Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 190 699
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 105
Здравей Мариета,мултикистичен е повече от поликистозен.Другия здрав ли е?при кистозния виждат ли паренxим?Иди за второ мнение,ако
не си xодила.Ще ти пиша повече,ако се уточни и потвърди диагнозата.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 12:40 от darkmama

# 106
sardaesox  , Малко късно се включвам, но да ти кажа за д-р Пандаров от личен опит. Той е завеждащият клиниката по урология в Пирогов, доц. Пандарова е негова жена. Тя е нефролог и работи в Токуда. Ние сме пациенти на Пандаров от лятото на 2013г, когато за първи път прегледа Влади /във Варна на платен прием в клиниката на Лисичкова/ след поставена диагноза Мегауретер, Хидронефроза от други лекари. Потвърди диагнозата, насрочи изследвания /ретроградна цистография, обзорна Рьо графия на БУМ и ЕУГ/ за началото на юли в Пирогов. След тях /да, наистина се лежи, но само 2-3 дни 1-прием, 2- изследване, което е с упойка и отнема време, 3- обсъждане на резултатите и вземане на решения/ насрочи операция за началото на октомври, за да избегнем опасността от летните инфекции. До операцията поддържахме връзка по телефона /още на първия преглед ни даде личния си номер/ и при всеки проблем се консултирахме първо с него. Оперираха младежа на 9.10.2013. Оказа се, че междувременно уретерът е пролабирал в мехура. Лежахме 3 седмици след това /най-вече заради вродена особеност -детето изхвърляше катетрите след операцията/. Изписаха ни по живо, по здраво . Месец по-късно бяхме на контролен преглед там - всичко беше ОК и ни насрочи среща за март. Преди седмица пак преглеждаше във Варна и решихме да отидем. Ефектът - следваща среща чак през октомври! Детенце се чувства много добре, пишка нормално. Мога да кажа само добри дума за Пандаров - много внимателен, обяснява, не отказва съвет и по телефона. Пък и е бургазлиля Simple Smile

# 107
Здравейте момичета,някой знае ли как е търговското наименование на фуролина от Турция и каква е цената му,и цената му от Гърция?
Който е давал-има ли полза и за колко време? Предписа ни го и нефролог и уролог. Д-р Такова е страхотна,ще пиша повече,когато мога.  Hug

# 108
Здравейте!
Пиша с молба към тези, които са взимали Дриптан. Колко време го давахте на дечицата, след колко време имаше ефект, наистина ли има странични въздействия, прояввяващи се дори след години и на практика не е безобиден препарат? Предписаха го на детенцето ми, което е с вторично напикаване нощем и леко мокрене на бельото денем. Пием Дриптан от две седмици, но ефект никакъв не виждам до сега. Казаха ни да го пием поне още месец.

# 109
Здравейте момичета,някой знае ли как е търговското наименование на фуролина от Турция и каква е цената му,и цената му от Гърция?
Който е давал-има ли полза и за колко време? Предписа ни го и нефролог и уролог. Д-р Такова е страхотна,ще пиша повече,когато мога.  Hug

В Гърция Фуролин струваше около 5 Евро преди 3 години. Турското име е Piyeloseptyl и беше много евтино. Ако е за детенце и то малко, на което трябва да се правят прахчета от гръцкия Фуролин, според мен е по-добре турският вариант, който е прах и се разрежда на сироп. Гръцкото не е пригодено да се пие разтворено и е ужасяващо горчиво. На Калоян го давахме, когато беше на 4-5 месеца и това адски го стресира, пищеше и повръщапе на фонтан  Sick

# 110
red shoe   bouquet

дано да помогне в това ми е надеждата.

# 111
  • София
Здравейте!
Пиша с молба към тези, които са взимали Дриптан. Колко време го давахте на дечицата, след колко време имаше ефект, наистина ли има странични въздействия, прояввяващи се дори след години и на практика не е безобиден препарат? Предписаха го на детенцето ми, което е с вторично напикаване нощем и леко мокрене на бельото денем. Пием Дриптан от две седмици, но ефект никакъв не виждам до сега. Казаха ни да го пием поне още месец.
Аз давах Дриптан два пъти по три месеца. Ефект може да се очаква чак след 3 седмици. Моят беше на 4-5 годинки. Нощното напикаване не мина от това, но се удължи времето между пишканията, а според лекаря така се увеличава и обема на пикочния мехур.
Пиеше по половин таблетка сутрин и вечер. Нежелани реакции не видях. Не знам какво са те наплашили с тях.

# 112
# 113
  • София
Здравейте!
Аз давах Дриптан два пъти по три месеца. Ефект може да се очаква чак след 3 седмици. Моят беше на 4-5 годинки. Нощното напикаване не мина от това, но се удължи времето между пишканията, а според лекаря така се увеличава и обема на пикочния мехур.
Пиеше по половин таблетка сутрин и вечер. Нежелани реакции не видях. Не знам какво са те наплашили с тях.

Здравейте,
пиша с молба да ми разкажете какви изследвания направихте на вашите дечица. Моя син ще тавърши 5 години и до този момент се напикава нощем, понякога  и леко мокрене на бельоте денем. Вчеря бяхме при Буева, но не назначи  никакви изследвания, само ехографа. Предписа ни диета, по-малко течности към края на деня, сироп  биобаланс и след два месеца отново на преглед. Като през тия два месеца ще трябва да отбелязвам напикаванията. Страхувам се детето да няма някакъв сериозен проблем, а тя да ни предписва диета. Благодаря предварително, ако споделите вашия опит.

# 114
 hmhm, благодаря за споделеното относно Дриптана. На нас ни го изписаха по половин таблетка дневно, за сега не виждам резултат, но Пандаров ни каза да го пием до кр. на февруари, така че ще видим. Останало ми е нещо като спомен, че Лилова ни беше казала, че трябва да подейства още на първата седмица. Ако не подейства до седмица, няма да подейства.
meri_ig , аз също много се притеснявам да не би да пропускаме нещо и след време да съжалявам, че не съм предприела по-сериозни мерки. Но нали ходим на преглед, и то не при един. Къде ли не ходихме и при Лилова, Маринова, Такова.... навсякъде едно и също, ехограф, Дриптан. Във времето от както се появи проблема, (при нас това е вторично напикаване, което е нощно и изпускане по малко на гащите през деня) всичките урини които сме пускали обикновена и стерилана винаги са били ок. Та общо взето това сме правили, обикновена, стерилна урина, ехограф, преглед.

# 115
Принципно всеки случай е индивидуален, така че лекарите би трябвало да преценят най-добре кое дете от какво лечение се нуждае. Ние също имахме същите проблеми, години наред ходихме по лекари. От цялото обикаляне стигнах до извода ,че за да спестят инвазивни изследвания първо се започва с лечение с медикаменти, особено ако на ехографа няма нищо притеснително. И се следи състоянието на детето.  Прави се календар на напикаванията, намаляват се течностите вечер, следи се за храната, за ежедневното ходене по-голяма нужда. Обикновенно, ако няма проблем, напикаването се израства. При нас имаше проблем, но имаше изменения и на ехографските прегледи, както и в кривата на уродинамиката.

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 12:53 от marychery

# 116
  • София
Благодаря за отговорите. Надявам се да израснем напикаването, но и детето  вече не се чувства комфортно. Понякога се случва и в детската градина и децата му се смеят. Сега ще изчакам два месеца и ще изпълнявам предписанията на доц. Буева.

# 117
  • София
Аз по принцип внимавам какво детето яде, но е много трудно да огранича течностите вечер. Сега временно сме решили проблема като го вдигам буквално насила през нощта да пишка. Лошото е, че понякога трябва да го будя по 2 пъти, иначе пак се напишква. Лекаря каза, че имаме наследственост - на моя мъж братовчеди са се напиквали до късно. Засега съм се примирила.

# 118
Може ли да споделите каква точно диета е подходяща. Ние имаме моменти, когато вечер не пие много течности, но в повечето случаи се налива с вода точно преди да легне и е невъзможно да я събудя през нощта, спи много дълбоко, затова слагам памперс макар, че е на 4 годинки.

Възможно е и при нас наследствеността да играе роля, мъжът ми е имал този проблем и голямата ми дъщеря се напишваше до първи клас (тя е от друг баща), но все пак са наполовина сестри. Мен ме притеснява, че се оплаква, че я боли кръстчето, а колкото пъти да я гледахме на ехограф все казват, че бъбреците са чисти и няма нищо.  Cry

# 119
От това което на нас са ни обяснявали - намалявате течностите след 18ч, течните храни от типа на супи и таратор, цитрусови плодове. Както и сладките храни. Аз стигнаг до извода, че идва момент на израстване. Нещата с времето отшумяват. Понякога по-рани, дпонякога по-късно. Няма да давам за пример Мария защото при нея имаше физиологичен проблем и се оправи с операция. Но нещата са преодолими. Това което е много важно - децата да са спокойни. Няма смисъл да се коментира пред тях, че се напикават, че са мокри, по - колко пъти, и да им се вменява вина.

Общи условия

Активация на акаунт