Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 64

• 48 000
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
  • Талант на 2012,2013 г.
Честит празник на празнуващите.   bouquet  bouquet  bouquet

Момичета ще ви покажа моята бегония, която разцъфтя наскоро.. Дребни са цветчетата, но аз толкова много го обичам това цвете.. Имам спомени...

Малко ми е размазана и снимката ама с телефона... Blush

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 19:30 от Марѝ

# 436
Преди малко бях в двора и от вчера до днес зюмбюлите и лалетата са се показали доста.Имам един зюмбюл с образуван цвят вече-не ми се мисли ако хване студ какво ще стане. ooooh!
Ако се задържи такова времето ще цъфне до 10 дни-поне според мен.Дано да се захлади,рано е още.Нарцисите и те са се подали и вече имат около 3-5 см на места високи.Влага няма толкова в почвата-да повали малко.
Днес преместих и теменужките в нови саксийки.Таня-добре си беше твоята и не знам защо и съхнеха листенцата.Имаше си и влага и коренчетата имаха още място и почвата си беше добре. newsm78
Мариетка,страхотна торта си направила пак-браво!!!  Hug bouquet
Лек ден и успешна нова седмица ви желая!!! Heart Eyes
До като напиша и публикувам Марѝ ме изпревари. Hug

# 437
  • на североизток от Рая
 Честит имен ден, Танечка! Hug Heart Eyes Бъди здрава и обичана! Другото го знаеш, вярвам.  

# 438
  • Schwarzwald
Здравейте!

Табакова, честит празник! Със здраве да си носиш името!

Марѝ, много е хубава бегонията.
До скоро не обръщах внимание на бегониите, много "обикновени" ми се струваха. Но има изключително красиви екземпляри! Аз имам вече 3 броя и продължавам да се оглеждам за още Wink

И... сега ще напиша нещо, което хич не ми е присъщо. Ама се престраших най-накрая.
Пролетта, края на април или началото на май ще съм във Варна, ще ремонтираме къщата там.
Градината е почти празна, баба не се "кефеше" много на цветята.

Та...
искам да засадя многогодишни цветя, които няма да имат нужда от много грижа.
И се обръщам към Вас с лек намек  Wink : ако имате цветя за даване, и желания да ми изпратите по това време (на бг адрес), ще съм благодарна! Hug
(пощенските разходи поемам аз)

Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 16:51 от HAda

# 439
  • на североизток от Рая
HAdaHug! На българския адрес да пращаме, нали? Отсега почвам да мисля какво мога да ти пратя. А още повече ще се зарадвам, ако се видим наживо. Все пак ни делят само някакви си 90 км.

Ние днес си ходихме на село. Има нацъфтели кокиченца. Има и избили нарциси. Дано да не избиват другите пролетни цветя. Ще ми я жал като ги видя загинали в студовете. А студ неминуемо ще има.

даскал, страхотен дакел си имате. Нашата мадама е кафява. Голямо диване е. Днес си играхме много, като дете е. Бяга, обръща се да види дали я гоня, връща се като че ли ме напада и хоп, пак обратно, прави се, че пада, голям образ, голямо забавление прави.  Heart Eyes

Мари, аз нямам такава бегония, но сме гледали преди години. Винаги премахвах цветовете. Така знаех, така правех.

Нези, много красота си показала пак.  Heart Eyes

# 440
  • Талант на 2012,2013 г.
Трябва да ги премахна ли? newsm78

И още нещо...Листата на шефлерата ми падат упорито. Не зная какво може да е.. не се е променило нищо. Rolling Eyes

# 441
HAda, листа от теменужки и клончета копривки искаш ли?  Grinning

Марѝ, нямам опит с това чудо  Sad

# 442
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
st. Dobri, заби ме с този въпрос, честно. Едва ли спи, защото имам още една такава на работното място и си вирее много добре.  Rolling Eyes

ами те са много видове. моите грудкови сега заспаха ще ги засуша и се надявам да мога да ги събудя напролет  Blush не знам къде са моите снимки, но са такива

с коренища също има различни, някои от тези тук са такива

хада, какво те тегли? есенни жълти минзухари? димитровчета-жълти топчета и морави? орлов нокът? люляк - бял, кичест?

# 443
  • DE
Табакова, честит празник!

Нези, прексрасни са!
Нели, кой се грижи за къщата на село... снимки не щракна ли?
Писе, а дали ще стане наистина много студено-кой знае...
Още малко и остана на зимата!
-------------------------

Аз сея семенца в тарелки от месо.
На върбинките и петунии време им е!
Извадих вече семената и другата седмица почвам(домати, чушки и цветя)

# 444
  • Schwarzwald
ауу, matze, ами да приготвям и аз семената вече...
Мислех, че е рано още  Thinking

# 445
  • DE
Не е, но според зависи какво!

# 446
  • Пловдив
Благодаря за пожеланията, момичета! Всъщност не празнувам днес, но тъй като повечето хора ме знаят като Таня- приемам поздравите и  черпя виртуално!
Скрит текст:

# 447
Табакова-все пак честит празник!   bouquet
Ето и тазгодишните цветове на Орхидеите ми-тези ,които са цъфнали до сега .Чакам още няколко. Wink
Скрит текст:

И минито,което цъфти за пръп път след три годишна пауза.  Simple Smile
Скрит текст:

# 448
 newsm09 newsm09 newsm09 Страхотни са-и как пък цъфтят всичките заедно? newsm78
Браво nezito   bouquet  Ще въздишам само по тях,добре,че нямам място. Wink

# 449
  • Бургас
Страхооотни Heart Eyes
Нада,свиркай като наближи,всеки като прати по нещо и ще събереш Peace
Таня,Честит имен ден все пак Simple Smile Всичко най-добро Hug

Общи условия