МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 14

• 46 947
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
Охооооооооо то скоро било  bouquet
Ще стискаме! Наслади се на последните дни!   bouquet

# 46
TDI аз  ще те изпреваря днеска ми падна тапата и може би утре ще ми правят секцио  Confused
много съм притеснена дано мине всичко наред  Praynig Praynig Praynig стискайте ми палци Praynig Praynig Praynig baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 47
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI аз  ще те изпреваря днеска ми падна тапата и може би утре ще ми правят секцио  Confused
много съм притеснена дано мине всичко наред  Praynig Praynig Praynig стискайте ми палци Praynig Praynig Praynig baby_neutral baby_neutral baby_neutral

Имаш стиснати палчета и прегръдки от нас  Hug  fingerscrossed

Знаеш ли кой доктор ще ти прави секциото?

Не се притеснявай, всичко ще бъде наред. Аз през последните седмици се убеждавам, че няма по-добро място да родиш от ДМ и то не защото имат цветя по стените, а защото специалистите им са наистина на много високо ниво  Peace В добри ръце си, всичко ще мине по мед и масло, както се казва, а и те очаква най-голямото щастие, няма от какво да се притесняваш  Hug

Ще разкажеш после как е минало, но аз съм сигурна, че всичко ще бъде наред  Hug

# 48
 Blush Blush много благодаря ..... ще ми го прави той ми следеше бременноста  и му имам доверие оххххх  дано всичко да е наред и да гушкам бебенце
При първа възможност ще ви пиша Grinning Grinning

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 19:02 от dobka84

# 49
ТДИ,като ви изпишат с бебчо от болницата,ти дават рецепта с необходимите неща за бебето-спирт,глюкоза,пудра за пъпчето,даже и какво АМ да си вземеш Simple Smile
Стиснати палчета и от мен,много хубава дата сте избрали за бебо Simple Smile
Аз дори поисках да ми напишат и как се прави АМ- пълен кукумицин,но наистина идея нямах,че на самата кутия е посочено  hahaha hahaha hahaha hahaha
Добка,палчета и на теб Simple Smile

# 50
TDI благодаря ти много за отговорa и ако не е тайна за кога ти е секциото  smile3525       

Не е тайна, но не знам защо преди няколко дни като ме пита една колежка от университета, някак си не ми се казваше  Rolling Eyes  Ама на вас ще кажа, да ми стискате палчета  Mr. Green На 15-ти декември  Peace
Вече започвам да се приготвям малко, по малко, вчера и козметика за бебка взехме и сега ми останаха разни дребни неща като стерилни марлички, спирт (не помня колко % беше  newsm78 ), тук преди коментираха майчетата, че пъпчето са го пръскали с Оксикорт... и такива неща общо взето. Rolling Eyes
Честито и от мен!Дано всичко и при вас е наред!Успех!

Ако нещо се сетите, че ви е било полезно през първите дни, пишете, защото аз вече някои неща съм ги забравила  Embarassed

# 51

Имаш стиснати палчета и прегръдки от нас  Hug  fingerscrossed

Знаеш ли кой доктор ще ти прави секциото?

Не се притеснявай, всичко ще бъде наред. Аз през последните седмици се убеждавам, че няма по-добро място да родиш от ДМ и то не защото имат цветя по стените, а защото специалистите им са наистина на много високо ниво  Peace В добри ръце си, всичко ще мине по мед и масло, както се казва, а и те очаква най-голямото щастие, няма от какво да се притесняваш  Hug

Ще разкажеш после как е минало, но аз съм сигурна, че всичко ще бъде наред  Hug

И аз ти стискам палци Praynig!Ще те чакам отново във форума да разкажеш как е минало всичко......ох......Дано...всичко е наред....Определено си избрала да се повериш в добри ръце....Който и да го прави секциото .......УСПЕХ!

# 52
Много ви благодаря на всички  smile3503 smile3503 smile3503
Ама не знаех че като ти падне тапата и болките започват охххххх търпят се ама ми се стори много от рано но то при всеки е различно
При първа възможност че пиша утре newsm47 newsm47 newsm47

# 53
Ама не знаех че като ти падне тапата и болките започват охххххх търпят се ама ми се стори много от рано но то при всеки е различно

Ще те чака ме!  Heart Eyes

# 54

Вече започвам да се приготвям малко, по малко, вчера и козметика за бебка взехме и сега ми останаха разни дребни неща като стерилни марлички, спирт (не помня колко % беше  newsm78 ), тук преди коментираха майчетата, че пъпчето са го пръскали с Оксикорт... и такива неща общо взето. Rolling Eyes

Ако нещо се сетите, че ви е било полезно през първите дни, пишете, защото аз вече някои неща съм ги забравила  Embarassed

TDI на лекцията за първите грижи казаха спиртът да е 70%! Марличките помня 5 на 5 см стерилни, друго два вида клечки - с предпазител и без. Препоръчаха и физиологичен разтвор в особена опаковка - беше малка, тип пипета, за еднократна употреба.  Hug

# 55
  • Бургас

Всичко ще бъде наред! Стискаме ти палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 56
  • Бургас

Всичко ще е наред!Стискаме палчета!  bouquet

# 57
  • Бургас

За пълна упойка - каза да я избираме, само ако мислим, че няма да издържим или много ни е страх от операцията, но също каза, че реално родилката вижда всичко, т.к. при тази упойка трябва да извадят бебчето до 7-мата минута, а в Девата ги вадели най-често до 4-та, 5-та минута, за да стане това обаче, те подготвят в будно състояние и реално ти виждаш всичко,т.е. ако те е страх от операцията няма да ти спестят нищо - дори напротив ще получиш повече зрелище, от колкото при спинална.
Също каза, че при спинална катетъра ти го слагат след като упойката те е хванала, т.к. усещането е неприятно, а след упойката няма нищо да усещаш; докато при пълна ти го слагат в будно състояние и си усещаш всичко  Peace
Освен това при спинална имат нещо като параванче, наричали я "лира", която не ти позволява да видиш каквото и да е от операцията, така че и това не е причина да избереш спиналната.
Друг недостатък на пълната е, че трябва да ти слагат тръба за дишане, която после дразни гърлото...

Това което съм удебелила в поста ти не е вярно от личен опит го казвам Simple Smile Нищо не виждаш....от момента в който ти сложат упойката и след няколко секунди си заспал. А и аз също имах параван отпред да не виждам нищо, още докато ме сложиха на масата и ми го опънаха....А колкото до катетъра, не е толкова неприятно колкото всички казват...мен ми беше по-гадно махането а то е еднакво и за тия със спинална и за тия с пълна....
Това което съм сложила в червено обаче си е напълно вярно и гадно, аз не можех да преглъщам после и се чувствах ужасно...

Така че за упойките си е индивидуално зависи от много неща....ако ви е страх, или сте уморени, или е започнало раждането отдавна и нямате сили вече изберете пълна упойка....за мен минуса на пълната е че не видях бебка като я вадят....и това с гърлото....но пък не чувах нон стоп: скалпел, режи...ала бала и т.н.А ако недай си боже бебка не беше изплакала веднага и ако бях будна щеше да е голям стрес за мен.....Така че и двете си имат плюсове и минуси...

Колкото до гащите тези със секцио вземете дълбоки гащи за да ви покриват раната...аз бях взела едни памучни бабешки шарени по 2,50лв/бр много ми бяха удобни....

# 58
Здравейте мами ,записвам се при вас,за да следя темата Simple Smile Ше се включа по-късно с впечатления ,имам и доста въпросчета

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 14:44 от maminka85

# 59
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
 maminka85, добре дошла  Hug

*Таничка*, така ни го обясниха на лекцията  Rolling Eyes   А имаше ли кашлица? При нас в отчетната вече има родили мами със секцио, с пълна упойка и казват, че е много неприятно да кашляш с опериран корем, а кашлицата идвала точно от това раздразнено гърло и не можели да я контролират  Rolling Eyes

moly_d, благодаря  Hug  Знам ги тези опаковки физ. р-р, аз си взимам такива при пътуване са много удобни, за който носи лещи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт