Домакини-24/отброяваща дните до Коледа

• 39 997
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Марчева благодаря че сподели за концерта. Беше удоволствие да те чета   bouquet
[hr

Благодаря!!   bouquet След 16.12 ще ти разкажа и  как е минал концерта на Scorpions. Там съм.

# 211
Марчелотка, задължена съм ти. Благодаря за описанието, сякаш се пренесох там, помечтах си. Благодаря и за картичката. Както казваш - кратко, но съдържателно.
Мен пък шофирането ме разтоварва както нищо друго. Обожавам да шофирам. Пък ако съм сама да си надуя музиката и да пална един фас...
Вио, още веднъж стискам палци. Да пишеш!
Кака Дака, забелязала съм тая закономерност - след всяко приятно изживяване следва неприятно. Дано не е нещо сериозно и скъпо, да се оправи.
Лус, много мъчно ми стана като прочетох за майка ти и брат ти. Дано се оправят по-бързо.
Мари, Луси го е написала прекрасно. Твоите момчета не са там. В сърцата ви са, на теб и на Цвети.
Вале, сега видях момичето ти. Страхотна е. На моята й предстои първа изява пред публика на 18-ти, записахме я на класически балет. Година и половина ревеше, че иска, но не я вземаха, че била малка. Та сега ми е едно притеснено, но и така се вълнувам. Никога не съм вярвала, че някога ще кажа такова нещо. Embarassed
Контеска, всички трудности да свършват вече!
Ще ви оставям момичета. Лека нощ!

# 212
  • София

Мен пък шофирането ме разтоварва както нищо друго. Обожавам да шофирам. Пък ако съм сама да си надуя музиката и да пална един фас...
Yes!!, и фас... няколко пъти и Metallica или White  Snake да забият... Laughing Удоволствието е мое.
Лека, аз утре ще спя до късно. Чаках Смърфи или Контеска, но ги няма.  Лягам си.

пп Разгледах новата визия , която ни се предлага от 16.12. Аз май няма да мога да влезна, то ще ми е трудно, нищо не разбирам от тази техника, как ли ще стане  newsm78 така си бях свикнала досега ..

# 213
Марче ,тук съм приготвям се да взема детето късно, късно и да ходим на училищния коледен фестивал от 18.30 .
До скоро и лка нощ на вас  Hug

# 214
Вио леко раждане! Hug
Чакаме да се похвалиш,че сме виртуални лели Simple Smile

# 215
Може ли да започна с офффф? Нещо ми е едно такова смътафръцано, това е лаф на майка ми тоест едно ми е никакво. ММ замина за три на тяхното крайбрежие т.е. Карибско море на конференция, а аз си вися тук. То няма лошо, но тази година вече сме средата на декември, а времето не се е оправило. Не вали, но миналата година по това време през деня беше около 25-28 градуса. За втора година няма да се приберем по Коледа, което си е напълно наше решение. Хем мразя зимата и много обичам да пътувам, ще видя невероятни места, ще бъда с близки хора, ама най-близките в БГ си ми липсват. Споделям това само с вас, чувствам се щастлива тук, но като наближат празници като тези, леко ме свива сърцето.
Така, сега по веселата част! Познайте какво правя вече три дни... ровя се в нета за свинкото и телешкото/говеждо месо и по-точно кое как се казва. Има толкова хубави рецепти в нета, като например: трябват ви обезкостени свински гърди... ха, сега де? Как са свински гърди на испански, ама това не е буквален превод, хората си имат дума. Първо търся къде са гърдите на на бг снимка, после на испански, само че се оказва, че различните части от тялото на животното в различните южноамерикански държави си имат различни имена. Свалила съм едно количество снимки и графики, чакам мм да ги разпечата, та сега ще ги науча не само на английски (тези неща не ги знам), ами и на колумбийски, аржентински, перуански и т.н. Научих много интересни неща покрай това занимание, ще ми кажат те от онази тема, че сме затъпявали, ха. Научих каква е разликата между телешко и говеждо< сега ще ви я споделя. Телешко е месо, добито от крава с порода месодайна, не млекодайна, на не повече от 12 месеца (а според различните стандарти и до 6-8 месеца), като поне 6-7 месеца е само бозала. Това е най-хубавото телешко, ако породата е млекодайна, то качеството леко пада, а ако е яла зърно, още повече. От 12-24 месеца на животното, месото се нарича младо говеждо или baby beef. След 24 месеца е вече истинско говеждо. Тук е важна породата на говедото и как е хранено, не толкова възрастта, но когато кръщават едно месо в магазина телешко, то трябва да отговаря на горните условия.
Почетох още мнооого интересни неща, ама ще стана досадна. Току-що открих и официален документ за стандартите по този въпрос и наименованията в различните страни и техните еквиваленти на аглийски в щатите и Австралия. Звуча налудничево, но наистина в магазина не те разбират, ако не кажеш точната дума.  Wink Ето една прекрасна рецепта за говеждо печено, като месото е tri tip, та досега търсех как е това чудо на нашенски тоест колумбийски език, хаха.
http://foodwishes.blogspot.com/2013/12/roasted-beef-tri-tip-with-four.html
Голям съм фен на този готвач, и без да разбираш английски, от клипчето става ясно какво и как се прави.

Стана дълго и досадно, затова няма никой да споменавам лично, само ще пожелая на всяка от нас по малко коледна магия, а който има нужда и по-много от нея! Heart Eyes

# 216
Добро утро!
Имам си картички Марчето и Мамче  Hug
ма ко много неприятно:(
Моето момче е с гнойна ангина, снощи направих компрес с извара съответно 1 чяс рева да го махна, обяснявам че ще помогне , не чува  Tired
Да почерпя виртуално за рд на мъжа ми
обичам петък 13 , но днес ми е едно чоглаво в работа имах проблеми вчера и днес не знам какво ме очаква .
Вио  ще чакаме новини Simple Smile
Лус дано  бързо се възстанови майка ти  Praynig

# 217
  • в сърцата на децата <3
Добро утро!
J_M_M, честит РД на мъжа ти! Много да те слуша, обича и глези!   bouquet  Бързо да оздравява момчето ти... На края махна ли компреса или успя да го придумаш да постои?

Смърфи, разсмя ме по сабахлем с това "смътафръцано" и по моя край се използва, а тук - хич. А за телешкото - информацията освен любопитна е и много полезна. За съжаление в Бг всичкото телешко е от на телето майката, която преди това поне 15 години е била дойна крава и като е започнала да не дава достатъчно мляко е отишла на щанда за "телешко". Което пък ме подсети за един виц (мда, мисълта ми е особено хаотична тази сутрин) -
Един успешен мениджър решил да смени рязко начина си на живот. Купил си ферма в едно затънтено село, купил си и крави от местните фермери и станал животновъд, но тъй като тази материя му била абсолютно непозната, го излъгали и му продали некачествени животни, с нисък млеконадой.

Веднага местните започнали да го следят, да злорадстват и да чакат пълния му провал, но за тяхно учудване от ден на ден продаденото от него мляко нараствало, съответно и печалбите му, и скоро станал един от най-елитните фермери.

Започнали да го ухажват и да се опитат да разберат тайната на успеха му. Той с готовност я споделил:
- Въпросът е в мотивацията и в организацията. Всяка сутрин правя оперативка с цялото стадо и им задавам един и същ въпрос: "Какво ще продаваме днес - месо или мляко?" Останалото е инициатива на персонала.
 Joy

Много ме радвате всички с еуфорията покрай картичките. Аз не се включих, защото... съм смотана  Mr. Green Догодина евентуално ако смотаното ми е минало  hahaha
За шофьорлък си говорите... Имам книжка аз от 3 години вече, дори карах активно първите 2. Откакто се е родила малката съм карала само няколко пъти, страх ме е още с нея. Иначе инцидент съм имала само веднъж, бременна в 9 месец. Бях ходила на консултация и док ми каза, че след седмица ще трябва да влизам да раждам - няма не искам  Mr. Green Аз ошашавена и хич не знам на кой свят съм, но пък пътя го знам със затворени очи и точно пред блока (те са едни тесни улички с много наспирали коли от двете страни) един.... ами да го наречем "господин", реши, че няма нужда да се оглежда като излиза от страничната уличка и за една бройка да ме удари челно. Разминах се с драскотина и уплаха. А оня мамин сладък дори не спря. Че вечерта трябваше да ходя до другия край на града да прибирам мъжа от работа... И как да му кажа.. Реших да е кратко и ясно, писах му смс "Ударих колата". Като излезе от работа и я обикаля и оглежда и само пита "Къде????" Като му показах драскотината видимо въздъхна "Ааааа, това ли е? Нищо ѝ няма... А ти как си?" Мда, сети се след като огледа колата, обаче  Joy

Та така...

Вио, ти днес ли ще ходиш към болницата или утре? Много силно стискам палци, всичко ще е наред, не се притеснявай!!!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Хортензия, ще се справи момичето ти, не се притеснявай! Тя е такава сладурана, само дето я набеждаваш за срамежлива  Laughing Ще ги разбие  Hug

Вале, страхотна е малката! Още предната вечер гледах клипчето, ама с моята пословична памет все забравям да пиша  Crazy Много са сладки!

ма ко, аз бих насмела набързо дечурлигата да си признават за картичките. И сериозен разговор с родителите също няма да навреди. Утре може да дойне нещо важно като поща и пак да изчезне.

Ех, тая сутрин мишката спи до късно и почти успях да напиша всичко, което си мислех... Айде стига толкова, че цялата страница ще стане само мой пост  Flutter

На всички  Hug Hug Hug Hug

# 218
Добро утро днес петък 13-ти, 2013 г.

Надявам се да ни донесе много късмет този "фатален" ден. Peace

ма ко, много съжалявам за картичките. spokoКриво ми стана ..
Всичко, което съм пожелала на всяка е от цялото ми сърце, защото е важна позитивната енергия, която си пращаме - единствено тя е от значение.
И какво ще разберат тия крадци от това послание, ще ги стопли ли?!Еххх, че се ядосах.

Лус, дано майка ти бързо да се оправя! Praynig
Много си подробна, и така да изброиш всяка ни ..
Благодаря ти, че отдели от времето си за нас!  bouquet

Джейми, дано малчо оздравява бързо и да не го боли много!
Честит рожден ден на мъжа ти!Пожелавам му много здраве и още дълги години да сте рамо до рамо до дълбоки старини!Наздраве! cheers

Марѝ, момичетата са го написали .. твоите момчета са в сърцата ви, а не на студените гробища!
Силно те прегръщам! hug hug hug
А цвят на косата се оправя ..
Да ти разкажа за една комична случка с моята коса.
Тъй като с майка ми ползваме боя на една и съща фирма и тя ме боядисва в домашна обстановка, и взела, че объркала кутиите.И вместо да съм кестенява, бях  с оттенък на бордо ...
А на следващата вечер съм на сватба!Ужас!
Да видиш как на другата сутрин отидох на фризьор и що-годе оправи мазалото. Laughing

# 219
Добро утро, момичета! Днес денят ми е запълнен до последната  минута, дори май няма да ми стигне. Всеки път, като ви пожелая хубав ден нещо се случва. Затова не го пиша вече, но си го мисля.
Ангелче, благодаря за милите думи! "Срамежливката" е изработила една картичка за вас, така че трябва да се видим някой ден.Simple Smile
Вио, поспа ли малко?

# 220
 Heart Eyesдобро  утро. Пия много   силно кафенце, да кажа  5 в 1 -  5  къси  кафета   си пуснах. Удря  в петите,  но  за неспала  работарка, като мен  това е, липсва фаса в цялото сутрешно кафе, но не ми  липсва  значи  от  миналия петък  пуших  последно, вече  7  дена  без цигарен дим.
Чувствам   се страхотно.
За Коледните  празници,  ще поръчвам  меса  ,луканки и суджуци   от  на съседа  склада,хем  вкусни и на складова цена  взимам.
Гледам  хиполенда,бях  харесала  джип  за баткото в писмото  за дядо Коледа  в градината  писал  мотор,та сега за мотор  гледам.
Вио май деня  е утре   Hugвсичко  , ще бъде  наред.
Луси, бързо  оправяне  на майка ти  ,аз много мразя  зимата,мразя  сняг и лед ,като бременна  съм падала  на лед, ужасно беше.
Джейми, жив и здрав да е мъжа ти
Ма-ко, кви са  тея  съседи  , ужасно  .  newsm78
малкото  ми  дърпа  лаптопа и не ме оставя, лек ден 

# 221
  • София
Здравейте и от мен.

Вчера изпратих на майка ми пари. Брадчедката ми ще ги получи и при изписването ще Й ги даде...
Важното е, че ще има възможност да я закара с такси до вкъщи. После майка ми има една мед. сестра, която ще ходи и щр й помага - пазаруване и т.н....

Аз още не съм пращала. Ма ко, ще ти пратя препоръчено писмо, така със сигурност ще го получиш!

Днес имам много работа и се чудя какво да правя с Петьо - той само ще ме забави - поликлиниката за бележки, училище - при госпожата, да взема кредитната карта от Райфайзен банк.... Дали свеки ще се навие да дойде, че тя сама не иска да излиза - само ако свекър е с нея... Ще видя какво мога да направя по въпроса...

Марчева с голям кеф прочетох за концерта...Имам си диск с ФМ и често го пускам и аз щях да се изкефя. Завиждам ти за Скорпионс...

Вио, стискам палци, всичко ще е ОК

Виви, не мога да свикна с ника ти.... И на мен днес така ми се допуши...Имам си и цигарки вкъщи от 8 години... бял Давидоффффф...ммм... Ама се сдържах, че ще пропуша... Поне засега не мога, че Петьо се задушава от цигарения дим

Джейми, жив и здрав да е мъжа ти! А  малчо оздравява бързо!

Смърфи, разсмя ме с това "смътафръцано"  Joy Чудесен "разказ" за месото.... Wink

Креми и мен ме е страх да карам... Все отлагам отиването в министерството на образованието за да легализирам дипломата си (че без това не ме взимат на курсовете Mr. Green Mr. Green Mr. Green) Карах 3 месеца през далечната 1987 година, катастрофирах и още ме е страх... Страх ме е от срещните коли и от завоите... Не знам как ще се оправям с това, но се налага. Както каза Марчето, омръзна да ми мръзна д...то по спирките, а ММ не винаги е до мен.

На всички останали  Hug Hug Hug. Лек и успешен да ви е петък 13 Laughing  bouquet

# 222
  • София
За първи път попадам на това момче. Хареса ми песента, много е истинска...

# 223
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро Hug

Много потенциал има в това момче, Лус...

Иначе...появих се просто да ви пожелая един спокоен ден. Радвам се на всеки нов ден. Че съм се събудила и днес.

# 224
  • при късмета
Добро утро,
ма ко, много съжалявам за картичките. spokoКриво ми стана ..
Всичко, което съм пожелала на всяка е от цялото ми сърце, защото е важна позитивната енергия, която си пращаме - единствено тя е от значение.
И какво ще разберат тия крадци от това послание, ще ги стопли ли?!Еххх, че се ядосах.
И аз мисля, че позитивната енергия и искрените пожелания към някого са най-важни. И по-важно е, че са изпратени. Помислил си си за някого с добри и искрени пожелания и те ще стигнат, независимо как.
Луси, браво момиче, от тук си успяла да уредиш нещата и ще си една идея по-спокойна
Мари  Hug
Джейми да ти е жив и здрав мъжа, много да се обичате   bouquet
Коконче къде изчезна, как мина прегледа?  Hug
Вио не е писала. Днес трябва да постъпи в болницата. Дали са я приели вече newsm78 Сърбят ме ръцете да й звънна и ако не се включи до половин час, ще звъня, дано да може да говори
На мен пък на петък 13 много ми върви
Имам поръчка да правя руло Стефани(мързеливо). Ще направя и баницата с хляба, че имам хляб на 3 дни.
Днес шефа има коледно тържество в градината.Ще има подаръци от Дядо Коледа, наконти се сутринта и тръгна.Ще се върне много щастлив
Прегръдки и целувки на всички, пак ще дойда

Общи условия

Активация на акаунт