както бях за безобидна ендоскопска операция, след урографията ми каза, че съм за класическа операция. Естествено аз се стресирах и сега ще потърся и друго мнение. Вече взех да се психясвам, че и това не ми е точната диагноза  Rolling Eyes Не знам венозната урография колко е точна като изследване.
Записах си час за д-р Момчилов, сестрата каза, че приема и възрастни.
Естествено, аз съм ужасно притеснена ...

# 133
Здравей, съжалявам за проблемите ти. Не мога да те насоча към специалсит, но преди известно време бях чела статия за специализирана пловдивска урологична клиника, в която бяха направили ако се не лъжа първата лапароскопска операция на бъбреци и пикучни пътища в България. Мисля, че и за Хил клиник тук в София бях чела, че имат консултанти уролози от чужбина и също правят лапароскопски операции. Разрови се из нета и успех! Simple Smile

# 134
Здравейте момичета,ето как се развиха нещата при нас(за тези,които са запознати с нашия проблем)Темата не е много активна,дано това е добър знак.
Вече месец сме на фуролин профилактични дози и бактерии няма.Д-р Такова ехографски не видя проблем,но предположи,че е възможно да има рефлукс,макари да няма Т,жъпреки,че по правило не би трябвало,но нали в медицината нищо не било 2 и 2 равно на четири...
За цистографията поне един месец трябва да няма бактерии.Но аз си мисля следното-възможно ли е до годинка и 2м. да е чиста и да няма проблем и изведнъж бактерии и предполагаем рефлукс без Т,асимтомна бактериурия... newsm78 (пускала съм урини откакто се е родила всеки месец,че и почече в случаите,когато са били фалшиви,последния път за съжаление не бяха)
Възможно ли е ако спрем фуролина отново да се появят бактерии(е.коли са нашите) и ако да ще помогне ли отново фуролина.Питам понеже мисля да не бързаме с цистографията,ако нещата са наред след това,но пък ако не са ще трябва отново да чакаме минимум месец да се изчисти.
Да попитам и друго за кръвните изследвания.НЯКОЙ ПУСКАЛ ЛИ Е ЦИСТАТИН Ц И ГЛОМЕРУЛНА ФИЛТРАЦИЯ?
И ЖСЕ ПАК ИМА ЛИ СТОЙНОСТИ ЗА ДЕЦА?
Като казах на Буева,че сме под нормата(гл.филтрация)тя ме попита дали знаем реф.стойности за деца.Очаквах да чуя от нея но......
А на самото изследване пише,че НЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ПОЛ,ВЪЗРАСТ И КИЛОГРАМИ,но към момента на прегледа не знаех и не можах да и го кажа.Засега е това положението.Ще съм много благодарна,ако някой знае нещо по въпросите ми и се включи. Hug

Общи условия

Активация на акаунт